Inspirována viktoriánskou érou

sobota 21. ledna 2012

Zbožňuji anglické filmy z vikroiánské a edwardiánské epochy. Především pak tvorbu spisovatelky Jane Austen v podání BBC adaptací. Ráda bych se k tomuto tématu v tomto roce vrátila, neboť je to nejen klasická a nadčasová literatura, ale také studnice plná inspirace a vznešenosti.

Minulý týden jsem se stavila ve svém zbožňovaném kamenném obchodě Apropos na rohu Dlouhé ulice. Objevila jsem tam v 50% slevě nádhernou skleněnou vázu (218 kč) a také otvírač na dopisy s růžovou kamejí (cca 280 kč), kterému jsem propadla hned na první pohled...Chvíli jsem ho držela v ruce s otázkou, jestli bych ho vůbec využívala, ale moje emoce mi jasně velily jít ke kase a nůž mít co nejdříve doma! :-) V hlavě mi běžely scény mých vikrotriánských hrdinek, přičemž jsem namísto bezmyšlenkovitého trhání dopisů, chtěla působit stejně ušlechtile jako ony a otevírat svá zamilovaná psaní právě takovým nožíkem! ;-)

Na vázičce byla originální stužka, kterou jsem tam ponechala, neboť je velmi stylová. Časem ji ale asi vyměním za nějakou pastelovou kraječku. Na fotkách také zahlédnete malý shabby rámeček, který jsem ulovila na bleším trhu od jedné postarší dámy, Angličanky. Do rámečku zatím hledám tu správnou fotografii, ale vypadá náramně i jen tak bez obrázku. Svícínek mám z Aukra za pár korun a černé zrcátko s růží je z kolekce doplňků S-he Stylezone. Kupovala jsem ho v drogerii před dvěm lety za cca 40 kč a slouží dodnes.























7 komentářů:

  1. Nádherna. I já mám ráda podobná zákoutí, zátiší..jsem romantik tělem i duší.

    OdpovědětVymazat
  2. Sandro, to je prostě nádhera:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Sanrduško já jsem zas tvými fotečkami tak uchvácená,to ti je taková krása-nádherné úlovky,překrásné aranžmá-dokonalé'Michaela

    OdpovědětVymazat
  4. Noži na dopisy bych pravděpodobně také neodolala. Krásné věci jsi si pořídila.
    Hezkou neděli
    Jana

    OdpovědětVymazat
  5. Vaše fotografie jsou prostě jedna velká nádhera...Renča

    OdpovědětVymazat
  6. Sandruško mrkni pak mě na blog něco tam máš!Michaela

    OdpovědětVymazat
  7. Opäť neskutočne krásne fotky a za to všetko u mňa niečo opäť máš. Andrea

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥