ALRISO - BEZLEPKOVÁ ITÁLIE

neděle 5. února 2017

Pokud milujete občasné sedánky s milým či s přáteli v příjemných restauracích (a kdo ne? ;-), preferujete italskou kuchyni a vyhovuje vám bezlepková strava, tak mám pro vás další tip na skvělé místo! Dvoupatrová restaurace Alriso se nachází na Betlémském náměstí v Praze a hned u vchodu je jasné, že si tu budete moct naplno vychutnat atmosféru italského venkova. Kostkované ubrusy, dřevo, ošatky a rustikální nábytek se kontrastně snoubí s luxusním bílým porcelánem, mosaznými konvičkami na olej či zdobným zlatým zrcadlem...to všechno je Alriso. Ale počkat. Ještě jsem se ani nedostala k jídlu!

V této restauraci pečou vlastní bezlepkový rýžový chleba, který dostanete v papírovém pytlíčku a k němu samozřejmě nechybí olej a balsamico. Skvělé je, že si jej můžete koupit také s sebou domů. Z předkrmů jsme si vybrali hovězí carpaccio a tempurované tygří krevety. Krevety já miluji. Mohla bych je jíst na milion způsobů každičký den. Následoval hlavní chod v podobě pečeného hovězího lýtka na kořenové zelenině se šafránovým risottem a dančího ragú na červeném víně s parmazánovým risottem. Dobroty jsme zapíjeli fantastikým proseccem a červeným vínem Amarone.

Opravdu nás pobavil způsob, jakým jsme si měli možnost přečíst nabídku dezertů. Náš číšník přišel ke stolu s obrovským razítkem a aktuální menu otiskl přímo na papírové prostírání před námi...Volba byla jasná. Čokoládový fondant z rýžové mouky s omáčkou z lesních plodů! Také zbožňujete ten moment, kdy se zakrojíte a vyteče teplá čokoláda? Ach! Tak a už dost povídání...fotky poví stejně nejvíc. :-)









Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥