Interiér de l´Art 1. část- kavárna

středa 30. července 2014

Mám to velké potěšení se s Vámi dnes podělit o fotografie z café a obchodu Interiér de l´Art. Svým konceptem je toto místo zcela jedinečné a na rozdíl od některých ostatních obchodů s francouzským dekorem, kterých je za posledních pár let na českém trhu jako máku, je tento zcela okamžitě identifikovatelný. Francouzský venkov se tu snoubí s vtipnými retro doplňky a všechno vypadá příjemně ledabyle, ale přesto tradičně, útulně a přehledně.  

V Praze má tento obchod dvě pobočky (Korunní 101 na Praze 3 a Opletalova 23 na Praze 1), k  nimž patří i přenádherné kavárny, a dnešní příspěvek je právě o jedné z nich. Fotografie vznikly velmi spontánně při návštěvě obchodu na Vinohradech. Zrovna jsem měla to štěstí, že jsme zde byli jedinými hosty, a tak focení nikomu nevadilo. :-) Chutné polední menu nám zpříjemňovala francouzská hudba a po celou dobu jsem si tak užívala pokukování po interiéru i listování katalogem, že zde opravdu nebyl čas na nudu.

Pozitiva- Celková atmosféra, fantastický design interiéru, půvabné barvy a textílie, pohodlí, velmi chutné jídlo, milá a vstřícná obsluha, přehledné tabule s menu, čtení pro hosty, vtipně řešený dětský koutek.
Negativa- Nenašla jsem žádná. Malou výtku bych měla pouze k reklamním chladícím boxům, které trochu narušují tradiční interiér, ale předpokládám, že viditelná reklama je zde účelem. Jednoduché bílé boxy, či samolepící tapeta s pěkným vzorem, by udělaly možná lepší parádu.

Pokud Vás kavárnička zaujala, věřte, že návštěvou budete nadšeni. Příště se můžete těšit na druhé pokračování, tentokráte s fotografiemi z prostoru obchodu, kde uvidíte spoustu francouzských dekorací, nábytku a doplňků...Tak a teď už si jen vyberte svou židli a něco dobrého na zub, návštěva kavárny začíná! :-)


Záclony, podsedáky, běhouny...zkrátka je tu postaráno o každý detail.


Na stolech hostovi nechybí ani tužka...:-)


Opravdu výýýýborná špenátová polévka s kouskem bagetky a rozpečným sýrem, hmmm. :-)

Quiche se salátem neměl chybu...ještě štěstí, že jsem to stihla vyfotit, protože zmizel během chvilinky.

Měděný luxusní bar vybízí hosta, aby se šel podívat blíže a vybral si dobrý čaj i čerstvé pečivo.




Kavárna má dvě části. Tato předmístnost je obzválště vhodná, pokud byste zatoužili po větším soukromí.


Při popíjení kávy se můžete kochat pohledem do prostoru obchodu, kam pak můžete pohodlně přejít a nakoupit si dekorace dle libosti.
Ráj pro milovníky dobrého čaje.


Bez croissantů by to přeci ve francouzské kavárně nešlo! ;-)
Nádobí, které na stolech uvidíte, si můžete po hodování koupit v obchodě.



V zadní části místnosti můžete vidět dětský koutek, který vypadá jako trakař. Dětem zde nechybí hračky, ani skrýš pod kostkovaným závěsem. Tak tomu říkám originalita! :-)

Listování katalogem hezky člověka naladí před samotným vstupem do obchodu...

15 komentářů:

  1. Sandro, to je nadhera..uplne na me dychlo kouzlo Francie...urcite se tam nekdy vypravim...diky za krasnou pozvanku..Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Inko, mám radost, že skrz fotky na Vás dýchla ta francouzská atmosféra. :-) Kavárna určitě nezklame, já se ještě musím vypravit i na druhou pobočku, protože tam jsem ještě nebyla. :-)

      Vymazat
  2. Krasne fotky a jako vzdy nadherne povidani, ktere primo hladi po dusi.
    A ten trakar je naprosto kouzelny! Hned bych se za tim zavesem jako dite schovala.
    Diky moc za clanek Sandy <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Naty!!! <3 Dětský koutek je opravdu nejoriginálnější, co jsem kdy viděla! :-)

      Vymazat
  3. To vypadá moc pěkně. Kavárny jdou dneska nahoru, stále se ale najde velké množství těch, kteří se snaží uvařit z vody. Tohle je ale úplně jiné kafe. Krása, škoda, že se do Prahy jen tak nedostanu... bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, souhlasím. :-) Úroveň kaváren a restaurací se opravdu zvedá. Interiér de l´Art je toho pravým důkazem!

      Vymazat
  4. Krásne uvoľnené prostredie Sandri, muselo sa tam sedieť veľmi príjemne a potom prejsť do obchodíku, človek je taký navnadený, že určite si niečo zakúpi. Andrea

    OdpovědětVymazat
  5. Páčia sa mi kaviarne tohoto typu, určite tam káva chutí dvojnásobne dobre. Ak by som šla do Prahy, určite by som ju vyhľadala :)
    m.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Sandři! :)
    Teď jsem dostala hroznou chuť na cibulačku... :D Asi si na ni zajdu.
    Díky za daší tip!
    Měj se,
    Světla

    OdpovědětVymazat
  7. No..tak ti pekne dekuji Sandrus..takove lakani a opet potvrzeni co v dobrem zavidim velkomestakum..hi,hi..fakt parada,ale na druhou stranu..byla by jsem tam asi kazdodennim hostem a to by bylo utracenicko.Kazdopadne muj salek..uplne me to pripomelo mou cestu na franc.venkov.A ac realita byla krapitek jina..je to asi jen uhel pohledu a pocitu ze tam to byla opravdu Francie-//

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherný interier, mě vždycky strašně potěší, když je vidět, jak si na všem majitelé dávají záležet. V Praze je alespoň naděje, že se kavárna udrží a jejich snažení nebude zbytečné. U nás na severní Moravě je mi vždycky takových podniků líto, majitelé se snaží vytvořit krásné prostředí, podnik se udrží 2 až 3 roky a pak to musejí zavřít.

    OdpovědětVymazat
  9. Normálně nemám moc ráda takové ty až příliš do detailu sladěné interiéry, ale tady to všecko tak krásně dává smysl a je to vytvořené s takovým citem, že musím hluboce smeknout. Krásné místo k odpočinku. A ty jsi ho krásně nafotila.

    OdpovědětVymazat
  10. Vážené dámy a především Sandro :-). Velmi děkuji za úžasně povzbuzující komentáře o našem obchodě s kavárnou. Jsme neuvěřitelně šťastní, když naší snahu vytvořit krásný prostor někdo vnímá a ocení. Sám jsem autorem kovbojského vozíku pro děti ;-). Jde o starý nádražní vozík na vožení kufrů cestujících po peróně. Sám jsem tuto dobu již nezažil. Nyní jsme přestěhovali obchod na lepší adresu do Opletalovi ulice 23 naproti Hlavnímu nádraží. Srdečně Vás tímto zvu na inovaci - skvělou kávu Cafe Richard. Jde o původní francouzskou pražírnu, jejíž kávu pije 3/4 Paříže. Sandro, až budete mít cestu k nám, prosím zavolejte mi na 734 610 385. Rád Vás pozvu na něco dobrého. Přeji Bonne journée. David Černický majitel

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥