Katalytická lampa Ashleigh & Burwood

sobota 11. dubna 2015

Každý domov má svou vůni (v lepším případě :-). Když jsem se nastěhovala do svého současného bytu, byl jistou dobu "cítit" po svých předchozích majitelích...pokaždé, když jsem otevřela dveře, necítíla jsem svůj domov, ale domov někoho jiného...Od té doby naštěstí uběhlo pár let, byt má novou podlahu, textilie i vybavení a jeho vůně se zcela proměnila. Místnosti jsou zde vzdušné, stropy vysoké a je tu dostatek velikých oken, které mívám ráda otevřená, pokud to počasí dovolí. Kromě udržování čistoty a pravidelného praní potahů a závěsů si domov také moc ráda zútulňuji vůněmi z difuzérů, aromalamp a svíček. Samozřejmě pouze do takové míry, aby to nebylo obtěžující a aby pokoje byly prodchnuty příjemnými a čistými vůněmi, které člověka nepraští, ale pohladí. Účelem je, aby vůně přirozeně splynuly z prostorem a zdálo se, že sem patřily odjakživa.

V současné chvíli si vedle přírodních éterických olejů nejvíce užívám svou katalytickou lampu z Á La Maison. Tento obchod nabízí lampy londýnské značky Ashleigh & Burwood, která od roku 1993 vyrábí světově proslulé vůně pro domov. Na první pohled i přičichnutí je zde patrné, že s vůněmi i katalytickými lampami je zde zacházeno jako s uměleckým dílem. Výběr vůně pro náš domov může být stejně důležitý jako volba parfému, který nosíme na kůži. Katalytické lampy byly původně používány k desinfekci vzduchu v nemocnicích. Lampa katalytickým spalováním vzduch aktivně čistí a ničí vzdušné mikroorganismy- roztoče, E. coli a plísně.

Lampa dokáže vyčistit a provonět vzduch přibližně za jednu minutu na metr krychlový, tedy např. za 20 minut v místnosti o 20 m3. Já používám lampu nejčastěji v chodbě, z níž se vůně šíří i do obýváku a kuchyně. Z mé zkušenosti tedy dokáže během půl hodiny krásně provonět dvě až tři velké místnosti zároveň. Někdy lampu zapálím po vaření aromatických jídel a jindy jen tak pro zpříjemnění domácí atmosféry. Obecně se uvádí, že lampu stačí používat 20-30 minut denně, ale delší používání je také v pořádku a lampu pak jednoduše "vypnete" nasazením zhášecí čepičky, která zabraňuje vypařování náplně.

Katalytické lampy jsou vyráběny ručně a vybrat si můžete z opravdu nádherných variant. Já jsem si zvolila malou bílou lampu z perleťových kousků se stříbrnou korunkou a po intenzivním čichání k testerům v Á La Maison jsem jako svou první vůni vybrala náplň "Perfect Vanilla". Tuto vůni bych popsala jako mírně kořeněnou, avšak sametovou, hlubokou, teplnou a intenzivní. Náplně do katalytických lamp skutečně připomínají parfémy a voní ženám i mužům (byla jsem vybírat s kamarádem ;-). Samotná náplň nevoní, ucítíte z ní spíše líh, ale testery, které si můžete ovonět např. na pobočce v Palladiu či Chodově, jsou vyrobeny tak, abyste měli představu, jak bude Váš domov provoněn při používání lampy. Máte s katalytickou lampou zkušenosti? Máte tip na svou oblíbenou vůni od Ashleigh & Burwood?

Katalytická lampa krášlí interiér, vůně zpříjemňuje chvíle odpočinku a ke všemu čistí vzduch. Je to malý zázrak! :-)

Katalytickou lampu obdržíte v luxusní černo-zlaté krabičce. Může tak být krásným dárkem pro ženy i muže, domů, do kanceláře či do obchodu.

Kamínek po zapálení necháte hořet cca 2 minuty, poté plamen sfouknete a nasadíte ozdobnou korunku. Už během prvních pár vteřin ucítíte, jak se vůně šíří do ovzduší. Buďte opatrní, plamen ihned po zapálení dosahuje vysoko a postupně se zmenšuje.

Nádherné detaily ruční výroby- žádná lampa není stejná.
Náplně se prodávají v různých velikostech a rozmanitost nabízených vůní uspokojí každého.
Katalytická lampa v celé své kráse na mém konferenčním stolku.

4 komentáře:

  1. To jsou tak překrásné fotky, úplně z nich ta pohoda a vůně domova vyzařuje. Lampa má krásný design! Nikdy jsem o ní předtím neslyšela - je super, že nejen krásně vypadá, voní ale dokonce i čistí vzduch. Potřebuju jí! :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naty, děkuji za komentář! :-) Jsem ráda, že tě lampa zaujala, já kolem ní dlouho mlsně chodila a teď se jí nemohu nabažit. ;-D

      Vymazat
  2. Komerční článek?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na svém blogu běžně píši o produktech, které jsem si sama zakoupila či je dostala (proto sekce "Nákupy"). Nepíši o ničem, za čím si nestojím a vždy uvádím, odkud věci jsou, neboť mi pak chodí dotazy emailem či v komentářích. Ve spolupráci s obcchody na blozích bývají recenze, ale i soutěže pro čtenáře. Například úspěšné kosmetické blogy jsou prakticky založené na testování produktů, které blogerky obdržely od firem zdarma- podstatou je po osobním otestování produktu předat čtenářům tip na věc, která by je mohla zajímat. Takové články a soutěže se dají pokládat za komerční, ale stejně tak komerční může být uvádění zdroje u věcí, které si bloger zakoupí sám. Je na čtenáři, aby zhodnotil, zda je pro něj informace užitečná a na blogerovi je, aby podal objektivní recenzi (ať už u produktu koupeného či darovaného).

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥