Sombre Autumn...

sobota 17. listopadu 2012

Šedé nebe, zamlžená okna a úbytek slunečních paprsků...světlo svíčky, měkoučká deka a teplá káva...Vše má svoje pro a proti! Ať už podzim patří mezi vaše oblíbená roční období, či nikoliv, vždycky se dá udělat něco pro jeho zpříjemnění :-) Momentálně jsem na předvánočním detoxu, ale mám pro vás obrázky, které jsem fotila minulý týden, kdy jsem si vychutnávala odpolední podzimní siestu.

Závin se žampiony, kvalitním sýrem a šunkou byl právě vytažený z trouby, která krásně prohřála a provoněla celou kuchyň...Odpolední espresso Dolce Gusto si ráda osladím malou lžičkou nerafinovaného třtinového cukru z Marks & Spencer, který má krásnou barvu a je velmi kvalitní. Pohodu mi zpříjemňovala svíčka ve tvaru francouzského mýdla, kterou jsem dostala od mojí milé kamarádky Adélky.

Níže na fotografiích uvídíte také eko tašku z drogerie dm, kam ráda chodím nakupovat Alnatura bio potraviny. Nafotila jsem pro vás i pár ukázek ze skvělé knihy bio receptů Alnatura, kterou jsem spolu s taškou obdržela zdarma za členské body z karty. Alnatura "Bio s chutí" je rozdělena do čtyř částí podle ročních období, což je nesmírně přehledné i praktické. Zkoušela jsem podle ní vařit již několik jídel a všechna byla naprosto fantastická! Zahlédla jsem, že dm právě vydalo novou knižní edici, a to na Vánoce- nemáte ji již někdo doma? :-)





























A na konec vám posílám překrásnou a emotivní píseň od Leonarda Cohena...Leonard miluje poezii a jeho hudební pojetí bere dech. Svým charismatickým  a nezaměnitelným hlasem se vám dostane pod kůži...

Krásný víkend!

24 komentářů:

  1. Ahoj Sandři...opět jsi podráždila moje chuŤové pohárky...krásné fotky, krásná zátiší...měj také hezký víkend...Magda

    OdpovědětVymazat
  2. Ty naše malá milá kouzelnice, tys mě zase pohladila po duši! :) Navíc Coelha miluju - děkuju! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reny, Cohen má naprosto úžasné schopnosti nejen písně zazpívat s neskutečným citem, ale také texty sám píše...je to mistr! :-) Jsem ráda, že jsem se ti trefila do noty!

      Vymazat
  3. Díky moc za nádhernou píseň !!
    Krásnou sobotu Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, není zač! Cohenovy písně rozhodně stojí za pozornost, určitě se ti od něj budou líbit i další ;-) Krásné odpoledne!

      Vymazat
  4. Sandři, nádherné fotky. A ten zá vypadá famozně ... asi nezbyl, viď.
    Hezký večer ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruš, nezbyl ani drobeček, večer přišla návštěva a tuze jim šmakovalo ;-D

      Vymazat
  5. Sandři, ta kuchařka vypadá nádherně, hned bych si dala ty Honzovy buchty nebo ten zimní koláč .....asi si budu muset přepočítat bodíky:-):-):-).... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, právě jsem koukala přes net a mají už vánoční vydání s recpety na cukroví...a pak taky novou knížku s tipy na výrobu dárečků a tak...nechám si zaslat obě, prtože poté, co jsem dostala tuto kuchařku, myslím, že budou i nové edice stát za to! :-)

      Vymazat
  6. Nádherné kouzlo podzimu u tebe dnes dýchá-překrásný talířek a ty detaily,detaily,detaily-u tebe mě nidky nepřestanou bavit ♥
    Krásný večer!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, děkuju! Detaily mě baví fotit ze všeho nejvíc...:-) Je v tom takové krásné kouzlo!

      Vymazat
  7. Ahoj Sandro! :-)
    Ten tvůj servis mi vyrazil dech!
    A děkuji za tip na kuchařku - já chodím do DM pro přírodní kosmetiku a různá udělátka do koupele - jsem velká milovnice šamponů vyrobených doma a koupele při svíčkách...
    A ten závin je také zajímavý nápad, za to také děkuji, určitě ho skusím!
    Hezkou neděli,
    Světla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Světlo, taky ráda v dm nakupuji přírodní kosmetiku, je to jednoznačně nej drogerie. Posílám přesný recept na závin, je fakt vynikající a ze zkušenosti vím, že ho nehjvíce ocení hlavně muži ;-)

      Rozválej listové těsto, potři rajčatovým protlakem, poklaď plátky kvalitního sýra a plátky šunky, posyp nakrájemnými kousky žampiónů, posol a opepři, závin zabal jako štrůdl, potři vajíčkem a posyp sezamovými semínky! Je to rychlé a naprosto dokonalé! Nejlépe chutná ještě teplý, ať už k pivu nebo k čaji :-)

      Vymazat
  8. Ta kniha vypadá vážně zajímavě. Moc děkuji za tip. Musím se podívat jak to s těmi body na kartě je, protože mamka ji vlastní. Alnatura výrobky jsou u nás taky oblíbené :)
    Jinak fotky jsou opravdu nádherné. Chodím na tento blog už delší dobu, ale nikdy jsem nenašla odvahu pochválit komentářem. Opravdu moc se mi tu líbí. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Alice,

      nesmírně mě tvůj komentář potěšil :-) Jsem vždy moc ráda, když se mohu více se čtenářkami blogu spojit a sdílet s nimi stejné vášně a nadšení pro věc ;-) Já body na kartě taky dlouho ignorovala, ale když jsem odhalila jejich výhody, tak jsem je začala konečně využívat, moc doporučuju ;-)

      Krásný den!

      Vymazat
  9. Sandri, Tvoj článok a fotky sú opäť pohladením pre oči aj dušu. Máš ohromný talent krásne veci nastylovať a nafotiť a vždy sa veľmi teším, keď sa tu objaví niečo nové :)

    Krásny večer!

    xx Ivana
    Macarons and Pearls

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, děkuji ti za takovou podporu a milá slova!!! ♥ ♥ ♥ Já jsem zase naopak ráda, když se tu objeví nový komentář! ;-)

      Vymazat
  10. Sandri,i kdyz jsem samozrejme cetla prispevek ihned,uplne jsem pozapomela napsat komentik,tak musim napravit,protoze vim,jak jsou pro nas blogerky dulezite.Slane zaviny jsou u nas velmi oblibene,hlavne s nekolika druhy syru,ci zeleninou a kurecim masem,jen me prislo,ze ke kavicce se hodi spise neco sladkeho,ale k pivecku to jde vyborne,nadchla me samozrejme kucharka a utasne vypadajici cibulova polevka,skoda,ze u nas DM neni.Tve nadobi jiz znam a je dokonale a bez prirodniho cukru si kavicku neumim take predstavit,pokud neni,tak radeji horkou.Napad ozdobit dzban je super,i kdyz ja jej miluji tak,jak je,pa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, děkuji, je to přesně jak píšeš- každý komentář je důležitý ;-) Tu cibulovou polévku jsem zrovna dělala a lepší jsem nikdy neměla! Olizuju se po ní pokaždé, co si na ni vzpomenu ;-D

      Vymazat
  11. To jsou strašně krásné fotky, takové jemné a něžné.:)

    OdpovědětVymazat
  12. Sandruš, ja z teba nemôžem! Máš to tak prekrásne... Veľmi sa mi páči riad na prvej foto a ten motív na vidličke... srdce mi poskočilo :) Tiež som sa zamilovala do vtáčika na poslednej, už hrozne dlho takého zháňam... je to totiž jediný vtáčik, ktorého by mi Karlík nezhltol :) Teším sa na ďalšiu nádheru, s ktorou sa s nami, dúfam, že už čoskoro, podelíš... Maj sa krásne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Míšo, ptáčka mám z This & That, ale kupovala jsem ho tam už asi před dvěma roky...moc ti děkuji za krásná slova (jako vždy!). Zrovna ve chvíli, kdy jsi psala komentář, jsem já chystala nový článek, který bude online za několik minut ;-D

      Přeji ti krásný večer!

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥