Ráda bych se s Vámi podělila o recepty na hlavní jídlo a dezert, třeba také rády vyzkoušíte :-)
Recept:
- 750g středních brambor se slupkou, nakrájených na klínky
- 1 brokolice, rozdělená na růžičky
- 200ml zakysané smetany
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 600g filetů z lososa bez kůže, nakrájených na kousky
- hrst strouhaného parmazánu
- sůl a pepř na dochucení
Předvaříme bramobory (10 min.) a brokolici (3 min.) do poloměkka. Smícháme smetanu s hořčicí, lehce osolíme a opepříme. Lososa naskládáme na brambory a brokolici do zapékací mísy. Naneseme smetanovou směs a posypeme sýrem. Zapékáme cca 10 minut, aby omáčka bublala, špičky brambor zezlátly a losos byl akorát propečený a nevysušený.
Recept:
- 125g máslových sušenek (např.Lotus)
- 50g změklého másla
- 600g sýra typu Lučina
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 lžičky vanilkové extraktu (ten jsem nesehnala a i bez něj je dort výborný)
- 2 vejce
- 1 kelímek zakysané smetany
- 300g bílé čokolády, rozpuštěné ve vodní lázni
- 1 konzerva mléka Salko
Předehřejeme troubu na 220°C. Salko necháme v plechovce a povaříme jej hodinu a půl ve vodě. Troubu ztlumíme na 180°C. Rozmixujeme sušenky s máslem na soudržnou hmotu, kterou následně pokryjeme rovnoměrně dno dortové formy. Korpus necháme 10 min. zapéct, a pak jej necháme vychladnout. Mezitím prošleháme sýr s moukou a vanilkou, přidáme vejce, smetanu, čokoládu a vše promícháme. Směs opatrně nalijeme do formy a necháme zapéct 40-50 minut. Cheescake potřeme karemelem, který vznikl ze Salka a dáme vychladit.
Dobrou chuť :-)
Ahoj Sandro,
OdpovědětVymazatrecepty vypadají skvěle a lahodně ten cheese cake si musim opsat.
Dík za pozvání do obchůdku:)vypadá perfektně. Moc se mi líbí ta bílá váza na poslední fotce s tím andělíčkem.
Měj se hezky Vlaďka
Ahoj Vladi, tu vázičku jsem si koupila, je fakt překrásná :-))) A dortík určitě zkus, nebudeš litovat ;-)
OdpovědětVymazat