Jablečné mini bábovičky

neděle 13. března 2016

Zbožňuji líné neděle...takové ty, při kterých nic moc nemusíte dělat, protože úklid jste stihli v sobotu, setkání s přáteli jste si užili v průběhu týdne, na stole nezůstaly žádné pracovní resty, v lednici nic nechybí a telefon má vypnutý zvuk. Ta krásná mírumilovná atmosféra, kterou doprovází tóny z oblíbeného Enya playlistu, si přímo žádá zalézt pod pletenou deku s knížkou, čajem a něčím dobrým na zub.

Moje stará plynová trouba Mora (přesněji trouba z roku prdu, jak by trefně podotkla má babička) není při pečení bábovek a buchet zrovna dvakrát šikovná. Co vám budu povídat...klasicky všechno připaluje po okrajích, zatímco uprostřed je těsto s naprostou jistotou ještě úúúplně syrové...ano, ano...hodně mých pečících pokusů skončilo v koši, ale nevzdávám to a sem tam se s ní zkouším skamarádit...jednou nám to třeba klapne (nebo prostě přijde nová trouba ;-).

Dnes posílám pár nedělních fotek z té povedenější várky jablečných mini báboviček a pro ty z vás, které pečení v jejich troubě skutečně těší, přikládám i super jednoduchý recept. ;-)


1 komentář:

  1. Opět krásné Sandřía:)po malých bábovičkách toužím už dlouho, musím si už koupit formičky!!!
    Lučía

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥