A TAKOVÁ BYLA VÁNOČNÍ VÍDEŇ

pátek 20. ledna 2017

Na adventní trhy do Vídně jsme se s mamkou vydaly poprvé...a jestli tu bylo skutečně o co stát, pak to byla překrásná výzdoba po celém městě, luxusní cukrovinky a ty nejpohádkovější výlohy vánočních obchodů. Hned první večer nás vyzvedla na nádraží teta, doma u krbu nám naservírovala stůl plný dobrot a pak jsme vyrazily do víru města. Na vídeňské radovánky jsme měly pouze jednu noc, a tak jsme obešly několik trhů a kochaly se tou třpytivou krásou všude okolo nás, co to jen šlo! :-)

Druhý den jsme musely ochutnat štrůdl a kafe v kavárně, kde se na nás na pohlednících i obrázcích tajemně usmívala císařovna Sissi a samozřejmě jsme si nenechaly ujít ani vynikající svařák s pomerančem u Hunderwasserhaus, který se pyšní svou naprostou originalitou, nerovnými liniemi, nejrůznějšími barvami a mimo zimu je porostlý zelení.

Na Vídni je půvabné, že z ní zcela neomylně sálá láska k tradici, hrdost, vliv historie, hudby a umění i vytříbený vkus. Na konci roku letos plánujeme o Vánocích navštívit německé trhy...ale stejně mám pocit, že ty naše jsou nejhezčí (konkrétně v Praze a Brně byly jednoduše nezapomenutelné)! A kam nejraději jezdíte vy? ;-)









2 komentáře:

  1. Milá Sandro,
    je to jedním slovem nádhera. Překrásné a originální snímky, ať žije Vídeň! Uvidíme, co přinese letošní výlet a německý genius loci o vánocích 2017 :-)M.

    OdpovědětVymazat
  2. Sandy, krása! Myslím, žes to přesně vystihla: vytříbený vkus. Ten mi v Česku ještě trochu schází :-) Pa, Svatava

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥