Dokončení dávného projektu

sobota 31. března 2012

Asi před rokem a půl jsem si na Aukru pořídila poličku za 170 Kč, kterou jsem ihned plánovala přetřít na bledě modrou, nebo bílou, ale samozřejmě celou tu dobu ležela v rohu kuchyně, než jsem si na ni konečně před dvěma týdny udělala čas. V Ikea jsem pořídila bílou lazuru- chtěla jsem, aby výsledek působil lehce a mé amatérské natírací nedokonalosti měly být součástí patiny ;-)

Lazuru jsem nakonec musela aplikovat v pěti vrstvách, abych dosáhla kýženého bílého odstínu, ale výsledek se povedl. Poličku jsem si pověsila v kuchyni na stěnu vedle okna, kde jsem pro ni šetřila místo. Patří do ní ještě dva šuplíčky, ale ty jsem ještě nenatřela a vlastně se mi asi teď líbí tak, jak je. Zbývá už jen pořádně očistit skleněná dvířka od barvy, na což se v rámci úklidu chystám zítra :-)

Nakupujete rády v bazarech a aukcích? Předěláváte staré věci na nové? Přetíráte, lakujete, lepíte, zatloukáte? :-) Já mám ruční práce moc ráda- člověk hned vidí výsledek z vynaložených sil. Není lepší odměna, než si hotovou věc vystavit a kochat se její přítomností, k níž jste svým úsilím samy přispěly. A raději, než do popelnice, dávejte nepotřebné věci na Aukro, nebo nabídněte známým- pro něko může být "otravná pracholapka" pokladem! ;-)

Natřená polička v kuchyni mezi oknem a dveřmi.
Porcelánové cedulky s vintage motivem jsem pořídila na MMB.
Kovové talířky Madam Stoltz jsou z Bella Rose (65 Kč/ks).
Bílá drátěná shabby krabička skrývá moje léčivé kamínky a smaltovaný růžový svícen z Bella Rose (350 Kč) je dalším mým oblíbeným růžovým doplňkem z kolekce Ib Laursen..
Klasické čajové svíčky kupuji v Ikea, modrý Green Gate budík je z Dan Design a nádherné skleněné kalíšky na vajíčka jsou z Impressionen- mají praktický odkládací prostor na oloupané skořápy a na lžičku :-)
Místo krabičky a svícínku by správně měla být šuplátka, ale ještě si rozmyslím, zda polička není hezčí takto.
Večer si poličku užívám dvojnásob...romantické světlo svíček dělá kuchyň opravdu útulnou.
Polička před natřením...Připadala mi hrozně roztomilá, ale v této barvě by se mi domů nehodila a myslím, že v bílé lépe vynikla její krása i krása předmětů, které jsou na ní umístěny.

19 komentářů:

  1. Ta je vymazlená... Krásné čmanění. Páčko Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čmanění? Najdu to ve slovníku? ;-))) Moc děkuji, jsem ráda, že se líbí!

      Vymazat
  2. Ahoj Sandruško,
    polička je naprosto roztomiloučká. Dokonce se mi líbí i víc bez těch dvou šuplíčků, které jsi tam ještě nedala. Máš tam moc krásňoučké věci!Moc se mi líbí tvůj orientální talířek.
    No a co se týče nakupování v bazaru tak mě znáš víš že nenakupuji nikde jinde:)
    Malá rada kdyby jsi si z novin vystříhla stejný kus jako je sklo a okraj, který přiléhá ke dřevu olepila lepenkou na malováni ušetřila by sis spousty práce:))
    pa Vlaďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha :-D Vím, vím...příště si už dám pozor ;-) Ale moc mě natírání baví, naštěstí lazura jde dolů moc dobře, ale lepší je setřít ji hned, než zaschne...no ale s mojí netrpělivostí jsem samozřejmě nejdřív chtěla mít poličku pověšenou a teprve pak řešit kapky barvy na skle ;-)

      Vymazat
  3. Ahoj Sandro,
    polička je skvělá!!!!!!!!!!!!!!
    Už mám skoro hotovo, zítra večer napíši o odresu-
    někam jsem ji zahrabošila!!! :o)))
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  4. Nechala bych ji bez šuplíků,tak jak je vyniknou krásné věci uvnitř.Šuplíky naldou určitě jiné uplatnění...Krása. Jana Augustinová.

    OdpovědětVymazat
  5. Sandruško krása,tak tohle máme společné:-)O mě už všichni blízcí vědí,že takové "poklady"sbírám a už mi je i nosí,často chodím na aukro i do bazarů a mám doma spoustu předělaných věciček a máj je o moc radši než ty kupované!Tvoje polička je nááádherná,já osobně bych tam šuplíčky nedávala a stoprocentně bych je ale také natřela a užila na něco jiné-třeba na čajové svíčky a jen tak položila na linku,ale vsadím se že ty už nějaký skvělý nápad máš!Posílám pozdravy Michaela!

    OdpovědětVymazat
  6. Polička je úžasná, hlavně po tvém zásahu se mi líbí daleko víc :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nádhera. Takové věci mám rády.

    OdpovědětVymazat
  8. Polička krásná, v přírodní barvě bych si jí ani nevšimla, bílá je úžasná!!!

    OdpovědětVymazat
  9. Sandro, ta proměna je naprosto úžasná!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  10. Sandro,tady neni co komentovat,policka je samozrejme krasna,trosku by jsem ji jeste osoupala hrany,treba smirlem,aby patina byla vice patrna.Pokud tam ovsem das supliky,coz ti sice nikdo neradi,ale zas by jsi mohla vymenit cudliky za nejake opravdu stylove keramicke,tim by skrinka byla fakt bomba a jeste by jsi na ne mohla neco zavesit,treba snitku levandule nebo buxusu.Ja bohuzel nemam moc casu smejdit na aukru,protoze nachazeni te spravne veci vetsinou zabere dost casu,ale nejvic pokladu jsem objevila po pritelove babicce nad senikem na pude a do smrti budu litovat,ze jsem toho nepobrala vic.

    OdpovědětVymazat
  11. Sandři STOP, tu barvu s dvířek nečeisti!!! Díky ní to totiž vypadá krásně staře!!!:-D Fakt jsem si na první pohled myslela, že je to vintage kouek;-)
    Hezkou neděli a užívej nového zátiší, přetírání to je moje;-)!

    OdpovědětVymazat
  12. Sandři, po tvém zásahu je ta polička naprosto dokonalá!!! Šuplíčky bych nedávala, natřela a použila bych je jinde;-). Poklady, které máš vystavené, jsou naprosto úžasné a moc jim to v poličce sluší:-)

    OdpovědětVymazat
  13. Krasne si to zrenovovala. Mne sa teiz paci bez tych suplickov:) a ta vecerna fotecka je uzasna.

    OdpovědětVymazat
  14. Perfektní, chystám se na něco podobného a doufám, že se mi taky takhle povede
    :)

    OdpovědětVymazat
  15. Super :)hodně povedená renovace...Taky začínám renovovat :)Zatím máme sedačku,kterou o víkendu budeme dávat dohromady..A dále mám uložený nádhery rám na obraz-či zrcadlo a skřínku..UŽ jsem byla osočena,že jsem sběrač starého harampádí :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥