Snídaně po francouzsku

neděle 27. května 2012

Po ránu mi chutná sladké i slané, a tak si někdy naservíruji jáhlovou kaši s jahodami a jindy míchaná vajíčka s cherry rajčátky a jarní cibulkou :-) Čemu ale určitě sem tam neodolám je snídaně ve francouzském stylu. Francouzská snídaně je oproti ostatním pokrmům dne velmi skromná a obecně sladká. Na stůl Vám po ránu s nějvětší pravděpodobností naservírují čerstvou a křupavou bagetku, pain au chocolat (čokoládový chléb), či croissant s máslem a marmeládou. Na zapití nabídnou džus, silnou kávu, anebo café au lait (připravuje se z černé kávy s teplým mlékem), do které si často namáčejí croissant.

S Francouzi jsem u jednoho stolu měla možnost snídat několikrát a ačkoliv jsem ve Francii ještě nebyla, tak si aspoň na chviličku mohu vychutnat tamní atmosféru, když mi pod nosem zavoní máslový croissant, maliny a teplá káva...Krása je v jednoduchosti!










14 komentářů:

  1. Ach, asi přijedu na snídani...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A vůbec nejlepší by bylo vyjet si na snídani přímo do Francie ;-D

      Vymazat
  2. Překrásně naservírováno a ač je dávno po obědě, dostala jsem neskutečnou chuť na pravou francouzskou snídani! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hahaaa :-D je to tak, já když si vzpomenu na chuť máslového croissantu, tak je jedno jaká je denní doba, nebo jestli jsem zrovna do sebe nacpala oběd...tak moc je to dobré :-)

      Vymazat
  3. Ach,vzdycham stejne jako Amelie,uplne jsi me pripomela nasi nekolikatydenni cestu po Francii,prevazne ovsem po oblasti jizni.
    Take jsem mela to stesti takto tam uplne presne snidat s maslovym croissantkem,marmmeladou dzusikem a cajem brzy po ranu,kdy se mesto teprv probouzelo,ALE uprime musim priznat,ze jiny druh snidane ve Francii a to v luxusnim venkovnim bufitku,by3 0n6he0 zajimavejsi a to cerstve upecena bageta a do toho primo pred namy vlouzeny kozu syr s opet cerstve nakrajenou zeleninou a salatkem a to vse nikolv zalito majonezou,jako u nas,ale olivovym olejem,mnamka.
    A ty jsi to tak krasne naaranzovala,ze ted skocim na sveho rychleho scootera a hura do obchodu pro croissantky.
    Mimochodem,ty maliny jsou opravdu ciste maliny,nebo malinova marmelada?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačko, je to malinová marmeláda. Já na marmeládách nešetřím a kupuju docela drahé, kde jsou fakt kousky ovoce a pokud možno v BIO kvalitě...miluju i marmelády z Marks & Spencer ;-) Jo a o bagetkách s kozím sýrem jsem také četla na netu, děláš mi hrozné chutě! Já kozí sýr zbožňuju :-D Mrkni do mailu, poslala jsem ti fotky z obchodu Clayre´s, tak si můžeš případně vybrat, kdyby se ti něco líbilo a já ti to ráda pošlu.

      Vymazat
    2. Myslela jsem si to,protoze preci jen sehnat cerstve maliny a k snidani je jen povarit,tak to by bylo trosku narocnejsi hi,hi.
      Ja kupuji take ty nej marmeladky,ale jen v tom pripade,pokud me dojde uasoba od me mamky,ta dela opravdu luxusni domaci marmelady snad s devadesatiprocentem ovoce,nejlepsi je jahoda a merunka,ale maliny,nebo ostruziny take nejsou spatne.A to me ver,ze je to take bio,protoze je to vse ze zahradky.Ale ty me porad basnis o lahudkach z Marks,ze tam snad zajedu,i kdyz to ma 80 km.Mimochodem,koui syr ve francii,alespon co jsem jedla,nema takovy ten tzv.chutovy ocas,pro ktery ja u nas koui syry moc nemusim.
      Mail s fotkama jsem jiz nekolikrat zkoukla,jsi hoooodna,ted se na to vklidu mrknu a asi si vyberu vse,chi,chi.
      Jeste jednou dekuji za tak neuveritelnou nabidku.

      Vymazat
  4. Mňamka,tak to bych snesla,miluji sladké jen tím pitím by mě moc nepohostili:-)Přeji dobrou chuť Sandruško!Michaela

    OdpovědětVymazat
  5. Pozveš mě na snidani??? prosím..já vemu zase polštáře a knížky a můžem se uvelebit už od rána:))) Miluju sladké snídaně jen to kafčo bych vyměnila za džusík! Krásné fotečky. Naladila jsi mě tak moc, že si zítra musím udělat stejnou hostinu. Prkýnko je nádherné.
    pa Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Sandruško.
    Po dlouhé době u Tebe a zrovna taková mňamka:-)to jsem tady rozhodně správně..Voní mi to až domů a tím,jak si to krásně nafotila,tak jsi mi i patřičně očka pohladila:-)moc Ti děkuji a přeji dobrou chuť..
    Krásné dny Brigit

    OdpovědětVymazat
  7. To je snídaně podle mého gusta, taky bych chtěla snídat s Francouzy :-)

    Neměla byste některá zájem o tento džbánek Pippi lilac.. http://www.bellarose.cz/dekorace/dzbanek-pippi-lilac/
    moc se mi líbil,tak jsem si ho koupila,ale doma se mi k ničemu nehodí, tak bych ho chtěla poslat dál :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Sandři, tak takovou snídani bych si taky dala líbit:-). A hlavně prosím v klidu - chvíli někomu odložit tu naši malou pijavici, sednout ke stolu a civilizovaně, bez neustálého brebentění větší pijavice:-D posnídat. Pak bych si miláčky okamžitě zas brala zpátky, ale ta snídaně v klidu - to by byl parádní start dne:-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥