Hrad Boskovice

pátek 17. června 2016

S příchodem teplejších dnů nejraději víkendy trávím po výletech a v přírodě, a tak se mi teď nashromáždilo dopředu pěkných pár článků, ve kterých bych vás ráda vzala na nejrůznější místa v naší nádherné republice. Tentokrát se vydáme na goticko-renesanční hrad do Boskovic v Jihomoravském kraji, jehož historie sahá do 13. století. Výlet jsme s přáteli započali v restauraci Pod Zámkem, kde jsme se posilnili výborným chřestovým krémem, kraličím masem s batátovým pyré, vanilkovo-čokoládovou pěnou a sklenkou vína. Také se vám sbíhají sliny? ;-)

U brány hradu jsme zaplatili 70 Kč za vstup a náš papírový průvodce nám odtajnil všechna důležitá historická fakta jednotlivých částí panství.
V 18. století byl hrad poničen, neboť jeho zdivo bylo použito na stavbu domů ve městě a jeho střechy byly strženy. Nachází se zde také 26m hluboká studna, která je poháněná jediným funknčním dřevěným šlapacím kolem u nás. Skutečně půvabné jsou tu výhledy do okolí a celková atmosféra tohoto místa zanechává v člověku krásné dojmy. Moc se těším, že se příště v Boskovicích vydáme i na zámek, který je jen malý kousek od hradu. Už jste se tu také byli pokochat? :-)







2 komentáře:

  1. Hezké fotky😊 z Boskovic pochazi moji predci.Puvodne to byla také židovská obec.Je to tam moc hezké.😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tam vážně nádherné, Veru! Už se těším, až tam příští víkend zase pojedeme, protože jsme propásli prohlídku zámku a na ten si fakt brousím zuby! ;-D

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥