Z mé knihovny- Snídaně u Florentýny

pondělí 4. května 2015

Možná si vzpomenete na můj "povánoční" článek, ve kterém jsem se radovala z nové kuchařky, kterou jsem si přála najít pod stromečkem (děkuji tetě Haničce a Ježíškovi!). Snídaně u Florentýny už nějakou dobu visela na mém wishlistu a dokonale naplnila má očekávání. Jana Florentýna Zatloukalová je známá svými báječnými kuchařkami "pro dceru". Všechny tyto knihy spojuje krásný design, přehlednost, lehký humor a skvělé tipy i recepty, které se ujmou v každé kuchyni.

Snídaně u Florentýny již svým obalem připomíná film Snídaně u Tiffanyho...tu překrásnou scénu, kdy Audrey Hepburn s kávou, croissantem, rukavičkami, vyčesaným drdolem a perlami, nakukuje do výlohy s Tiffanyho šperky, zná snad každá žena...věčná a nestárnoucí klasika. Ostatně, tou by se mohla stát i tato kuchařka na poličce mé knihovny. Pokud jste film neviděli, tak jej vřele doporučuji na víkendové odpoledne. Jednu z nejoblíběnějších snídaňových scén světa si můžete pustit zde.



Co od kuchařky čekat? 160 receptů, které jsou zaměřeny především na dopolední část dne- od jednoduchých rychlovek až po bohatý brunch pro přátele. Kaše, sendviče, pomazánky, limonády, muffiny, vejce...každý si tu najde to své, ať už preferujete snídaně sladké či slané. Recepty jsou doplněny o úvod s tipy, seznam potravin a jednoduchý návod, který opravdu zvládnete bod po bodu i jako úúúplný začátečník. Tato kniha navíc myslí i na naše kila a recepty jsou tu označené podle toho, zda si je můžete dopřát ve dnech, kdy máte dostatek pohybu, nebo kdy hodláte lenošit.

 


První recept, který jsem podle kuchařky zkoušela, bylo ztracené vejce...Já totiž bytostně zbožňuji ztracená vejce na toastu, ale nikdy jsem neměla odvahu je zkusit doma...a světe div se, povedlo se to hned napoprvé! :-)

Tak moc mi domácí ztracená vejce na toastu zachutnala, že jsem je snídala týden v kuse! Už mě to přešlo a dělám si je zase jen občas...:-) Na tomto jídle je prostě cosi svátečního.



Máte také kuchařku doma? Jaké recepty Vám z ní nejvíce zachutnaly?

3 komentáře:

  1. Ahoj Sandři!!
    Páni, nějakou dobu jsem tu nebyla a přibylo tu za tu dobu spousta článků!! :)
    Ztracená vejce mám taky ráda, dělám si je normálně s toustem nebo opečeným chlebem.
    Tuhle kuchařku nemám, ale koukala jsem na ni. :) Asi se mrkn ještě jednou :D
    Měj se!!
    Světla

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ji. Je krásná a dobře se čte. Flo mám moc ráda, je to sympaťačka. Dělala jsem podle ní hlavně pomazánky. Ale už jsem do ní dlouho nenahlížela tak děkuju za připomenutí;)

    OdpovědětVymazat
  3. Blogging is the new poetry. I find it wonderful and amazing in many ways.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥