Skoro jako princezna...

středa 15. srpna 2012

Krásný slunný podvečer, moje milé!

Ráda bych se s Vámi dnes podělila o svoje nejnovější nákupy a projekt na téma "prázdné místo nad komodou" :-) Jsem velkou milovnicí viktoriánského stylu, který když se navíc spojí se Shabby Chic, vznikne naprosto unikátní kombinace...asi má nejmilovanější vůbec...francouzská zdobnost, anglická klasika a hlavně krajky, krajky a zase krajky. Díky tomu všemu si pak doma připadám jako princezna na zámku...a která z nás si to od malička nepřála? ;-)

Seznam nových předmětů, které jsem zakoupila v obchodě Flowers & Living:

Oválný rám s pěti siluetami ; Oválný rám se třemi siluetami ; Zrcadlový rámeček s krajkami ; Růžový obrázek s andělem ; Prosklený obrázek ; Květinový zápich ; Vonný sáček s dámou ; Krajka 55 cm ; ; Krajka 72 cm ; Stříbřená váza.











A tím se přesouvám k tomu, jak jsem konečně splnila svůj plán a zaplnila prázdné místo nad komodou...měla jsem opravdu mnoho nápadů, ale představy se více méně velmi podobaly. S výsledkem jsem moc spokojená, a tak se snad bude líbit i Vám.

Mám docela ráda pravidelnost, přehlednost a strukturu...a to se promítá i v tom, jakým způsobem aranžuji a kombinuji. Shabby Chic může být někdy docela chaotický...takový "bordelářský"...a v tomto já právě preferuji spíše Skandinávii, čímž pak kombinací těchto dvou vzniká takový můj specifický podpis, jak jednou hezky napsala moje čtenářka Katka.

Komodu jsem vyaukrovala před dvěma lety za 600 Kč a plánuji ji ještě nátěrem upravit, ale momentálně je krásná i tak. Na komodě je pak taková moje milá sbírka různých předmětů- staré zrcadlo v bílém kovovém rámu, porcelánová vázička ve tvaru květinářky, šperkovnička, svícínky s ověsy a otočný stojánek na šperky a moje nejnovější bižu kolekce, které vyrábím, když mě popadne tvořivá. Na stěně nad komodou visí zlaté dřevěné zrcadlo, plechový držáček na mýdlo, který využívám na náramky a prstýnky, dále nové rámy s krajkami a starší krémový rámeček se zlatou patinou a zdobným reliéfem.

A až jednou zase našetřím "pár korunek" stranou, chystám se na novou postel, velký lustr s ověsy, krejčovskou pannu vedle komody a francouzská nebesa nad postel...plánů je spousta a trpělivost snad i růže přináší!















A stále jsme ještě v ložnici- na posledních dvou fotkách vidíte jednoduchou Ikea komodu po původních majitelích bytu, svícen ve tvaru ptačí klece, svícen se sklem, květinové zápichy s andílky a starou porcelánovou vázičku s čerstvými květy.



Budu se moc těšit na Vaše reakce!

30 komentářů:

  1. Jupi,jsem konecne prvni,tedy az na to ,ze jsem malem dostala infarkt,samozrejme z te krasy a z tech nakupu a z te aranze a vubec...Ty me davas,zrovinka jsem pred par dny diky tvym krasnym fotkam na blogu Flowers zkoukla vsechno nove zbozi,vzdyt ty vis,ale Sandri,v tvem podani doma,jak to mas naaaaadherne vystavene,to kdyby jsi dala na blog ci e shop,tak lidi Vam snad utrhaj ruce.Ja vubec nevim co psat driv,snad hlavne to,ze by jsem potrebovala oddelene kridlo domu pro vice takovych krasnych kousku,protoze preci jen tu nejsme jen zenske,nekdy skoda a loznice me na to nestaci,ale mila Sandři,ty me mluvis z duse,Shabby je fakt nekdy takovy ucelovy chaos az bordylek a ty to davas krasne do poradku a stale nam ukazujes svuj styl,ta by jsi ho pomalu uz take mela nazvat a klidne si ho registrovat.promin,zatim koncim,jen nechapu,tenhle nadupany prispevek by vydal na pet samostantnych,takze se jdu kochat a aby jsem nepsala sloh,tak budu muset komentovat snad jeste jednou.Tleskkkkaaaaaaaaam

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, tolik chvály, až jsem se málem na kolenou neudržela ;-))) Strašně moc velké DÍKY!!! S tím odděleným křídlem se musím smát...já to chápu...jsem si i vědoma, že to mám doma hodně ženské. Prostě musím mít chlapa, který to naprosto chápe, nebo je mu to maximálně jedno, protože bydlení je natolik mou vášní, že nejsem moc ochotná dělat kompromisy. V tomhle jsem hodně tvrdohlavý Beran ;-) Co se týká nazvání vlastného stylu, tak jsem o tom už přemýšlela, ale zase mi nepřipadá něčím tak hodně oddělitelný...už mě sice i název napadl, ale spíš se na to zatím necítím asi dost daleko :-) Možná právě lidé kolem mě jsou schopní to vidět víc. Máš i pravdu, že jsem to původně chtěla rozdělit na dva příspevky- samostatně nákupy a pak, jak jsem to doma naaranžovala, ale nakonec jsem to spojila...tak jsem ráda, že to nebylo marné :-) K Tvému mailu se ještě určitě vrátím, děkuji za něj! S.

      Vymazat
    2. No a jak jsem slibila,tak musim jeste jednou komentovat,kdyz uz jsem si tvuj clanek a hlavne tve fotecky prohlidla v klidu a detailne na pokochani snad po pate.Moc se me libi posledni komentik,je krasne vse chvalit,ale ja miluji inspirujici komentare a odlisne inspirativni nazory.Moc ti preji tu novu postel,uz ji tam vidim,s velkym zdobnym celem,samozrejme ve svetle barvicce a pokud nebudes trvat na kristale,tak krasny lustr poridis v akci za super penizky.Davam take tip na predlozky ci stylove koberecky pred postel,ty si muzes odnest do sveho bydleni.Mas naaaadherne sperky,neboli bizuterii,obvzlaste ta pudrova kyti.Mimochodem,behem tohoto psani jsem fotky zkoukla jeste 2x.

      Vymazat
    3. Jsem ohromně ráda, že jsi se ráda k fotkám vrátila! Také mám rádea inspirativní komentáře!!! Stejně tak děkuji za tip na koberečky...já jsem tam jeden krásný před rokem měla, ale pak jsem ho přemístila do obýváku, s tím, že si pak koupím dva, aby byl na každé straně jeden a měla jsem už i vyhlídnutý...jeden stál necelých 1000 Kč a pořád jsem to odkládala, až mi je vyprodali....no a teď si říkám, že by stačil nějaký hezký krémový či bílý, jako třeba tenhle:

      http://jysk.cz/210/243/5880900/a/catalog

      Ten by mě finančně nevytrhl a hned by ten modrý koberec trochu překryl a rozsvítil :-) Chystám se tam jet s přáteli, co mají auto, tak možná dva vezmu ;-)

      Přeju krásný večer!

      Vymazat
  2. Nemám slov! Je to tak krásne... tie rámiky, tá komoda, to zrkladlo, tie šperky a atmosféra, ktorá z toho ide... Proste čistá a prirodzená nádhera! Pridávam sa k potlesku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Míšo, mnohokrát děkuji za návštěvu a krásná slova!!! :-)

      Vymazat
  3. Teeeda krása neskutečná, jako na zámku. Moc se mi líbí uspořádání obrázků nad komodou a komoda je také super. Krásně sladěné barvičky ... aaaachjo :-)zatím se můžu jen kochat :-) Ala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, taky musím hodně věcí pořád odkládat a mám tolik plánů a nápadů, jak bych to doma chtěla...ale musí se holt postupně ;-) Děkuji za krásný komentář a hezký večer!!!

      Vymazat
  4. to je náádhera. Tak tam bych chtěla bydlet.

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Sandruško, já tomu vůbec nemůžu uvěřit. Né, dneska nebudu psát víc, protože prostě nemám slov. Projekt "prázdné místo nad komodou" dopadl neskutečně výborně a dovol mi a dopřej mi čas, abych se z té záplavy krásy teprve vzpamatovala. Jdu prohlížet znovu, toho se zkrátka nenabažím!
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vivinko, ty jsi tak zlatá...moc si vážím, že to umíš tak upřímně ocenit, ačkoliv ty jsi spíše na to retro ;-) Děkuju!

      Vymazat
  6. Milá Sandruško,
    to jsi prostě ty a tvůj styl. Tvé originální fotky bych poznala i v záplavě fotek! Krása! Moc se mi líbí jak jsou kraječky balené. Super nápady...ten stojánek je skvěle praktický, pořád máš přehled o tom co všechno máš :)
    Musím si to znovu projet!
    xoxo Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  7. Sandri, krásny kútik závidím. Krásne ako vždy. Andrea

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Sandruško tohle je podle mě opravdu vyjádření TEBE samotné!!!I to jsem ti chtěla napsat v tom emailu,i podle posledních věcičech,co jste měli v obchůdku,jak psala Kačenka tak i mě hned napadlo,že je v tom vidět "tvůj podpis"!!!Je to moc krásné vyjádření,krásné spojení stylů,dokonale sladěné!!!Není to sice úplně můj šálek čaje,ale tak to má být-každý jsme jiný a každý si vytváříme svým stylem svoje originální já!Jsem ráda,že jsem tě touto cesto mohla poznat!!!Posílám pozdrav!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, no vidíš a já si myslela, že tobě se zrovna do noty celkem trefím :-))) ale svět by byl strašná nuda, kdyby se všem líbilo to samý ;-) Děkuji a přeji krásný večer!!!!

      Vymazat
    2. Mě se věcičky líbí a moc,abys mi rozuměla,ale co zas je mojí srdeční záležitostí je třeba:stojan na časopisy a dopisy,romantický květník s motivem růže,zrcadlový podnos s lahvičkami,stříbrný svícen s orientálním nádechem,shabby chic zápisník modrý-tak to jsem zas tak nějak já,doufám,že některé věcičky budu mít jednou doma-krása!!

      Vymazat
  9. Skvelý nákup, Sandra, a úžasná atmosféra spálne!

    OdpovědětVymazat
  10. To je taková krása! Budu jen opakovat, co je psáno výše - nemám slov, musím vstřebat, nádhera! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reny, to tak moc potěší, když to někdo tak ocení...nesmírně děkuji ♥♥♥

      Vymazat
  11. Ahoj Sandra,tvoj nákup je naozaj perfektný a celkom vystihuje tvoju osobnosť. Ale najmä ladí ti to s vecami,ktoré si už mala doma. Ja som tiež na krajky, pekné rámiky, veľmi sa mi páči tvoja mydelnička na prstienky - je nádherná - i ten nápad využiť ju na tento účel ma zaujal.
    Ďakujem i za krásne fotky...
    "Dni, keď sa moja duša blaženosťou zachvela,
    patrili k vzácnym navštíveniam anjela. Campbell"
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, děkuji velmi pěkně...zbožňuji Tvé citáty ♥ Dělá mi velkou radost, že si dáš tu práci a vždy mě nějakým potěšíš ♥♥♥

      Vymazat
  12. Krásném krásné fotky,opravdu! =)
    To je jako v nějaké komnatě u princezny. Moc se mi ty věci líbí, samotné a i dohromady jsou krásn ě zkomponované!!

    Mě se to líbí,ale doma bych to takhle mít celé nechtěla. Mám trochu jiný styl, i když tohle se mi opravdu moc líbí. Je to něco jako když někoho vidíš v oblečení, které mu padne,ale na tvé postavě by to bylo hrozné. To je jen příklad samozřejmě!

    Pohádkové dny má milá,
    hezký den! =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za milý a upřímný komentář :-) Jsem ráda, že se oko pokochalo a samozřejmě naprosto chápu, že to není styl pro každého a že ne všichni by to tak chtěli mít- však ona by taky na světě jinak byla pěkná nuda ;-) Vážím si však toho, že dokážeš ocenit ten styl, i když není třeba 100% tvůj nejoblíbenější :-)

      I Tobě pohádkové dny, děkuji za návštěvu a budu se těšit na další setkání zde na blogu! :-)

      Vymazat
  13. Dobrý den Sandro, je to nádherné a k vám se to hodí:-)) Váš blog je strašně milý a moc ráda k vám chodím na návštěvu. Mějte se krásně. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jano,

      mnohokráte děkuji za milou návštěvu a komentář. Není pro mě hezčí radost, než když se sem někdo rád vrací ♥

      Krásný víkend! S.

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥