Pod stanem...

neděle 12. srpna 2012

Ať už bydlíte v domečku, v paneláku nebo činžáku, určitě všechny občas rády domov opustíte a jedete někam pryč...někam do přírody...do lesa...k rybníku...k moři. Život v Praze miluji, ale jeho rychlý tep občas potřebuji kompenzovat pohledem do zeleně, uklidňujícím zpěvem ptáků a vůní zvířat, polí a květin.

Brávali Vás rodiče jako malé pod stan? Nebo jste snad cestovaly v maringotce? A znají takové výlety i Vaše děti? Znáte ten pocit, když se ráno vzbudíte, vyjdete ven a všude kolem vás jen ticho...poletující motýlek, hopsající kobylka, pelášející zajíc a velké černé oči srnečky...jehličí zapíchané všude možně i nemožně, listy ve větrem pocuchaných vlasech, k obědu houby z lesa a večerní sledování hvězd na nebi, které není ozářené neony velkoměsta...čirá krása.

Jezdíme do jednoho lesíka za Prahou. Neptejte se, kde je, neb já si to ani po padesáté nepamatuji (můj orientační smysl se zrovna rád nepředvádí :-). Najednou se jako by zastaví čas...člověk nikam nespěchá, nepotřebuje řesenku, tramvaj, plnou kuchyň vybavení, rádio, ani měkké polštáře. Ke štěstí stačí jen staré pohodlné tenisky, kapesní ohřívač potravin, krásná knížka, teplý spacák a dobrý nůž, který si poradí se vším. No a pravá divoká romantika může začít!

Krásný zbytek víkendu!


























14 komentářů:

  1. Milá Sandro,
    NÓÓÓ tak to je náááádhera. Nikdy jsem neviděla krásnější reportáž ze stanového dobrodružství. Tvé fotky jsou nádherné. Tahle reportáž je opravdu nejbáječnější.
    Díky tvému textu se cítím jako bych tam byla s tebou!! Děkuji za nádherný výlet...
    Cítím až sem tu medovou vůni bodlánků, kterou miluji.
    xoxo Vlaďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vladíčku, tebe bych sebou vzala hned!!! ♥♥♥ xoxo

      Vymazat
    2. Děkuji ! ♥
      fakt božííí musim na ty fotky pořád vejrat:)...sama píšu teď článek a musím se k nim pořád vracet!
      Vydrž pošlu ti fotku do BL.

      Vymazat
  2. Moc hezké! Já bych se asi neodvážila postavit stan jen tak nekde a tím se připravuju o tu romantiku, ale jinak je to super. Já jsem to poznala až s manželem, ale moje děti o to asi nepřijdou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janči, to víš, že já bych se taky neodvážila, jsem vcelku strašpytel...ale když je s kým, tak je to jiné...spát na stráni u lesa je fakt dobrodrůžo, kolem nikde nic, večer slyšet jen žabky, jeleny a divoká prasata až v "nebezpečné přibližnosti"...a pak ten krásný pocit, když se člověk vrátí domů do své postýlky, když si dá sprchu a teplý čaj..najednou si jakoby uvědomí některé věci a víc si jich váží...pro děti, myslím si, skvělá škola,co do životních hodnot.

      Vymazat
  3. Obdivuji tě,že miluješ život v Praze,já jsem tam bydlela pouze chvíli,když jsem tam pracovala v jednom kosmetickém salonu a pak jsem utekla :-)Pro mě to není...Tuhle krásu,co máš na fotečkách a kterou popisuješ,mám já všude okolo sebe,v sobě-je to součást mého života a nemohla bych bez ní žít!Co ti ale závidím jsou ty možnosti-myslím obchůdky:-)))Je vidět a z tvého psaní i cítit,že jsi si to nadmíru užila a tak to má být!
    P.S.fotečky mají krásný šmrnc-nádhera!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Miško,
      popravdě miluji obojí...miluji Prahu...miluju její staré uličky, kavárničky, obchůdky...miluju turisty a cizince, miluju pracovní možnosti a její vůni...současně ale také miluji přírodu, divokou, nespoutanou...čistý vzduch, zelené louky, zvířecí stopy, pomalu plynoucí mraky...všechno má své kouzlo a já miluji svět ze všech stran :-)
      Moc děkuji za chválu fotek ♥♥♥

      Vymazat
  4. Ano,my holky z vesnice,tedy ja skoro z vesnice,mame to stesti,ze takovou podobnou prirodicku mame co by hrach dohodil,i kdyz ty jsi to tak naaadherne nafotila,ze tak krasnou prirodu tu asi nemame.Ano,mas uplnou pravdu,Praha ma sve vyhody,ale o to krasnejsi je pak utek z mesta,ty tve fotky jsou tak nadherne zalite sluncem,nebo se ti to proste povedlo tak krasne vyfotit,ze jsi me pripomela detstvi,kdyz jsme jezdili stanovat,dekuji ti,umis nadherne vystihnout okamzik a uzit si prirody,jako malokdo,jsi ma inspirace,jen co deticky povyrostou,,,
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že i u Vás je nádherná příroda...a nejvíc mi asi chybí vlastní zahrádka, kterou ty máš:-)...tuze bych si přála moc moct pěstovat vlastní bylinky, zeleninu a ovoce...a kytičky...ale co není teď, může být...doufám v to! Je skvělé, že své děti neochudíš v této moderní době o ty skvělé zážitky, o trochu strachu při spaní v noci pod stanem a o zážitky z divočejší přírody, než se skrývá za rohem vlastního domu :-) Fotky jsou záměrné upravené v retro stylu, který připomíná dětství...jako když otevřu stará fotoalba a prohlížím si fotky z 80. let ♥ Mám radost, že se ti líbí a děkuji za milá slova!

      Přeju krásný večer Kači!!!

      Vymazat
  5. Milá Sandra,z tvojich fotiek sála romantika a tak to má byť. Ako sa u nás hovorí, palica má dva konce. Mesto- viac možností po každej stránke,nebudem sa
    rozpisovať, veď vieš, čo myslím, dedina zas menšie možnosti, ale kľud, čistejšie prostredie.My sme sa sťahovali v decembri z malého mesta na dedinu a
    keďže mám rada prácu so zemou,veľmi sa teším, že mám túto možnosť.Ráno pijem v záhrade čaj, pestujem kvety.Milujem najmä ruže. Stačí prejsť len cez cestu a tečie potok. Je tam ticho a to mi vyhovuje. Aj ja verím na anjelov. Citát pre teba: " Pastieri svoje stáda strážili,na zemi sediac,hľadiac do temravy. Vtom anjel Pána na zem zostúpil,a všetko vôkol zalial jasom slávy." Marta♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nádherné...s Tvými komentáři se mě jakoby dotkne takový zvláštní paprsek...nevím, jak to na tu dálku děláš :-) Děkuji Ti!

      Vymazat
  6. Sandra,je to jednoducho blízkosť duší, a vtedy nevadí ani diaľka...Aj ja to tak cítim.
    "Choď,nebeský hosť,posol duchovný,
    čo zoslal ťa ten, koho dobro ctím.
    Ty jemný bol si ku mne, láskavý
    a blahosklonne si ma pozdvihol. John Milton "
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
  7. Páni,koukám, že mam opravdu štěstíčko. Jen náhodou jsem narazila na tenhle blog a jsem z něj opravdu nadšená. Máš moc krásné stránky, na které určitě zavítám.. Taky mám ráda "kempování". Jen sbalit pár věcí, někam vyrazit a tak. Mě moc rodiče jako malou pod stan nebrali,ale tát mi to vždycky sliboval. Jinak jsem úplně odvařená z toho "kapesního ohřívače" Nikdy jsem to neviděla. Kde se to dá sehnat? a co se na tom vše dá udělat?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥