Adršpašské skály

pondělí 3. dubna 2017

Co si pamatuji svět, brávala nás maminka na výlet do Adršpachu. Toto dechberoucí skalní město mi už jako dítěti připadalo naprosto fascinující. Procházeli jsme mezi pískovcovými skalními útvary, které často připomínají nejrůznější bytosti a předměty- najdete tu slona, opici, milence, džbán, rukavici či Křakonošův zub i jeho lenošku.

U 16ti metrového Velkého vodopádu jsme už jako maličcí volali: "Krakonošiii, dej nám voduuu!" Když jsme měli zrovna štěstí, zvedlo se stavidlo a mohutná tekoucí voda padala přímo do jezírka před námi. Samozřejmě jsme dlouhá léta věřili, že to zařídil sám Krakonoš a o to byla návštěva Adršpachu kouzelnější.

Nejvíce jsme se ale vždy těšili na lodičky. Veselý převozník vám při plavbě poví mnoho zábavných historek s jistou dávkou nadsázky a sarkasmu - všechny se samozřejmě pojí s vodními příšerkami a trochu vás i potrápí smyšlenými příběhy o utonulých turistech, jejichž dušičky sbírá vodník pod své hrnečky. Ačkoliv znám tyto báchorky od dětství již skoro nazpaměť, vždycky se náramně pobavím a současně si užívám výhled do krajiny okolo sebe...Je to zkrátka nejlepší skalní atrakce, kterou si v případě návštěvy určitě nenechte ujít.

Více o atmosféře Adršpachu snad napoví fotky z našeho posledního výletu...Také sem někdy jezdíváte? A co tu máte nejraději?











2 komentáře:

  1. Krasna vzpominka, cloveku se chce hned vyrazit na cestu. Dekuji

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný výlet. Jestlipak někdo víte jaké se zde nátáčeli pohádky? :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥