NA STATKU - 3. část

pondělí 11. července 2016

Po návštěvě předzahrádky a interiéru domu nás čeká procházka po dvoře a překrásné zelené zahradě, která se nachází za stavením. Asi nikdy nezapomenu na ten první moment, kdy se přede mnou otevřela dřevěná vrata a my přijížděli dovnitř. Měla jsem chvíli pocit, že jsem se ocitla v nějaké půvabné říši snů, která je tak zelená, až oči přecházejí a že tu musí bydlet snad tisíc květinových víl a trpašlíčků (také na ně věříte? :-). Tohle místo mi prostě vzalo dech na první pohled.

Zahrada je rozdělena na tři části, přičemž v té první je báječné posezení na zastřešené terase, kde snídaně i odpolední káva chutná jedna radost. Nachází se tu také zeleninové záhonky, kde se pěstují brambory, kedlubny, ředkvičky, petržel, okurky, bylinky, maliny a další domácí dobroty. Dále jsou tu hospodářská stavení, včetně letní dílny, dřevníku a již se tu chystá i hrací místnost s boxovacím pytlem a pingpongovým stolem.

Dříve se tu chovala také zvířata od slepic, přes krůty, prasata až po kozy, ale dnes je statek pro rodinu především odpočinkovým místem. Následuje část s třešněmi a starým včelínem a za ním je veliký jabloňový sad s jezírkem...sem jsem si chodívala natrhat luční kvítí do vázy a na podzim tu prý na stromech už budou krásná zelená i červená jablíčka.

Chvílemi se se snad zdá, že je člověk na okouzlujícím anglickém statku jako z historického románu...chvílemi místo přípomíná francouzskou scenérii se všemi prvky omšelé elegance, kterou se v dnešní době snaží tolik z nás ve svých domovech napodobit...a přitom se za tím vším skrývá nefalšovaný český venkov. Tak tedy vítejte...







2 komentáře:

Děkuji za Vaše komentáře! ♥