Podzimní barevné trendy pro rok 2014

pondělí 20. října 2014

Slovo trend v nás evokuje něco prchlivého a krátkodobého, avšak v případě malování pokojů tomu tak zdaleka nemusí být. Pokud se podíváme, jaké trendy odstíny se objevovaly napříč rokem 2014, ať už v módě, na textiliích či v umění, najdeme úžasnou paletu barev, kterou můžeme stejně tak dobře aplikovat u sebe doma. V dnešním příspěvku bych Vám ráda představila některé možné kombinace. Vybrala jsem proto několik nadčasových odstínů, které jsem zachytila při čerpání inspirace na internetu (nejraději brouzdám na stránkách Country Living a Benjamin Moore- viz odkazy pod fotkami). Obecně by se dalo říci, že podzimní trendy výmalby pro tento rok jsou velmi neutrální, tzv. nude (nahé), přírodní a matné.

Ať už Vám vyhovují profesionální malíři pokojů, nebo se rozhodnete do díla pustit vlastními silami, rozhodně to bude investice, která se Vám mnohonásobně vrátí, protože čisté stěny jsou velmi důležitým základem v našem domově a příjemné barvy působí pozitivně na naši psychiku, což je obzvláště zapotřebí za sychravých podzimních a zimních měsíců, které máme před sebou.

Mayonnaise

Bílá barva může být paradoxně jednou z těch nejteplejších. Dokonalý neutrální krémový tón se žlutavým podkladem připomíná barvu majonézy. Tento univerzální odstín nádherně vynikne při sebemenším použití barevného dekoru.

Foto by Andrea Wyner (via)

A Breath of Fresh Air 

Ledově modrý odstín s šedavým nádechem navozuje v místnosti vánek čerstvého vzduchu. Tento barevný tón patří jednoznačně mezi stálé favority, které nikdy nezestárnou.

Courtesy of Benjamin Moore (via)
Castleton Mist

Elegantní výmalba, která se bude vyjímat v tradičním i moderním bydlení. Odstín je inspirován zdokumentovanými barvami užitými v architektuře v období 18. a 19. století. Všimněte si odvážné kombinace s korálově červenými židlemi, které celému výsledku dodávají opravdový šmrnc.

Courtesy of Benjamin Moore (via)

Lavender mist

Levandulová mlha je odvážnějším saturovaným odstínem, díky kterému vnesete do interiéru skutečné podzimní kouzlo. Mlžný závoj s levandulovým nádechem vzbuzuje vzrušení svou hloubkou a čistotou.

Courtesy of Benjamin Moore (via)

Clay beige 

Tento jílovo-béžový odstín navozuje díky jemné naunci bílé klidné prostředí s barevnými akcenty. Jedná se o nekonečně všestrannou a sofistikovanou výmalbu do jakékoliv místnosti Vašeho domova.

Courtesy of Benjamin Moore (via)

Ať už preferujete jakýkoliv styl bydlení, řiďte se při výběru výmalby vždy tím, aby odstíny ladily s Vaší osobností, aby se Vám barvy brzy neokoukaly a hlavně, aby na Vás působily příjemně. Myslete také na to, zda se v bytě pohybuje více členů domácnosti, kterým by barvy měly být stejně milé jako Vám. Pokud zvolíte elegantní nadčasovost, tak prakticky nelze šlápnout vedle. Estetický životní styl se stále dostává do popředí a kde jinde ve vlastním domově začít, než právě u podlahy a stěn! 

Krásný týden všem! :-)

9 komentářů:

  1. Nádhera a tolik krásných drobností - věděla bych, co chtít! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jen si vybrat, že? ;-) S takovými odstíny se hned bude bydlet lépe...

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné inšpirácie Sandri. Andrea

    OdpovědětVymazat
  4. krasne... clovek si ani vybrat nevie .), pa krasne dni ti prajem, Zuzana

    OdpovědětVymazat
  5. Krásná inspirace ...krásné bydlení ... Šárka

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Sandři :)
    Krásná inspirace, ta postel na posledním obrázku je božská!!
    Nejvíce se mi líbí ale asi Mayonnaise, je to takové jemné a milé :)
    Užívej si podzim,
    zdraví,
    Světla

    OdpovědětVymazat
  7. To jsem si zase pošmákla. ;) Báječná inspirace, i když přiznávám - mně se to nejvíc líbí u Tebe doma, tam je ještě mnohem útulněji než na všech těhle fotkách dohromady. ;) ♥

    OdpovědětVymazat
  8. Druhá fotka....asi jsem se zamilovala:D:) dokonalá koupelna♥

    OdpovědětVymazat
  9. Krásne inšpirácie,hlavne ma zaujala tá prvá a máš krásny blog :)theVandasdiary

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥