Hřejivě fialový podzim

čtvrtek 18. října 2012

Podzim je krásné roční období...tím spíš, když je tak slunečný jako letos! Protože v obýváku nejčastěji pracuji a zároveň i relaxuji, tak zde preferuji zemité nerušivé tóny s dotyky fialových odstínů. Fialová barva je považována za barvu inspirace a ducha. Působí proti depresím, zmírňuje úzkostlivé stavy a působí na nevědomí. Pokud je užita při dekorování v bydlení, pak dokáže probudit rafinovanost a originalitu i v tom nejstřídměnjším pokoji. Napomáhá duchovnímu rozvoji a podněcuje vášeň. Patří jednoznačně mezi mé nejoblíbenější barvy. Miluji obrovské množství odstínů, které nabízí a nesmírně mě baví si s ní v interiéru jemně pohrávat.

Na fotkách z obýváku- pohovka, stolek a bílý smaltovaný džbán z Ikea; tepaný orientální fotorámeček z Tchibo; fialový pléd s kytičkami Ib Laursen z Bella Rose; box na kapesníky ve tvaru knih, hrneček Mynte Dusty Violet a květiny z Flowers & Living.















14 komentářů:

  1. Mno, tak to jsem se zase pokochala... opravdu moc pěkně to máš sladěné, tam by se mi to taky relaxovalo! Když to tak prohlížím, vždycky si mimoděk říkám, jak dlouho by to u nás tak krásné vydrželo... s tou naší dvoučlennou demoliční četou :o) hezký den! Pá, L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, já si zas říkám, jak by to bylo někdy fajn mít doma pořádný rodinný chaos, který děti dokážou vytvořit...ono je moc fajn mít stále hezky uklzeno podle svých představ, ale někdy člověku taky chybí takový ten domácí rodinný nepořádek, kdy člověk prostě ví, že to doma žije ;-)

      Vymazat
  2. Moc se mi tvé podání fialkové líbí,já jsem se letos na podzim do ní také zamilovala,ale jen do toho jemného odstínu:-)Přeji ti i nadále krásně slunečný podzim!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fialkový odstín je pohádkový! Pro podzim i zimu je to barva jako stvořená...:-)

      Vymazat
  3. Sandrus,ja te uplne chapu,ze ti nekdy chybi ten mnohocleny rodinny chaos,ale uprime,uzivej si cistotu a poradek,protoze ver mi,bordylku si s detmi uzijes az az a me nekdy mrzi,ze nemohu mit ani na stolku v obyvaku dekorace,jen na jidelnim a i na ten vylezou,ale to nevadi,kazdopadne tve fotky jsou opet tak ciste a pritom utulne,strasne se me libi box na kapesnicky a zvlastni mix kyticek ve dzbanu,mimochodem,ten mam take,ale velky a pak mame stejne hrnky,tak jsem rada,ze mame podobny vkus,jen ja mam malinove na leto.Kraaaaaasa,jako vzdy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Malinové hrnečky jsou taky nádherné, jám mám tyhle pudrově borůvkové a pak ještě čistě bílé...perfektně spolu ladí :-)

      Vymazat
  4. Krásné fotky :) Uklizeno u nás je jen když ta naše holka není doma :) Fialová je i moje oblíbená barvička.Často se do fialové oblékám,ale i naše bydlení je v této barvě navlečené..Pěkný den Lenka

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Sandri,
    cítim sa v tvojom byte veľmi dobre a útulne. Sú tam veci, ktoré i ja mám rada. Nežné farby,krásne všetko zladené a "vymáknuté" do posledného detailu.
    Hneď by som brala box na kapesníčky, šálku čaju a i stolík sa mi veľmi páči.
    Milá, rozhodla som sa, že pre teba je ako stvorené toto príslovie:
    "Sto mužov môže vytvoriť tábor, ale iba jedna žena môže vytvoriť DOMOV".
    Želám ti peknú nedeľu.
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj,
    jak to jen děláš, že se tvuj domov stale mění a zároveň máš tak vzdušné police?? :)
    Ten box na kamesníčky je úžasný <3 !
    Hézký den,
    Světla

    OdpovědětVymazat
  7. Aky prijemny post a utulny blog :) Velmi podobne vecicky sa nam pacia :) Som velmi rada, ze som ta nasla. Tesim sa na dalsie clanky a idem sa tu poobzerat...
    Tina
    http://www.tinatatarkova.com/

    OdpovědětVymazat
  8. Sandři máš krásně sladěno, nadchly mě hlavně ty jemné pudrové barvy! Hezký podzim, paa

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥