♡ Něžnosti ♡

sobota 23. června 2012

Když se řekne něha, vybaví se mi velmi jemné a čisté odstíny, pudrové tóny, jemné přírodní barvy...nic příliš výrazného...něžný je pohyb záclony v okně za mírného vánku, něžné jsou kapičky oblíbeného parfému na kůži, něžná je vůně malého miminka, něžné je ulehání do čistého povlečení i ranní vstávání za šimrajícími slunečními paprsky...Všechny tyto malé detaily působí na naše smysly a podvědomě nás dělají šťastnými.

Něžnosti...tak říkám věcem, které domov dělají útulným a romantickým místem. Mám velkou zálibu ve stříbřeném kovu, amalgánovém a rytém sklu, bílém porcelánu s plastickým dekorem a v přírodních textiliích. Na fotkách uvidíte pár mých dalších pokladů, které jsou přímo ztělesněním něhy...

A co je pro Vás symbol něhy?



Tento vikrotiánský rámeček jsem koupila na bleším trhu od jedné staré Angličanky za 50 Kč. Vložila jsem do něj obrázek růže z vonného sáčku, který mu ještě dodal na kráse.

Překrásná stříbřená vázička s patinou mi padla do oka v Ma Maison. Líbila se mi i její cena (149 Kč) a i když jsem vázičku životně nutně nepotřebovala, takovýmto skvostům odolávám jen velmi těžko.

Tlumenější odstíny za chvíli oživí květ pivoňky...

Vintage srdíčko s krajkou a knoflíčkem bylo jedním z úplně prvních doplňků, které jsem si pořídila do současného bytu...Mám s ním tedy spojenou vzpomínku na dobu, kdy jsme se sem nastěhovali a kdy tu nebylo ještě skoro nic, krom srdíčka na klice :-) Někdy tam se začal tvarovat můj oblíbený styl interiérového designu...srdíčko má pro mě díky tomu zvláštní význam.

Hrnková růžička mi už odkvétá, ale než jsem zažloutlý kvítek pohřbila mezi odpadky, zvěčnila jsem si jeho něžnou krásu na fotce.

Starožitná bílá mísa byla jedním z mých dražších kupů na Aukru. Většinou se mi daří pořídit úžasné věci do 300 Kč. Pro její krásu jsem ale neváhala a vybojovala ji za cca 500 Kč.

Mísa je v naprosto perfektním stavu. Dříve mi sloužila na ovoce, pak na kávové kapsle a nyní v ní klíčí motýlková levandule, jejíž fialové květy budou krásným kontrastem k bílé barvě mísy i okenic. Už aby to bylo :-)

Něžnosti jsou nenucené, nevyumělkované předměty, které mohou být i velmi pomíjivé, ale zanechají v nás něco moc krásného...pohlazení na duši.

6 komentářů:

  1. Nádherné fotky Sandri. Sú to všetko krásne vecičky. Andrea

    OdpovědětVymazat
  2. Pro mě něha momentálně znamená mojí dceru-malá holčička-blondýnka s modrýma očima:-)!Jinak chci,aby slovo něha prezentovalo mou ložnici,snad se mi to podaří!Sandruško kousky jsou skovstné,já teď na aukru sháním křišťálový lustr,jen ty ceny...snad se dočkám:-)A něhu budu prezentovat i zítra na blogu(děkuji za tvé moc milé komntáře,vždy mě tak moc potěší!!!)a je to i malé překvapení pro tebe-písnu ti na email:-)Papa Michaela

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoh Sandruško pro mě něha jsou jednoznačně tvé dnešní fotky. Dokážeš s nimi neskutečně okouzlit i na dálku! Máš pro to neskutečný cit. Jinak pro mě něha znamená když vidím jakékoli zvířátko, mlá´dátko, dítě i dospělého člověka když je ve své přirozené podobě. Vidím něhu docela často i ve všedních věcech.
    Maličká vázička je naprosto nádherná. Jsem nadšená, že mám stejný obrázek do rámečku jako ty! Asi se budu opičit:))
    pa Vla´dka

    OdpovědětVymazat
  4. Sandri,ani jsem nepredpokladala tak rychle dalsi vstup.proto jsi me mile ptekvapila.Presne jsem od Misi cekala,ze nehu bude prirovnavat k detem,vnimam to totiz stejne a aby jsem to popsala presneji,neha je pro me kdyz me muj mily rok a pul stary Matinek zacne jakoby jemnoulince tukat a dotykat se hebce tema svyma prstickama a pritom se na me usmiva,to je pro me strop nehy.
    No a co se tyce bydleni,tak to jsou urcite kvetinky a pak ruzne drobnustky radustky v mem stylu,hlavne nezne barvy jako pudrovka a svetloulince cervena.Vsimla jsem si,ze mas stejny notysek a ted me sestra koupila malinkaty jutovy pytlicek s vysitou ruzickou a je i vonavy,tak je podobny tvemu srdicku.Katka

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné fotky. Mám ráda srdíčka a kytky.

    OdpovědětVymazat
  6. máš to krásne zariadené a ja snívam o tom, že keď raz ešte je to ďaleko budem mať vlastné bývanie snívam aby bolo také krásne a v takomto štýle
    páči sa mi atmosféra tohoto článku krása

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥