L´Occitane aneb Co mám nejraději v koupelně

sobota 18. října 2014

Kosmetice L´Occitane jsem propadla již před mnoha lety, kdy jsem chodívala okolo nádherného obchodu, který voněl po bylinkách, květinách, ovoci a čistých ingrediencích. Tušila jsem, že se bude jednat o dražší kosmetiku, a tak jsem tehdy ani neměla odvahu vejít dovnitř a raději si představovala, jak by bylo skvělé být bohatá (protože tenkrát se mi tato kosmetika zdála naprosto nedostupná). :-) To jsem ještě studovala a v kosmetické taštičce jsem měla běžné produkty z drogerie, se kterými jsem byla v rámci možností spokojená.

Od té doby již uběhlo pár let, stala se ze mě pracující žena a já si pravidelně dělám radost v tomto malém ráji kosmetiky z Provence. Stačí opravdu málo, aby člověk rozpoznal, že produkty L´Occitane myslí nejen na pokožku, ale i na naše smysly a je asi zbytečné dodávat, jak markantní je rozdíl v kvalitě  oproti mé kosmetice ze studentských let. :-) Fotografie z nákupů a z interiéru obchodu můžete čas od času vídat na mém Instagramu.

Mezi mé nejoblíbené řady patří bambucké máslo, mandle, třešňový květ a nově také vanilka. V dnešním příspěvku bych Vám ráda představila několik produktů, které mám právě doma. Nejraději si v L´Occitane kupuji limitované výhodné balíčky, ve kterých je několik miniaturek, díky nimž si můžete kosmetiku vyzkoušet dříve, než se rozhodnete pro větší balení. Pokud nemáte žádnou pobočku poblíž, tak lze využít stránky eshopu, na nichž jsou také k dispozici vzorečky zdarma k objednávce. Najdete zde i spoustu dalších zajímavých informací i videí. Jakou máte zkušenost s L´Occitane Vy? Nakupujete zde rádi, nebo upřednostňujete zcela jiný druh kosmetiky?

Ráda bych dodala, že se nejdená o sponzorovaný článek a všechny produkty jsem si sama zakoupila.


Krabička s kouzelnými skřítky mi přišla při objednávce z internetových letních slev. Mám v ní schované kosmetické taštičky na cesty a na fotce v ní můžete vidět změť lahviček a tub s krémy, které jsem se chystala pro Vás vyfotit.

Na šampónech a kondicionérech od L´Occitane je úžasné, že jsou ve vlasech cítit opravdu celý den. Často se mi stává, že mi přátelé chválí vůni vlasů. Ne každý šampón tuto okouzlující schopnost má. Většinou mi vlasy tak dlouho a příjemně voněly pouze, když jsem šla od kadeřnice.

Oblíbený mandlový krém má báječnou konzistenci, která nezanáchává na pokožce nepříjemný film a ke všemu naprosto jedinečně voní...určitě vyzkoušejte krém na ruce z této řady a uvidíte, jak dlouho Vás bude mandlová vůně provázet (přesně do dalšího umytí rukou ;-).

Stylová mýdla pudrových barev nejen jemně a čistě voní, ale ke všemu jsou skutečnou ozdobou každé koupelny. Nedám na ně dopustit.

Krémy na ruce jsou pravděpodobně vůbec nejprodávanějšími produkty této značky. Není divu. Moje malá zásoba mi zajišťuje dostatek péče o ruce v každé kabelce, nočním stolku i šuplíku. :-) Jediný krém, který mi nesedl, je s esencí růže. Pokud však vůni královny květin v kosmetice upřednostňujete, pak je to ta pravá volba pro Vás. Já své ruce nejraději hýčkám krémem s vanilkou, oblíbenou mandlí a vyživujícím bambuckým máslem.

Aromachologie je novější řadou, která mě potěšila, neboť vliv aromaterapie mě vždy nesmírně zajímal. Vyzkoušela jsem proto několik velmi příjemných produktů, které byly součastí kosmetické taštičky spolu s maskou na spaní. Já tuto řadu považuji za skutečný bylinkový balzám na duši. Mám však jednu výtku, a tou jsou vonné sáčky, které moc nevoní. Pokud si je položíte na noční stolek, neucítíte prakticky nic, a tak nezbývá, než sáček přiložit přímo k nosu, zavřít oči a nechat se unášet do levandulových polí. Přesné složení bylinek najdete na stránkách.

Moje nejoblíbenější řada je jednoznačně právě tato. Mléčná, čistá vůně a pečující složky bambuckého másla si mě zcela získaly.

Tuhý třešňový parfém do kabelky, božský tělový krém s neroli a orchidejí, slaměnkový osvěžovač na obličej, relaxační koupelová levandulová pěna a slaďoučké tělové mléko s jarní třešní...radost pro oči, pro nos, pro pokožku i pro duši. :-)

1 komentář:

  1. To si nechám líbit, Sandruško ;). Na Loccitane jsem nějak pozapomněla (to kvůli značkám jako je Love Boo, Hauschka nebo One Love Organics), ALE moc ráda jsem si od Tebe nechala připomenout, jak to se mnou Loccitane umí. ;) A ty jejich vánoční limitky a krabičky....joj, jdu se k nim mrknout ;).
    Pořídila sis úžasné poklady, úplně cítím tu jejich vůni a taštička "aromachologie" je eňo ňůňo.
    Měj se príma. Pa pa, Vivi

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥