❋ Nová lampa ❋

pondělí 26. března 2012

Na MDŽ byla v This & That sleva 20% na všechno zboží, a tak jsem se vypravila koupit již dlouho vyhlížené stolní lampy ;-) Vzala jsem jednu černou do obýváku a jednu bílou do ložnice na noční stolek. Obě jsou tak nádherné, že jsem prostě nemohla vzít jen jednu! :-) Bílou lampu vám ukáži někdy příště. Tentokráte jsem tu s fotkami z našeho obývacího pokoje, kde je černá lampa umístně na stolku mezi velkým oknem a pohovkou. Večer svítí příjemně útulně a přes den si užívám duhové odlesky ověsů na stěně.

Také na fotkách uvidíte vřes, který naprosto miluji nejen pro jeho nádhernou barvu, ale i pro velmi nenáročnou péči. Protože v obýváku často zapalujeme svíčky, máme vždy při ruce sirky, a to nejlépe stylově podle Green Gate ;-) Malá plechovečka s bílými zápalkami a škrtátkem na spodní straně stojí okolo 100 Kč. V obýváku máme velký černý kovový lustr s ověsy z Ikea, takže se k němu lampa náramně hodí a doplňuje příjemně i béžovou pohovku a lehounké květinové závěsy.







22 komentářů:

  1. prekrasna lampa,Sandruska..a aj vsetko ostatne ,samozrejme♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Martinko, dneska se jdu zas kochat tvými dobrotami na blog, mňaaam!

      Vymazat
  2. hlavne ta krabicka zapalkova je neodolatelna:)

    OdpovědětVymazat
  3. To je krása... i zápalky máš stylové :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-))) Moc se mi líbí, že i když je spotřebuji, zůstane mi krásná plechovečka, kterou můžu zase naplnit...takže i když to jsou "jen sirky", tak mohou vypadat dobře ;-)

      Vymazat
  4. Ahoj Sandři, přesně ve Tvém stylu, vytváří zajímavou atmosféru. A ty sirky jsou fakt boží! Měj se fajn a těším se na další tvoření v BL;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se moc těším, ještě jsem nic nestihla, ale snad tento víkend začnu! ;-)

      Vymazat
  5. Ahoj Sandri, krásna lampa, presne môj štýl. Už sa teším na fotky tej bielej. Andrea

    OdpovědětVymazat
  6. Pekna lampa,me se sice zda vse cerne trochu morbidni,ale ta bila musi byt jeste hezci.Nekde jsem cetla,ze cely byt by mel byt v jednom stylu,ale uplne chapu tve styly dva,kdyz ctis svuj puvod.Ohledne vresu,je fakt,ze ja ho vzdy mela na oknech v truhlicich,ale vzdy chudak nejak neprezil,tak se trochu divim,ze pises,ze je nenarocny.Krabicku jsem take okukovala,na Bella byla jeste pred par dni ve sleve,ale s dvojcatkama nemam na paleni svicek vecer moc cas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My nemáme celý obývák černý ;-) Máme Ikea lustr z černého kovu s fuchsiovými svíčkami, lampu na skleněných stolcích z černého kovu, fialové svícny a svíčky, stříbrné fotorámečky, tyrkysové polštáře, bílé knihovny a béžovou pohovku...myslím, že to morbidně nepůsobí a styl je francouzsko-orientální, což se doplňuje velmi příjemně. V arabském i francouzském světě je vlivem kolinií prolínání obou stylů běžné, takže nemyslím, že by obývák nějak extrémně vybočoval od zbytku bytu. Jinak já mám vřes pouze v květináčku doma a na to, že nejsem velká pěstitelka, tak tohle je snad nejmíň náročná rostlinka, co jsem kdy měla :-)

      Vymazat
    2. Sandro,ja vim,ze nemas vse cerne,je me to jasne z doplnku a i vim,ze v orientalnim stylu se objevuje pestra sklala barev,jako je napr.tva fialova nebo zlata,tyrkysova atd.Mame velmi dobreho kamarada z Pakistanu ,tak vim o cem mluvum a z jeho nescetnych daru planuji zaridit jednou zahradni domek,protoze uprime si myslim,ze do naseho francouzsko skandinavskeho domu se to proste nehodi.Jen jsem reagovala pouze na lampu,s ostatnima barvama je to smozrejme jine.Ale dik za typ,vres vyzkousim doma,mozna na nej pralo venku slunce.

      Vymazat
    3. Tak to bude zahradní domek k pokochání! Nebude blog? ;-)

      Vymazat
    4. Tak já tady budu vystupovat jako botanik:-)Sandro, ta kytička není vřes, ale vřesovec. Oba druhy jsou si velmi podobné a liší se právě dobou květu: vřesy kvetou na podzim, kdežto vřesovce na jaře. Minulé pisatelce bych jen vzkázala, že vřes (i vřesovec) je nenáročný, ale když se nechá přes zimu jen v truhlíku, obvykle uschne - chce to zalévat, nebo mít velký květník, nebo šoupnout do záhonu:-) Nejlíp do rašeliny, má rád kyselou zem.
      Jinak - nová lampa vůbec není můj styl, ale celé se mi to velmi velmi líbí:-)A nejlepší jsou samozřejmě ty zápalky:-)

      Vymazat
    5. Jani, nesmírně děkuji za upřesnění, jsem opravdu pěstitelka k posmání ;-))) Já to mám s kytičkami hokus pokus a zatím se opravdu učím, jak se o ně starat. Člověk by neřekl, že to může být tak zákeřené! :-D

      Vymazat
    6. Uprime jsem o blogu v posledni dobe uvazovala,mame nadherny novy dum do detailu v shabby stylu a je skoro hrich se nepodelit a omluv mou neskromnost,lepsi jsem alespon u nas nevidela,ale je to samozrejme muj nazor.Velmi ctim nazory jinych,ale trochu me nudi jak vse vsichni chvali,bavi me nazor i trochu kriticky a bavi me diskutovat o tom,takze i ja by jsem vitala ostatni,takze me omluv,kdyz jako asi jedina nebudu jen chvalit ,ale urcite jsi ve svem stylu na blogu nej...

      Vymazat
    7. Shabby Chic zbožňuji a na dům v tomto stylu ještě zdaleka nemám, takže bych se moc ráda kochala! Blog je opravdu skvělá možnost, jak sdílet inspiraci a já konstruktivní kritiku beru, jen jsem chtěla upřesnit, že náš obývák není morbidní, protože jsem se bála, že to tak z fotek vypadalo! :-) Pokud blog vznikne, určitě mi nech odkaz a já budu pravidelně sledovat! Moc si vážím všech komentářů. Je samozřejmé, že ne všechno je styl každého a je v pořádku svůj názor vyjádřit! Když člověk něco dává na internet, musí být připraven na to, že nebude jen chválen a vlastně to tam dává asi i proto, že chce vědět, co na to ostatní a zda se to dá zlepšit- to by měl být účel všech blogů o bydlení, o módě i o jídle :-)

      Vymazat
    8. Presne tak,je to o diskutovani,urcite jsem nemyslela morbidni obyvak,ani lampa,ale pouze barva,jiste uznas,ze v klasickem Provance nebo severskem venkovu,ktery miluji,se moc cerne neobjevuje,tak proto ten pristup k cerne.Ale jestli te muzu poprosit,ted jsi mela trochu prodlevu a asi jsem na tvem blogu trochu zavisla,muzes vkladat casteji,dekuji.Vim,ze mas urcite malo casu,ale presto.....Dobrou..jo a blog vznikne jen az me to ma rocni dvojcatka dovoli...

      Vymazat
    9. Katko, to mě pobavilo :-))) Já mám už nachystané nějaké maličkosti, co jsem stila nafotit, takže určitě budu vkládat a taky už pracuji na dalších článcích pro Bohemia Living magazín. Času je málo a nestihla jsem se při focení na blog vyřádit, jak bych potřebovala, ale snad se budou i ty drobnosti líbit.

      Přeji Ti, aby ti dvojčátka dovolila mít alspoň chvilku relaxu pro sebe, já jsem vždycky moc obdivovala rodiče, kteří zvládli dvě miminka najednou, uf! Hezký večer a díky za chat, mám radost, když to tu žije!

      Vymazat
  7. Už jsem si říkala,že jsi se dlouho neozvala:-)Sandruško krása,lampu tedy upřímně závidím,miluji vše co je ověšené krystaly-je nádheerné,když na ně pak svítí sluníčko a vřes patří také k mým nej,takže opět velká chvála!!!Michaela

    OdpovědětVymazat
  8. A ještě já bych také neřekla,že černá je morbidní a vůbec ne ve tvém podání,záleží pouze na vhodném aranžmá a kombinaci s ostatními doplňky-což ty bravúrně ovládáš,já mám v plánu černou použít v ložnici,ale to je překvapení:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se moc těším...černá je obecně jedna z mých nejoblíbenjších barev i když v interiéru se s ní musí samozřejmě opatrně a když se to udělá dobře, tak celek vypadá velmi elegantně a luxusně ;-) Takže palec nahoru a těším se na fotky z Tvé ložnice!

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥