Dobré ráno!

úterý 19. července 2011

Každý den začínám dobrou snídaní...pro ty z Vás, které snídají chléb, mám dobrou radu přímo od pekaře. Pečivo by nemělo být uchováváno v plastových sáčcích, jak jsme novodobě zvyklí. Nejlépe uděláme, když pečivo zabalíme do látkového ubrousku, či utěrky, případně vložíme do papírového sáčku (nabízí např. Albert) a následně pečivo uložíme do chlebníku. Takto pečivo zůstane déle čerstvé, chutné, neokorá, ani nezgumovatí (což je typický případ u českých rohlíků). Na pečivo nejraději mažu Lučinu- její lehkost, zdravé složení i chuť jsou prostě nezaměnitelné! Stačí trocha pažitky, sýr a rajčátko a pestrá snídaně je na světě :-) Jaké máte nejraději pečivo? A s čím?


Někdo se ráno neobejde bez dobré kávy, nebo čaje. Já zbožňuji kávu teprve posledního půl roku, kdy jsme dostali Dolce Gusto Nescafé- stačí vhodit kapsli a dočkáte se nesmírně bohatého a chutného nápoje...už jsme vyzkoušeli kakao, čokoládu, kávu Aroma, Cortado, Espresso Macchiato, Capuchino a další...nejlépe se taková dobrota pije z krásného hrnečku s květinovým motivem, který navodí parádní letní náladu :-) Přiznám se, že do kávy přidávám cukr, i když to někteří zarytí kavaři považují za hřích, protože káva ztratí svou originální chuť...Hlavně ale, že nám chutná! ;-)

Plechovka Green Gate z Bella Rose, hrneček Falby od Lucinky z MMB, porcelánová lžička z This and That a korkové podložky s růžemi z eBay.


9 komentářů:

  1. TO JE PŘÍJEMNÉ VIDĚT RÁNO TAK HEZKÉ FOTEČKY.
    JÁ MÁM NEJRADĚJI ČERSTVÝ, KŘUPAVOUČKÝ ROHLÍK S MÁSLEM A K TOMU ČERNÝ ČAJ S CITRÓNEM.
    TO JE POCHOUTKA.
    PŘEJI MNOHO PŘÍJEMNÝCH SNIDANÍ A PĚKNÝ DNEŠNÍ DEN.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  2. Sandro, mas to nadherne naaranzovano. Krasne pastelove barvicky. Ja nejradeji snidam cerny chleb, syry a vejce se slaninou (to moc zdrave neni, ale mam to proste rada). A k tomu kvalitni kava a dzus s kousky ovoce. Preji krasne rano, Katerina

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Sandro, moc hezké fotky. Opravdu dlouho vydrží pečivo ve lněném ubrousku. Já mám ke snídani nejraději kakao a housku s máslem a domácí marmeládou.
    Krásný den
    Jana

    OdpovědětVymazat
  4. Ahojík Sandro,
    snídani si nedokážu představit bez celozrného pečiva s máslem a marmeládou nebo Hollandia jogurtem s corny.Moje nezaměnitelná dvojka:)a k tomu zelený čaj nebo džusík:))
    Krásné fotečky a ta máselnička je krásná!
    pa Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  5. Sandři krásné fotky i úlovky. :) Jinak snídám podobně, poslední dobou dávám přednost sýrům před uzeninou...A k tomu čaj s mlékem. :) P.S.: všechny příspěvky jsou krásné...akorát nestíhám psát...:( Hezký den. Peťa

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Sandruško, skvělý článek. Ač čas večeře, dostala jsem chuť na chleba s Lučinou a rajčátkem ;-). Moje snídaně musí začínat kávou. Sotva oči otevřu, už se slyším, jak hlasitě volám: "kávu, kávu, káááááááávu" - tu dostanu a pak jsem teprve schopná začít den. Zpravidla snídám jednoduše - bílá neslazená Activie, tmavé bio vločky, neslazené brusinky, ořechy a další dobroty dle libosti a chuti. Ale někdy...někdy si dám k snídani pořádný kus DORTU ;-).
    Pa pa. Vivi

    OdpovědětVymazat
  8. Sandruš...moc krásné fotky...krásně naservírováno...
    Já miluju chleba...nejlépe nějaký selský s prasklinami...ráda ho i peču...

    A po ránu bez kávy s mlékem a s medem nemohu existovat...:-)

    Měj hezký večer...Magda

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥