Mezinárodní den žen

čtvrtek 8. března 2012

Krásný den vám všem...vám ženám! Od rána přemýšlím, jak úžasné jsme bytosti :-) Co na ženách miluji? Jejich něhu, empatii, mateřskou lásku, jemnou kůži, dlouhé vlasy, štíhlé kotníky, drobné ručky, smysl pro detail, kreativitu, schopnost vytvořit útulný domov, jejich vůni, hlas i pohyby...Po pravé straně mám ve sloupci banner "You look good today" (Dnes ti to sluší), který patří vám všem, a to každý den, v každý okamžik...

Ve světě, který se převážně řídí mužskými pravidly, se z žen stávají takoví polomuži, aby přežily a udržely si svá práva, která nám patriarchální společnost po staletí upírala. Bojíme se projevit své skutečné city, ochladly jsme proti všemožným podnětům, upřednostňujeme velkou kariéru před domácím krbem, oblékáme kalhoty a košile, odkládáme plození potomků, nechceme se vdávat a i tak často slýcháme o ženách samé hanlivosti...Co vám říkají tyto klasické předsudky: "No jo, ženská za volantem." ; "Ženské jsou drbny." ; "Vždyť je to jenom hloupá ženská." ; "Ženy jsou slabší pohlaví." ; "Ženská chce chlapa jenom uhnat." ; "Kam nemůže čert, tam nastrčí ženskou." Mohly bychom pokračovat ještě dlouho...Obecně jsou pak všechny ženy, které hlasitě projeví svůj názor a bojují za své pohlaví, považovány za feministky, v negativním slova smyslu.

Buďme hrdé, že jsme ženy a mluvme o sobě hezky. Važme si samy sebe a podporujme i ostatní ženy kolem. Vychovávejme z našich dcer ženy, které se nebojí být ženami a z našich synů muže, kteří ženy respektují a pomáhají jim. Soustřeďme se na sebe, nenechme se řídit mužskými pravidly a věřme své intuici, kterou nás příroda obdařila a kterou stále víc a víc potlačujeme. Jsme tu, abychom se s muži doplňovali a společně vytvářeli ten nejlepší možný svět. Nejsme tu proto, abychom se jeden nad druhého povyšovali a ničili se vzájemně.

Milujme se. Všichni jsme jedno.

Mám pro vás inpirativní obrázky, které vás pohladí po duši. Tyto fotky jsem vybírala se záměrem tak, aby byly feminní a jemné...Zadívala jsem se na každý tento obrázek a natolik se mi všechny líbily, až mi přišlo, že  vypráví nějaký příběh. Ale varuji: je to sladká vintage bomba! ;-)

22 komentářů:

  1. nadherny prispevok,Sandruska♥ a ta podiiivanaaa..ach jaj :))

    OdpovědětVymazat
  2. nádherné obrázky... joj, hodinu by som sa kochala... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásny predslov a k tomu ešte aj krásne fotečky. Ďakujem za pohladenie duše. Andrea

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotečky a krásná slova-ve všem s tebou naprosto souhlasím!Třeba můj mnažel si myslí že v jeho práci ženy nemohou uspět tak jako muži,mojí holčičce je rok a po mateřské mu hodlám dokázat,že dokážu nejen to,ale i postarat se o děti a zahrádku,protože podle mne je to právě žena,která dělá rodinu rodinou!Michaela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš naprostou pravdu- když se rozhlížím kolem, tak vidím, že se od ženy čeká, že zvládá perfektně svou práci, má doma dokonale uklizeno, děti nosí samé jedničky a muž by měl mít pocit, že má atraktivní partnerku i skvělou milenku. Po osmihodinové šichtě tak začíná ženě další směna doma, kde zvládne uvařit večeři, udělat s dětmi úkoly, poklidit, pohrát si a ještě má večer náladu na vášnivý sex- nároků je na nás opravdu kladeno hodně. Co se očekává od muže? Ten jde ráno do práce a odpoledne se znaven rozvalí na gauči a očekává, že ho žena bude opečovávat, aniž by bral v potaz, že ona za celý den nepracovala o nic méně, než-li on sám. Holt je to velké sousto, které si ženy emancipací ukrojily a je těžké teď najít rovnováhu, protože muži nám prostě nejdou stále dostatečně vstříc. Schválně- kolik žen může říct, že jí parner pomůže s úklidem? Kolik mužů vezme děti na několk hodin pryč z bytu, aby si žena mohla udělat chvilku pro sebe? Kolik mužů ženě připraví po příchodu z práce dobrou večeři? Atd., atd....ale samozřejmě jsou i výjimky :-)

      Vymazat
  5. Nádherná slova, nádherný "citát" a milé, něžné obrázky. jsi úžasná. Děkuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ♥♥♥ Vy jste taky úžasné, děkuji moc za nádherné komentáře!!!

      Vymazat
  6. Sandři, tvůj článek je pohlazením! A já se teda hrdě hlásím k tomu, že můj muž mi s úklidem pomůže (docela často právě on uklízí:-)), o víkendu vezme kluky v případě příznivého počasí na dvě hodiny ven na procházku, ať si jdu např. lehnout, nebo si dělat, co chci...večeři teda nepřipravuje, ale občas uvaří...v tomhle je super...jen to má jedno malinkaté ALE - musí na to mít náladu, musí se mu chtít:-D. Naštěstí se mu chce docela často:-). A k MDŽ mi udělal i radost kyticí kočiček, takže já jsem dnes spokojená manželka:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, to se tak krásně čte...Když je šťastná žena, je šťastná celá rodina, protože ona vykouzlí úžasnou atmosféru a tvůj muž to dobře ví ;-)

      Vymazat
  7. Krása, telefon, peněženčička, náhrdelník... Ach.

    OdpovědětVymazat
  8. Sandro,napsala jsi to tak,ze vzdy pri cteni tvych vstupu mam pocit,ze jsi to snad nekde opsala,mineno v dobrem,nebo ze jsi z jineho sveta.Tak romanticky je to psane.Ja jsem takova normalni holka,ale je fakt,ze pritel uspesne podnika,v praci je od rana do vecera,jeste me nenasilne donutil at si sezenu vypomoc k mym dvojcatkum,aby jsem byla vic v pohode a o vikendu veme dvojcatka,kterym je rok,coz jiste chapes,ze je narocne,tak je veme ne na dve hodky,ale bezne na cely den na vylety.Takze mam asi opravdu toho prince.Mimochodem,fotky nadhera,hlavne penezenka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi šťastná žena, že jsi našla svého prince ;-) Děkuji ti za krásný komentář, mám velkou radost, když se mnou sdílíte své dojmy a příběhy.

      Vymazat
  9. Sandro, v podstate s tebou souhlasim. Ja osobne se dost casto setkavam s tim, ze se zeny ze sebe samy delaji chudinky. Jsem toho nazoru, ze kdyz se zena bude chovat prirozene a s patricnym sebevedomim, tak to okoli bude akceptovat. Mimochodem je dulezite si uvedomit, ze od muzu se toho ceka taky velmi mnoho - maji uzivit rodinu, byt chlapem, ochrancem, ale i nam porozumet a pritom si prosadit sve. Myslim, ze to panove maji dnes podstatne tezsi nez mi zeny, ktere jsme se v mnoha pripadech nasly a jsme v rozletu! Vybrala jsi nadherne obrazky, jsou pohlazenim pro dusi. Hezky vikend, Katerina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, i muži to mají těžké- včera jsem se zaměřila na ženy, protože byl náš den, a tak mi šly myšlenky a já psala a psala :-) Nemyslím ale, že to mají těžší, i když každý si najde to svoje! Děkuji moc za tvé myšlenky a milá slova!

      Vymazat
  10. Sandro,
    nádherné vyznání ženám , sladké fotečky :-)
    Shrnula bych to asi takto bez mužů by ženy nebyly ženami .

    OdpovědětVymazat
  11. nádherné vyznanie, krásne slová a úžasné fotečky, ako sladký rozprávkový sen, pohladenie duše :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥