Pokračování mé cesty za zdravím a očistou těla :-)

pondělí 4. června 2012

Hezký podvečer, milé čtenářky a čtenáři!

Dnes přináším další článek o Duši a těle. Chtěla bych se s Vámi podělit o mé další zážitky z  léčby alternativními metodami.  Doufám, že si vzpomínáte na mé vyprávění o paní léčitelce Jance Žákové a jejím centru Salveo. Léčba, kterou jsem  zatím podstoupila,  je zaměřena na očistu lymfatického systému. Součástí celé detoxikace jsou také lymfatické masáže. Celý měsíc, než zase půjdu na terapii k léčitelce, tedy věnuji masážím a poctivému užívání přírodních preparátů, ale o těch až později.

Na lymfatické masáže chodím do Salvea 1x týdně k masérce Báře. Zpočátku jsem se obávala, jaké budou mé pocity, neboť je pro mne velmi důležité si s masérkou porozumět a cítit se v její přítomnosti dobře. Musím říci, že po opravdu malé chvíli mne veškerá nejistota přešla, neboť jsem měla pocit, že paní Báru znám již dlouho.  Její jemné ručky umí velmi obratně odstranit stres a nečistoty z těla.  Při první návštěvě jsem jí kladla nespočet otázek, na které velmi ochotně a s přátelským tónem v hlase odpovídala. Oceňuji, jak profesionálně a zároveň přátelsky ukojila mou touhu po informacích. Bára je velmi empatická a intuitivně vycítí, když nemáte zrovna náladu si povídat, přičemž Vás svými něžnými dotyky uvede do klidu a třeba Vás i ukolébá ke spánku, což byl případ mé druhé návštěvy u ní. :-)

Lymfatické masáže- Často o nich slýcháme, ale co si pod nimi vlastně představit? Já jsem byla moc překvapená. Jedná se o velmi jemné krouživé hmaty, kterými masér otevírá lymfatické body v oblasti klíčních kostí a postupuje směrem k dolním částem těla. Paní Bára mi otevírala lymfatické uzliny na krku, v podpaží, na rukou, hrudi i na břiše. Během dalších masáží se zaměří na končetiny. Již po prvních dvou sezeních mám pocit hladší pokožky a častěji chodím na toaletu, což je dobré znamení, že se organismus očišťuje.  

Je velmi individuální, kolik návštěv každý potřebuje, ale všeobecně je doporučováno nejméně 6 terapií. Je velký rozdíl mezi přístrojovou lymfodrenáží a ruční masáží. Je myslím jasné, že citlivé a jemné lidské ruce nelze nahradit žádným strojem.  Asi nejpodstatnější chybou strojních lymfodrenáží  je, že neotvírají lymfatické body na klíčních kostech, a to může mít velmi negativní dopad na organismus. Prakticky Vás  postaví do stroje a dále se o Vás  nezajímají. Víc se dozvíte přímo na stránkách www.salveo.cz nebo Vaše zvědavé otázky rádi zodpoví recepční v centru Salveo. 

Bylinné přípravky- Pro dokonalejší očistu a zvýšení účinnosti léčby mi paní Janka doporučila velmi kvalitní přírodní bylinné preparáty. Jedná se o tinkturu ořešáku amerického,  tablety medvědice lékařské a nať pelyňku.  Když jsem si o nich přečetla více informací, zjistila jsem, že to jsou přípravky vhodné pro každého z nás, a to i bez návštěvy léčitele, neboť detoxikují organismus, čímž podporují naše zdraví. Můžeme si je vybrat zcela sami, neboť jsou bezpečné a každý přirozeně cítí, co mu právě chybí a jaké orgány potřebují podpořit. Tyto přípravky jsou běžně dostupné a můžete si je zakoupit i v eshopu Salveo. U každého přípravku najdete přehledný popis, indikaci a dávkování.
Mědvědice lékařská- Podporuje ledviny a vylučovací systém. Pomáhá odplavovat ledvinové a močové kaménky.  Je velmi účinná při zánětech a infekcích močového měchýře a ledvin, působí dezinfekčně a protizánětlivě. Napomáhá tělu odvádět kyselinu močovou. Obsahuje třísloviny, flavonoidy a glykosid arbutin, který napomáhá lidkvidovat bakterii E-coli způsobující záněty močového měchýře. 
Ořešák černý americký- Tento kvalitní preparát patří v současné době k nejlepším prostředkům určených k detoxikaci střevního traktu a očistě organismu od parazitů. Očistu trávicího traktu by měl provádět preventivně každý člověk, a to 2 x ročně. Do našeho organismu proniká velké množství škodlivých látek, zárodků parazitů, a to především stravou, či špinavýma rukama. Většinou dojde k jejich vyloučení přirozenou cestou. Moderní způsob života, bohužel, oslabuje náš organismus, a tím snižuje také schopnost organismu vyrovnat se s parazity.
Pelyněk nať- Hořkost pelyňku je přímo předurčena k tišení trávicích, střevních a žlučníkových bolestí a křečí. Významně podporuje trávicí činnost tím, že stimuluje produkci trávicích šťáv a žaludečních kyselin. Uvolňuje také střevní křeče  a napomáhá likvidaci střevních parazitů, čímž dochází k detoxikaci organismu a jeho posílení. Podporuje také chuť k jídlu a odstraňuje nechutenství.  Pelyněk také blahodárně působí a posiluje organismus při onemocnění horních cest dýchacích - nachlazení chřipka, ale především chronické záněty průdušek. Ženy mohou pelyněk užívat během menstruace k tišení bolestí a křečí. Uplatnil se také jako podpůrný prostředek při slabších formách epilepsie. Pelyněk černobýl není tak hořký, obsahuje méně thujonu než  pelyněk pravý. Z tohoto důvodu je možné jeho podávání i u jedniců, kteří pelyněk pravý nesnášejí dobře. Vzhledem k toxicite thujonu, by se neměl pelyněk podávat dlouhodobě. 
 

10 komentářů:

  1. Sandruško vím o čem mluvíš,masáž,ať už jakákoliv je pohlazením nejen pro tělo,ael i pro duši,bohužel většinou jí někomu dělám já:-)(to bude tou mou profesí:-)),ale momentálně bych si jí také nachala líbit,nedá se sice říct,že ležím,to s dětmi moc nejde,ale mám nějakou virozu tak jsem úplně grogy,hnedle bych tu tvou proceduru vyzkoušela!Přeji ti krásný večer!Michaela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mišulko, je fakt, že kovářova kobyla chodí bosa :-) Při tvé profesi by sis pořádné rozmazlování také zasloužila! :-)

      Vymazat
    2. Něco takového bych si nechala líbit...alespoň chvíli být bez dětí a nabrat sil...

      Vymazat
    3. Tak šupky dupky svěřit děti manželovi a udělat si aspoň jedinou hodinku pořádného relaxu sama pro sebe...stojí to za to a nabije Vás to energií zase na celý další týden! ;-)

      Vymazat
  2. Ahoj Sandri,
    sice mam rada vice tve romanticke prispevky o dekoracich ci nejake mnamky,asi kvuli realnym fotografiim a ne jakoby reklamnim,nebo jak to mam popsat,ale urcite je to inspirativni.Bohuzel u nas se delaji tyto masaze prave jen pristrojem,tak radeji chodim na ty relaxacni,sice jsem po ni dva dny rozlamana,ale pry to tak ma byt.Jinak co se tyce preparatu,jsem asi dite spatne doby,protoze me takove ty nezname rostlinky ze kterych se delaji vyzivove doplnky prijdou trochu sarlatanske a malinko se jich i obavam,ale mozna to jen prameni z neznalosti.Ja mam radeji rostlinky a bylinky nasich babicek,ale takove ty zname,ale je fakt,ze nektere z tvych uvedenych jsou asi take puvodni.Kazdopadne dekuji za inspiraci.
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Kačí, neboj, k romantice se zase brzy vrátíme, mám nachystáno dopředu :-) Chci blog trochu oživit i něčím inspirativním na lidské úrovni a něčím, co dokáže změnit život, nebo přístup k věcem...něco více duchovního, pryč od materiálního světa :-) Tvůj skepticismus vůči bylinným preparátům naprosto chápu...mě se také více otevřely oči až s návštěvou léčitelky a ozkoušením si takových věcí na vlastní kůži...to, čeho bychom se ale skutečně měli obávat jsou kortikoidy, antibiotika a další "léky", které na oko nemoc zakryjí, ale neléčí...je to ještě dlouhá cesta, ale v mém okolí se čím dál více objevují lidi, které zajímá přírodní medicína, zdravá strava, drogerie a kosmetika, která netestujena zvířatech atd. atd. Je to obecně jen snaha o návrat k přirozenějšímu životu, kdy lidé léčí svýma rukama místo robotů, kdy rýmu zaženou bylinky místo chemických kapek a kdy jablko mohu bezstarostně utrhnout ze stromu a zakousnout se aniž bych řešila, co je na něm nastříkáno za nebezpečné látky. To je právě všechno dohromady to, o čem je tento blog...o krásnu nejen doma, ale i v sobě samém :-) Krásný večer, na mailík odepíšu snad zítra :-*

      Vymazat
    2. Hezky den,
      ja vim,ze zas budou ty kouzelne ruzove prispevky,to ja jen tak.Je fajn,ze blog spestris i necim jinym,to neni urcite naskodu.
      I kdyz myslim,ze my si nekdy na ten materialismus postezujem,ale pak supky dupky honem zpatky do nej a jsme radi,ze mame nektere moderni veci,vidim to napr. u deti,jak jsem rada za mobil,co kdyby se brouckum neco nedejboze stalo,je fajn mit moznost zavolat pomoc a nebo monitory dechu,diky nim jsem u novorozenatek mohla v klidu spat....atd.
      Proste jako mama asi jsem rada v necem materialni,ale zrovna tak jsem rada,ze si na zahrade mohou utrhnout chemicky nehnojenou jahodu nebo jablicko.
      Ja take kupuji kosmetiku nestestovanou na zviratkach a hlavne v lekarne,kde je takove vice.Se stravou je to tezsi,mima by mela jist vse,nejde jim dat ani cerstva zeleninka,jeste nemaji prizpusobene traveni atd,ale alespon maji domaci stravu s dusenou zeleninkou.
      Mozna po celodennim shonu chci jednoduchou relaxaci a ne moc o necem hloubat,ale urcite mas pravdu.

      Vymazat
  3. Ahoj Snadři,
    na své duši se snažím také pořád pracovat. Je fakt, že si člověk musí najít to svoje a spolehlivého člověka, který opravdu něco umí a důvěřuje mu. Já chodím na aromaterapii, zrovna dnes jdu a vždycky se moc těším na příjemný odpočinek. Teď mám problém s chutěmi, pořád bych se futrovala něčím nezdravím. Těhotná nejsem, možná mi jen něco chybí:-). Jestli budeš psát i o stravě, budu se zajímat;-). Měj se krásně, papa

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá úžasně, úplně jsi mě nadchla! Na masáže sice pravidelně chodím, ale jen kvůli bolestem zad. Určitě se příště zeptám i na lymfatickou masáž! :) Co se týče detoxikace, každé jaro se o ní pokouším a každé jaro to skončí s tím, že bez voňavoučké kávy prostě nevydržím :( Tobě ale přeji mnoho úspěchů! :)

    OdpovědětVymazat
  5. už dlouhou dobu se odhodlávám, že na lymfatické masáže zajdu, tento článek mě příjemně naladil, děkuji :)
    http://modniblog.com/lymfaticka-masaz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥