Moje tampeřečí úlovky :-)

čtvrtek 26. dubna 2012

Děkuji všem za úžasnou odezvu k reportáži z Finska, konkrétně z města Tampere. Mým závěrečným příspěvkem k této cestě jsou fotky z mých nákupů. Finsko je nesmírně drahá země. Potkala jsem se tam s Francouzi, Angličany i Španěly a všichni do jednoho tvrdili to samé. Když to bylo drahé pro ně, tak co teprve pro nás ;-) Příkladem může být cena piva, která se pohybuje ve Finsku okolo 6 Euro, zatímco v Anglii je to kolem 4 Euro...Když jsme se podělili s cizinci o informaci, že v Praze by je pivo vyšlo na 1,5 Euro, tak nemohli věřit vlatním uším :-) V potaz je ale třeba samozřejmě brát výši platu v poměru s cenami potravin a zboží v jednotlivých zemích.

Dostala jsem od maminky nejen samotnou cestu do Finska jako dárek k narozeninám, ale přidala mi i nějaké korunky na nákupy. Snažila jsem se tedy opravdu dobře rozmýšlet, za co peníze utratím, protože jsem tušila, že s každým dalším obchodem, co navštívím, se může objevit něco ještě krásnějšího, než v tom předešlém! :-) Měla jsem velké štěstí , že jsem narazila na mnoho věcí ve slevě...a když se v zahraničí řekne sleva, je to opravdu SLEVA (hurááááá!:-).

Tak toto všechno se mnou putovalo z Finska do Česka...Musela jsem se opravdu HODNĚ krotit :-)

Dárečky

Překrásný patinovaný vešák mě přišel ve slevě na neskutečných 130 Kč!!!
Cedulka na toaletu také ve slevě- v přepočtu stála 25 Kč! :-)

Vynikající limonáda z růží. Popravdě jsem si ji koupila hlavně kvůli té lahvičce :-)

Po květinách vonící sáčky z tvrdého kartonu s vintage motivy.

Na vonném sáčku s růžemi je na mašličce přidělaný medailonek s madonkou- to mě naprosto dostalo :-) Jeden sáček vyšel v přepočtu na 75 Kč.
Naprosto dokonalé fotoalbum přesně dle mého gusta...Opět jsem měla štěstí, neboť bylo ve slevě a vyšlo mě na 100 Kč.

Detail třpytící se růžičky na fotoalbu.

Mističky jsou z obchodu My Country Home...láska na první pohled.

Bílé plechové dózy byly úplně první věcí, kterou jsem si ve Finsku koupila.

Dózy jsou prostorné a určitě je vystavím v kuchyni na viditelné místo...:-)

Menší krabice ve tvaru knížky mě ve slevě vyšla na 180 Kč.

Větší knížka přišla na 230 Kč.

Shabby knihy se mi líbily natolik, že jsem vzala obě...v regálu byly poslední čtyři kusy.

Překrásné vzory, mašličky a barvy...prostě dokonalost :-)

Shabby krabice pojmou spoustu věcí, pravděpodobně do nich uložím šperky, nebo látkové ubrousky.
Detail vnitřního motivu knížek.

Knížky se budou krásně vyjímat v ložnici na komodě vedle vázy s květinami.

Modré sklo jsem obdivovala na skandinávských blozích od samého počátku a nyní se mi podařilo jeden takový kousek ulovit i  pro sebe...Mistička přišla na 150 Kč. Kolem horního lemu uvážu mašličku z  krajky a do mističky vložím knoflíčky, nebo větvičky s šiškami.

Překrásné mističky s vroubky jsou jako stvořené pro podávání oříšků, sušeného ovoce, pudingu, či jiných dobrot. Jedna mistička přišla na 25 Kč.

Inspirace z letáku, který jsem ulovila v obchůdku Casamonica.

10 komentářů:

  1. Ahoj Sandruško,
    moc jsem obdivovala tvé krásné fotky z obchůdků a to jak krásně jsi o tom všem psala a vyprávěla. Velmi mě potěšíla tvá fotečka z jednoho obchůdku:)Jen jsem nezvládla dříve napsat! Moc se mi líbí tvé plechové dózy jsou naprosto fantastické a moc ráda bych nahlédla do letáku z obchůdku:)Láhev je bezva a uplně tě chápu.Jsem móóc zvědavá ale to až se uvidíme:)
    Balíček s knihou je na cestě tak se těš:)
    přeji krásný den Vlaďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vladěnko a která fotečka tě potěšila nejvíce? (Jsem zvědavá baba :-D ) Tušila jsem, že se ti plechové dózy budou také moc líbit...jsou fakt parádní....dohromady vyšly asi na 700 Kč, ale prostě jsem nemohla odolat. Ty zrovna ve slevě nebyly ;-) Ten letáček ti ráda přinesu ukázat pak až se spolu uvidíme osobně. A časopisu i knížky se už nemohu dočkat!

      Vymazat
  2. Nádhera,vybrala jsi dokonalé kousky i mě se moc líbí!Tvoje přípěvky o cestě byly skvělým nápadem,je krásné se aspoň touto cestou pokochat jinou zemí a za to děkuji!Michaela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám ohromnou radost, že se reportáž líbila a že jsem nemařila focením pro blog čas :-) Bylo fakt těžké si ze vší té krásy vybrat, ale s nákupem jsem moc spokojená a užívám si ten krásný pocit znovu a znovu pokaždé, když se na některou z těch věciček podívám :-)

      Vymazat
  3. No Sandri, už som čakala, či dáš aj niečo zo svojej nákupnej tašky a nesklamala si :-). No severské krajiny su drahé, mi sme boli pred pár rokmi v Norsku raftovať ,to sme nemali este deti a už vtedy bolo všetko príšerne drahé, na naše pomery...ale ja som tam neodolala šálkam...to je moja úchylka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ceny mě fakt odrovnaly...kdybychom nemusely tolik platit za jídlo a pití, dalo by se tam nakoupit mnohem více věcí :-) Jídlo se tam ale pohybovalo kolem 10-30 Euro podle typu restaurace a pití 6-10 Euro za levnější víno a pivo...pro nás Čechy opravdu finanční šok! :-)

      Vymazat
  4. Krasne slunecne skoro az letni dopoledne,
    tak dvojcatka opet spinkaj pekne ve stinu na zahrade a ty jsi me opet privitala nadhernym vstupem s tvymi prekrasnymi ulovky.Uprime jsem predpokladala,ze se s nimi po prijezdu pochlubis,i kdyz by ti to vydalo na vice repirtazi.Ja jsem unesena z jemne romantickonostalgickych knnizek krabicek,protoze podobnou mam doma,ale slouzi spise jako kucharka na recepty.Pak me dostal naadherny vesacek v kombinaci s cenou.Muzes si gratulovat,ze i kdyz tam bylo draho,coz me uprime uz asi nikdy neprekvapi,tak tobe se podarilo zakoupit tolik stylovych veci za neskutecne slevy.Gratuluji.Mej se ,ja se du vrhnout na rozbalovani dnes prichozich kresel s podnozkama na zahradu-jupiiii.
    Katka
    PS.Garazovy bazarek se uskutecni jiz pristi sobotu a co ten tvuj?

    OdpovědětVymazat
  5. Beautiful things :)

    Bee happy x
    Have a delicious day!

    OdpovědětVymazat
  6. No nejvíc se mi líbila ta fotečka s tebou :)))
    Zboží ti napíšu v mejlíku :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥