Bílá polička v kuchyni

úterý 4. září 2012

Pamatujete si na můj článek o této poličce? Dnes jsem tu jen s malinkatou změnou dekorací...poličku jsem oživila několika kvítky a novým rámečkem, do kterého už mám sice tu správnou fotku, ale ještě ji nemám vyvolanou. Je to černobílá fotka mojí maminky a mě, když mi byly čtyři roky...:-)

Co na poliččce dalšího vidíte- nejoblíbenější stříbřenou vázičku z Ma Maison, broušenou vázičku, kterou mi darovala před pár lety moje babička, nový rámeček z Almi Décor, drátěnou krabičku s mými léčivými kamínky, dva stojánky na vejce z Impressionen, dvě mističky z finského obchodu My Country Home, smaltovaný růžový svícen z Bella Rose, aluminiové talířky Madam Stoltz a skleněnou lahvičku na prafém z Madal Bal. Samotná polička je z Aukra a je přetřená několika vrstavami bílé lazury z Ikea. Polička tak získala jemný krémový nádech, mám tu barvu moc ráda :-) Na háčcích poličky pak visí tři porcelánové cedulky s kuchyňskými motivy.

Dostala jsem od Vás emailem dotaz, jak dekoruji...Budu se tedy snažit na blogu průběžně trochu více specifikovat to, co na fotkách z mého bytu vidíte a jak jsem k tomu došla :-) Je to trochu těžké vysvětlování, protože se při dekorování příliš nerozmýšlím v tom smyslu, že bych dlouze dumala nad tím, kam co umístím. Řídím se pocity a svým vkusem, takže jakmile mám předmět v ruce, prostě ho někam položím a k němu další a další...To, co skutečně intenzivně vnímám jsou barvy, soulad a materiály. V práci se mi často smějí, že se mnou při dekorování není řeč, protože se do toho tak nějak ponořím a prostě vidím a slyším jen a jen to, co právě dělám- je to jako u každé činnosti, která Vás extrémně baví a ocitnete se s ní najednou ve svém světě...Nakonec od dekorované části o kousek odstoupím a podívám se, jak to na mě celé působí. 

Vždy se snažím dekorovat tak, aby prostor zůstal čistý, nepřeplněný a především nepřeplácaný. Mým nejoblíbenějším stylem je French- Scandinavian Country...to je mému vkusu nejbližsí a to také u mě doma nejčastěji najdete. Ideální je mixovat podobné materiály a odstíny. Je zde zástupce čirého skla (vázička, stojánky na vajíčka, mističky a lahvička na parfém), stříbřené předměty (vázička, rámeček a talířky) a kov v pastelových tónech (krémová krabička a růžový svícen). Tím vzniká jednotný styl, jehož předměty se vzájemně neruší a polička nepůsobí přeplněně, ačkoliv je na ní vlastně dost věcí. Samozřejmostí je i barevné sladění květin, které krásně doplňují růžový svícen. Předměty z různých materiálů jsou pak rozmístěny jakoby na střídačku tak, aby vytvořily z poličky jednotný celek a nikde toho nebylo příliš, ani málo :-)

Je to takový mix vlastního vkusu, odraz osobnosti, láska k určitému stylu, okoukaná inspirace z časopisů a internetu a jedinečnot každého z nás...Každý člověk má v tom, co dělá svůj otisk. Právě takový přirozený, volný a ležérní styl dekorování je podle mého tím pravým a nejlepším způsobem, jak z domova vytvořit útulné místo...bez přílišné opatrnosti, bez strachu, že to nebude dokonalé, bez zdlouhavého přemýšlení a neustálého přemisťování...prostě dekorujte srdcem!













14 komentářů:

  1. Drahá Sandra... očarila si ma! Nemám slov, toľko čistej krásy pokope.. Ten rámik a vázička sú úžasné! Prajem krásny večer, Michaella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, děkuji ti MOCKRÁT!!! ♥♥♥ Zastav se zase brzy ;-)

      Vymazat
  2. Ahoj Sandro, nádherně nadekorovaná polička. Měj se krásně
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Jani!!! Taky se měj krásně a děkuji za návštěvu!

      Vymazat
  3. Sandri, perfektne vysvetlené a krásne nadekorované. Ďakujem za zážitok. Andrea

    OdpovědětVymazat
  4. Krásne a čisto jednoduché . Sandra naozaj krásne , kiež by som to aj ja tak vedela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, určitě taky víš, jen třeba zase po svém...mám moc ráda individualitu :-) Přeju krásný večer!!!!

      Vymazat
  5. Je,je,je,to jsou prvni sluvka,ktera me probehla v hlave,kdyz jsem videla,ze mas novy prispevek,je to pro me vzdy jak maly svatek a Sandri,stale se nemuzu ubranit tomu hlodajicimu pocitu,ze ty mas tak jasny rukopis sveho dekoru,ze by jsi se nad tim mela vic zamyslet a opravdu ho nejak nazvat,ty ho mas totiz tak po svem mixly,je to takovy krasne srovnany,uhledny a cisty a zaroven romanticky shabby,ale fakt uhledny.Opravdu me to vzdy prijemne zarazi,jak to mas srovnane.Nejvice se me libi stribrita vazicka,podobne mam asi tri a smaltovy svicen,bohuzel je jiz doprodan na BR,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, tolik mě tvoje slova těší...ani nevím, co na to říct. Je to pro mě přeci velká pocta, že si tohle někdo o mém stylu myslí...fakt :-) A jsem šťastná, že to tak vnímáš a i přesně vystihuješ ten můj styl, jak to píšeš...já mám ráda takovou tu skandinávskou úhlednost, nepřeplácanost a čistotu, ale taky v tom musí být ten shabby a francouzský šmrnc...a dohromady to pak vypadá nějak takto :-) Nevím, jestli mám na to odvahu prezentovat to jako styl pod nějakým názvem, to bych si asi musela víc věřit, že to je opravdu tak významné a jít s tím ven...víš, aby si někdo neřekl- co tady machruje, vždyť tohle tady už několikrát bylo ;-D

      Vymazat
  6. Och kraaaasne ako vzdy, mas cit pre detail a krasno :), pa Zuzana

    OdpovědětVymazat
  7. Jsi kouzelnice! Je to opravdová nádhera a pořád se sem vracím a nemůžu se vynadívat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reny, tak to mám velkou radost...velké díky za Tvou podporu! ♥

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥