Pozor, pozor! Chystám překvapení! :-)

sobota 9. července 2011

Hlásím se opět ze své kuchyně! Na stěnu nad umyvadlem se mi podařilo připevnit košíček na kuchyňské potřeby. Zatloukla jsem hřebíky mezi spáry, i když zprvu jsem se toho trochu obávala...nakonec jsem si řekla, že když to nezkusím, budu  na košíček koukat leda v krabici ještě dalšího půl roku :-) Jsem tu tedy s novou várkou fotek z našeho bytu.

Ráda bych Vás, milé bloggerky, také upozornila na překvapení, které pro Vás chystám. Na mém blogu můžete očekávat v některém z následujících příspěvků  GIVEAWAY. Jedná se o soutěž, ve které můžete vyhrát skvělou cenu! Zatím však neprozradím víc. Sledujte můj blog a těště se! ;-)


Stoleček pod okny s plechovkami Green Gate a barevnou kyticí krásně ožil.

Plechovky a vázička- Bella Rose, záclony- Ikea, ubrus- Manufaktura

Sušené růžičky na čaj....

....či do koupele...Voní nádherně!

Překrásný a praktický závěsný košík na kuchyňské potřeby mi uvolnil místo na neprostorné lince a navíc je to i hezká dekorace :-)

Vejdou se sem všichni moji pomocníci- kartáč, houbička, Denkmit mycí prostředek (hezky voní), gumové rukavice a krém CK.

Pohled z rohu mítnosti od konce kuchyňské linky a jídelního stolu.

Místo Ikea knihovny, kterou používám v kuchyni, bych ráda pořídila prostorný příborník, který mi vynahradí nedostatek úložného prostoru v lince...samozřejmě by měl být bílý, s patinou a hlavně shabby ;-)

Nové utěrky z eBay už visí a dělají nesmírnou parádu- miluji motiv ptáčků téměř na všem!

Ráda vařím podle toho, co mne právě napadne, než podle receptů (i když sem tam ráda nějaký vyzkouším). Dnes ve středomořském stylu- rýže na olivovém oleji, krevety, krabí tyčinky, cibule, jarní cibulka, limetka, česnek a koření- musím konstatovat, že se to povedlo a přítel se olizoval až za ušima :-)

Kouzlo detailu- já jím i očima! Barevný pokrm, lahodné víno ve sklence na vysoké nožce, shabby podložky a královské filigránové příbory s dokonalým tvarem!

Po obědě se nám zachtělo okusit ještě něco sladkého, tak jsem připravila vanilkový pudink s piškoty, vanilkovým cukrem a strouhanou čokoládou.

Kuchařinky, velmi doporučuji sadu tří mlýnků Kotányi- využití najdou především při přípravě dezertů a sladkých jídel. Hodí se do kávy, krupicové kaše, na puding, bábovku, dort, do krému a na nespočet dalších dobrot :-) Jedinou nevýhodou je, že se nedají znovu naplňovat, takže skončí v koši- osobně to považuji za plýtvání, protože mám ráda ohleduplnost k přírodě, recyklování a věci, které se dají používat opakovaně- viz nákupy na Aukru, v bazarech apod. Co by jeden vyhodil, jiný ještě stokrát využije.

Nemáme zahrádku, ani balkón, tak nezbývá, než posedět u otevřeného okna...a dívat se...na další okna :-) Krásný víkend všem a užijte si slunné dny!

23 komentářů:

  1. Přeji krásný večer,moc hezké fotky.Mám dotaz,kde se dá prosím sehnat ten úžasný dřevěný kartáč na nádobí?Moc díky Žaneta

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký večer, Žaneto, koupila jsem ho v drogerii Schlecker a mám dojem, že jsem ho zahlédla i v DM- stojí něco přes dvacet kč, tuším, takže parádní kup ;-) Dostala jsem mnoho dotazů na tento kartáč a vidím, že máme už všichni plné zuby plastů a umělých hmot :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Sandruško...tak jsem se konečně dočkala dalšího příspěvku a krásných fotek...vše opět moc hezky sladěné...moc se mi líbí stoleček pod oknem...a ty příbory nemají chybu...podařilo se mi sehnat taky podobné...a už se těším až je použiji na slavnostní tabuli...
    Těším se na Tvé překvapení...Magda

    OdpovědětVymazat
  4. Tak znovu. Předchozí komentář se mi odeslal nějak podivně, a protože dnes blogspot zase zlobí, nejde mi ani smazat.

    Druhý pokus snad vyjde:
    Milá Sando, okouzlující fotky, jak jinak. Už všechny víme, že tvůj vkus je vytříbený a nikdy nezklameš.

    Kartáč si určitě taky koupím, je moc hezký a vypadá draze (rozhodně bych mu nehádala cenu okolo dvacky). Mám takový malý, milý, bílý z Ikea, ale vždy ráda vyměním plast za dřevo.

    Jsem zvědavá, jaký příborník si časem pořídíš.

    Říkám si, že váš pronajímatel musí hýkat blahem nad tím, jaké má úžasné nájemníky, kteří mu dělají v bytě designový ráj na zemi. ;-).
    Zatím pa pa. Vivi

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Vivi, kartáč určitě pořiď, vydrží mnohem déle, než ty plastové štětinky :-) Pronajímatel náš byt nikdy neviděl- naposled tu paní byla v den, kdy mi předala klíče a to tady bylo neskutečné harampádí po předchozích majitelích...až se jednou odstěhujeme, tak se obávám, že bude jen nadávat, kolik děr jsme udělali do stěn :-D Máme hodně vysoké stropy a kdybychom postupně stěny nezabydlovali, tak by to působilo velmi prázdně. na příborník jsem sama zvědavá, ale ráda bych, aby to byl fakt pěkný kousek, protože o něm sním dlouho a ráda bych ho měla ještě mnoho let ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Mila Sandra fotky su krasne...mas dobry vkus :) doma to musis mat ocarujuce... a velmi sa tesi ma sutaz...:) urcite budem sledovat ...:), pa prajem krasny vikend

    OdpovědětVymazat
  7. Vrai feé de logis!
    Jen tak dál!
    hezký w.e. někde za oknem
    přeje
    Lezarts

    OdpovědětVymazat
  8. Všem veliké díky za chválu, jsem šťastná, že si uděláte chvilku napsat mi něco hezkého! Každý komentář mi dělá velkou radost! Krásný večer!

    OdpovědětVymazat
  9. ach...nadhera :o) ja sa asi stavam na tomto blogu zavisla...cely tyyyzden som ocakavala kedy tu pribudne nejaky novy clanok...a opäť ako ináč uužasny. Tie záclony akoby chceli vzlietnuť take jemne vyzeraju byť a prave dnes som ich obzerala na stranke ikei ze az sa tam najblizsiu dobu dostanem tak urcite si ich kupim!

    OdpovědětVymazat
  10. Milá Sandro, líbí se mi jak si velmi citlivě zvelebuješ své bydlení krásnými doplňky a vytváříš ho tím velmi osobitým. Používáš mnou velmi oblíbené pastelové barvy, krásně fotíš. Můžu se zeptat čímpak fotíš? :) Krásnou neděli Martina

    OdpovědětVymazat
  11. Radka: záclonky kup určitě, za tu cenu 79 kč se určitě neztratí- my je máme na obou oknech v kuchyni a taky na chodbě. Máme hoooodně vysoké stropy, takže i nesvázané splývají krásně na zem...kamarádka má ale klasicky vysoké stropy a musela si je zastřihávat, protože byly příliš dlouhé. Máme je rok a jsem s nimi fakt spokojená, protože jsou lehké, jemné a krásně dotváří atmosféru...jsou takové princeznovské :-)

    Martina (Tilda): Jsem moc ráda, že se fotky líbí- tvůj blog také navštěvuji, je překrásný! Hlavně vždycky koukám po té cukřence Cath Kidston, nikde ji nemohu na eBay sehnat a strašně se mi líbí!!! :-) Abych se přiznala, můj foťák je jen obyčejný digitál Sony DSC-N2 (v době, kdy ho taťka koupil, stál 10 000, dnes jeho cena bude min. o plovinu menší, protože technika v dnešní době rychle stárne ). Je to dobrý foťák na akce, do přírody apod...ale přiznám se, že v interiéru se s ním moc dobře nefotí. Fotografie mě velmi baví a zajímá, takže mým opravdovým snem je mím zrcadlovku, která umí zaostřovat atd.- s tímhle se žádná velká kouzla dělat nedají. Já si po stažení fotek do PC ještě s každou trochu pohraju- upravím světlost a kontrast, aby vyniklo, co má a zredukovala jsem šeď, kterou hodně ovlivňuje denní světlo. Na zahraničních blozích je vidět, že skoro všechny bloggerky disponují velmi kvalitními foťáky- ostatně to vidím i na cizincích v Praze, kde si každý nese zrcadlovku za 40 000 kč jakoby nic :-D Někdy mám chuť fotit, když přijdu z práce, a to jsou fotky pak trochu nažloutlé, kvůli zapadajícímu sluníčku- to se upravuje těžko, takže je pak většinou všechny smažu a fotím o víkendu kolem poledne, kdy je světlo přímé a slunce je vysoko :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Sandří, krása!!!! A jídlo vypadá moc dobře...Je u vás moc příjemně, hezkou neděli. :)) Peťa

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Sandro,
    to je tak..já nevim jak to popsat:))NÁÁDHERA chtěla bych zajít na pudink a posadit se k tomu krásnýmu oknu(miluji tyhle okna)se závesy, přivonět ke kytičkám..to je nádhera! Moc se ti to povedlo..jsem opravdu nadšená. Kuchyňka začíná bejt už nádherně doladěná. Koukám že máš stejnou mísu s Tchiba jako já:))
    jáá chci další článek, fotečky a milé věty:)a GIVEAWAY!
    pa Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  14. Večerko, díky a tobě taky hezkou neděli :-)

    Vladěnko, mám celou tu sadu z Tchibo- mísa a 4 ks malých mističek, jsou fakt překrásné! Někdy mají fakt povedené věci! I já se už moc těším na další článek u tebe na blogu, pořád netrpělivě nakukuju, co nového napíšeš a zrovna včera jsem si pročítala některé z tvých starších příspěvků ;-)

    OdpovědětVymazat
  15. Sandro....všechno je tak nádherné...úplné pohlazeníčko po duši.
    Krásný večer Jana

    OdpovědětVymazat
  16. Milá Sandro, moc děkuji za pochvalu. Cukřenku mám objednanou přímo ze stránek Cath Kidston. Až budeme s kamarádkou zase objednávat, budu na tebe myslet. :) Tedy jestli myslíš tu, modrou co mi stojí zapomenutá na látkách v příspěvku " tak to u nás chodí " :)Jinak s tím focením to máme tedy stejné, taky čekám na denní světlo,zajásám, kdykoliv vysvitne sluníčko, také mám obyč. digitál,i když také kvalitní, já si,ale pak s fotkama už nehraju.Focení mě taky baví, ale s tím obyč. digitálem se toho moc nezmůže a ještě, když mi u toho asistuje můj dvouletý Filip... :))) mé velké přání příští rok k 30tinám je právě zrcadlovka. :)))Tak třeba...:) ale je práááávě...tak drahá... :( Měj se krásně a těším se na další krásné fotky :) Martina

    OdpovědětVymazat
  17. Milá Sandro,
    krásné fotky plné nádherných pokladů.
    Moc se mi líbí ta růžová zapék.mísa s puntíky.
    Zmiňovanou cukřenku od Cath Kidston mám taky,ale ještě tu bílou ze starší kolekce.Ta modrá je taky moc pěkná!
    Měj se krásně.
    Petra

    OdpovědětVymazat
  18. Nádhera,přesně můj vkus,jste moje velká inspirace!Díky Michaela

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Sandruš, teda já tu áchám nad těmi fotkami, že málem budím chlapy spící vedle v ložnici:-). Ne že by to vadilo, už by bylo potřeba, aby se probrali:-). Máš to v kuchyni moc krásný, fakt nádhera!!! Košíček nad dřezem je úžasný, mám taky, ale obyčejný drátěný z Ikea na závěsným programu. Nicméně praktické je to neuvěřitelně, nejvíc oceňuju absenci mycích houbiček ve dřezu, tam byly e-e:-). Takže tleskám, krásně si to šmuchlíš a vymazluješ. Přeji krásný den, Petra...

    OdpovědětVymazat
  20. Sandruško, myslím si, že ti v Lanatuře vyjdou určitě vstříc. Jedna kamarádka si už od nich na dobírku objednávala. Jak jsem psala, kdyby byl náhodou nějaký problém, ráda ti tam věci nakoupím, ale bylo by to až tak za dva nebo tři týdny. Já Lanaturu miluju, moc ráda tam nakupuju. Považ - přijdeš tam, milá prodavačka se tě (včetně celé tvé rodiny) zeptá, zda si dáš kávu nebo čaj, pak ti ho uvaří, přinese, usměje se, zeptá se, jestli ti může s něčím pomoct. A ty se šálkem kvalitního čaje v krásném hrnku (který si pak prostě MUSÍŠ koupit) procházíš dvěma patrama nacpanýma úžasnými věcičkami. Pravda, je to hodně drahé, ale interiér je má slabost a jsem ochotná pustit "chlup" ;-). Těším se, až si svíčku pořídíš, že mi napíšeš, jak tě vůně okouzlila (doufám, že nebudeš zklamaná; jak říkám, já ji kupuju opakovaně a i když ji občas prostřídám svíčkama z Ikey, vůně mléka je u mě jednička).
    Sandruš, měj se moc krásně.
    Vivi

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥