Domácí štěstí Ivy Hüttnerové

neděle 7. srpna 2011

Při dnešní deštivé a líné neděli jsem si pro vás přichystala povídání o další, tentokráte české, osobnosti. Iva Hüttnerová nejen krásně maluje, ale také šest let moderovala nesmírně milý pořad Domácí štětstí. Je to veliká milovnice vintage stylu. Jejím koníčkem je prolézat bazary, starožitnictví, bleší trhy a vetešnictví, odkud si domů nosí poklady, které opravuje a obdivuje.

Pokud její pořad znáte, jistě vám neuniklo,  s jakou láskou mluví o starých časech, s jakým nadšením bere do rukou stařičké věci, dopisy, obrázky a hračky a že z ní vyzařuje pohoda, vyravnanost a mír. Umí moc krásně vyprávět a obohacuje dnešní úspěchaný svět něčím nevídaným, něčím vzácným. Ukazuje nám, jak je krásné vážit si své rodiny a toho, co nám přenachala.Vyzdvihává staré funkční věci s duchem, neboť jsou tvořené s láskou, jsou zdobné a elegantní. V Domácím štastí se dozvíte spousty zajímavých babských rad, definice ze starých naučných slovníků a knih, ale také se setkáte se zajímavými hosty, kteří vzpomínají a přemítají nad dobami, kdy se lidé obkolopovali noblesou a respektem k věcem i k sobě navzájem.

Přináším vám pro inspiraci několik jejích překrásných a laskavých obrázků. Iva má nesmírný cit pro detail. Všimněte si, co všechno její malby obsahují. Mám i její vykládací karty, neboť se zajímám o esoteriku a často si je ráda prohlížím jen tak pro radost. V jejích obrazech se odráží nostalgie, humor, ženskost, láska, pohoda, ale i takové lidské pocity, jako jsou samota, nebo žárlivost. Iva miluje  "klidnější a vlídnější svět, kdy jezdilo jen pár aut, kdy pánové byli galantnější a dámy elegantnější a lidé slušnější...kdy dámy nosily klobouk i do mlékárny."

Na archiv dílů Domácího štěstí se můžete podívat zde.
Zdroj fotografií: http://www.ivahuttnerova.cz/

6 komentářů:

  1. Díky za krásný příspěvek...tyto obrázky, její povídání i její bydlení a zahradu mám moc ráda ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  2. Sanro,musím se taky smát. :-)))
    Nějak nás ta Huttnerová osvítila.
    Moc hezký příspěvek, ráda jsem si početla a prohlídla obrázky. A děkuji za návštěvu, díky které jsem našla tento parádní blog.
    Hezkou nedělku přeju. Pa Lenka

    OdpovědětVymazat
  3. Sandři to je hezký příspěvek, dříve jsem si kupovala každý rok od ní kalendář . Těšila jsem se na něj už na podzim až ho konečně dostanou měli obvykle jen pár kousků a tak o něj byla dračka. Měla jsem v paneláku stálé místo, kde visel ,ale od té doby co bydlíme v domě tady žádné místo kalendář nemá.. ale asi mu ho zase příští rok udělám ..tedy pokud se ještě vydává.. hezký večer Dita

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný příspěvek. Mám moc ráda její obrázky a měla jsem ráda i její pořad, takže jsem strašně ráda za odkaz na archiv :) Teď jsem si díky vám vzpoměla, že mám někde ty vykládací karty :D Snad je ještě najdu..

    OdpovědětVymazat
  5. Na Domácí štěstí s paní Ivou jsem se vždycky ráda dívala, škoda, že už nevznikají nové díly... A na kalendář s jejími obrázky jsem se zrovna dneska dívala :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Sandy,
    musím říct, že tímhle postem jsi mi udělala velkou radost. Iva je výborná. Naše rodina ji zná trošku blíž díky tomu, že můj tchán má v J. Hradci galerii a dříve dělal v Praze divadelního režiséra, takže Iva je jednou z osobností, které jeho galerii navštěvují. Proto jsem ráda, že jsem s ní mohla mít úžasnou osobní zkušenost a nedávno jsem jí posílala malý dárek, protože jsem od ní dostala její knihy i s krásným věnováním. A víš, že jeden díl Domácího štěstí byl věnovaný kromě jiného i mému milému tchánovi, jeho galerii a tamějšímu historickému Langrovu domu, který je naší rodinnou památkou? ;-)
    Svět je malý a Iva je velká a opravdu skvělá.
    Ať se ti daří, máš to tu naprosto báječné!
    Vivi

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥