Květinové pohlazení

neděle 14. října 2012

Květiny přináší do našich domovů živou energii, lásku, mír a krásu...Kdo nemá doma ani jedinou kytičku, tak o moc přichází. Na mém kuchyňském okně se nyní pyšní překrásné fuchsiové vřesovce (Erica). Bylinky jsem přemístila z okna do plechových květináčků u kuchyňské linky, kde je mám po ruce k vaření a kde mají také větší teplo.

Nad stolem v kuchyni uvidíte nový pastelově pistáciový rámeček s mašlí a krajkou. Právě do něj vybírám nějakou milou fotografii :-) Fotorámeček je z Jysku za velmi příznivou cenu 169 Kč. Krásně doplňuje zelené květiny, stříbřené doplňky a bílý starožitný stůl.



"Utrhl jsem květinu a ona mi zvadla. Chytil jsem motýla, ale brzy zemřel. Až pak jsem pochopil, že krásy je třeba dotýkat se srdcem." (John Lennon)




















21 komentářů:

  1. Milá Sandro,
    citát od Lennona, který jsi vybrala patří mezi mé nejoblíbenější! Pokud si dobře pamatuji je napsaný v jedné obrovské encyklopedii o bylinách, kterou mám. Moc se mi líbí detailní fotka vřesu(3), který je prosvícen sluníčkem. Úplně se na mě přenesla atmosféra za oknem, když venku ještě svítí teplé podzimní slunce.
    Přeji ti krásný podzim.
    Vlaďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vladi, děkuju :-) Ten citát je moc krásný, jsem ráda, že jsem se trefila!

      Vymazat
  2. Sandri, máš to prekrásne! Posledné fotky sú očarujúce, tvoje dekorácie a štýl sa mi veľmi páči, ale to už vieš :) Pôsobí to veľmi čisto a jemne... Proste útulne... Rámik z Jysku poznám, tiež som ho držala v rukách, je naozaj krásny. Ďakujem, že si nám opäť dovolila nahliadnuť do svojho bývania :) Prajem krásnu nedeľu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, to je tak krásný komentář, děkuju za něj!!! ♥♥♥

      Vymazat
  3. Sandři, to je zase překrásných obrázků! Nenapadlo by mě dát vřes to takového květináče a ejhle, je to přímo dokonalé! A ten stoleček - kde se vzal, tu se vzal? Je nádherný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reny, děkuji :-) Ten stůl mám už dlouho, taky se už na blogu párkrát objevil ;-) Jsem ráda, že se líbí!

      Vymazat
  4. Naprosto s tebou souhlasím-já květiny miluji a snad neznám člověka,který ne!!!Citát je úžasný-znám ho již od puberty,kdy jsem si ho doslova a do písmene zamilovala!!!Ty vřesovce jsou nádherné-takové jsem u nás ani neviděla...:-(Krásný večer Sandruško!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mají fakt kouzelnou barvu, že? :-) Citáty od Lennona jsou vůbec kapitola sama pro sebe...

      Vymazat
  5. Překrásné!! Já sama mám doma take spoustu rostlinek.
    Napadá mne, že se ti mohlo líbit zahradnické centrum CHLÁDEK.
    Mají tam spustu jak venkovních tak pokojovích rostlin a hlavně různé dekorace pro domáctnost ve stilu vintage a provence.

    http://www.zahradnictvi-chladek.cz/

    Přeji hezký den!! :D
    Svetlo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-) Chládka znám díky své práci (Flowers & Living ;-) Jinak mimo obchodníků si myslím, že ho znají opravdu jen milovníci květin, jako jsi ty ;-)

      Vymazat
  6. Sandři, máš to překrásné. Obdivuju tvou schopnost pořídit věci k sobě tak, aby dokonale ladily, aby to bylo útulně zaplněné a přitom nepřeplácané, zkrátka úžasné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, děkuji moc!!! Většinou, když kupuji věci, snažím se přemýšlet, s čím mi budou ladit...to pak celý byt působí sourodě a útulně a to mě moc baví ;-)

      Vymazat
  7. Ano,ja by jsem take nedavala vres do ruzickoveho kvetniku,ale s tvou jednoduchou romantikou starych oken a bilych cistych zaclon to vypada krasne,vubec ne preplacane.Ty to mas proste tak vse jemnoulince nezne romanticke,jako obsah krabicky,krajka,mydelko...Uz jsi me chybela,asi toho mas hodne,ale alespon se na tebe tesime.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kačko, já myslím, že kouzlo florálních motivů je právě v tom, že se dají téměř nekonečně kombinovat a ladí nádherně se živými květy...myslím, že v květináčku s růžemi může být prakticky cokoliv, zdaleka ne jen růže...taky to jsou jediné dva větší podlouhlé květináče, které mám, takže se do nich i snažím vybírat kytičky tak, aby to barevně ladilo, tak jsem ráda, že se ti to líbí ;-) Jinak je to jak píšeš, mám nějakou tvůrčí krizi ještě ve spojení s nedostatkem času, ale to není navždy ;-)

      Vymazat
  8. Sandri- opäť krásne fotky. Páči sa mi tvoj štýl, vždy si vieš pekne vybrať, je to vkusné,svieže a hlavne nepôsobí to vulgárne. Nový rámik sa ti veľmi hodí k ostatným tvojim vecičkám, ktoré už máš doma. A čo povedať na Lennona? Nádherná myšlienka. I ja ti jednu od neho posielam. Verím, že sa ti bude páčiť.

    " Hovoríš: Milujem dážď, keď však prší,ideš sa schovať, aby si nezmokol. Hovoríš: Milujem slnko, keď však svieti, ideš sa schovať do tieňa.
    Mám strach,že mi jedného dňa povieš: milujem ťa."
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, děkuji za krásný citát ♥ Přeji krásné podzimní dny a brzy se zase za mnou stav na návštěvu ;-)

      Vymazat
  9. Ahoj, Sandro! Za oknem podzim v plném proudu, ale u Tebe se všechno přenádherně zelená a kvete!!! Tomu říkám umění udržet si doma jaro za každého počasí :o) krásné fotky, mám opět v duši jaro. Díky! Pá, L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, děkuji za krásný komentář! :-) Snažím se vybírat podzimní rostlinky, ale je fakt, že zrovna ty, co teď mám doma mají tak krásnou barvu, že připomínají teplé dny...a bylinky mají sice už to nejlepší skoro za sebou, ale jsem ráda, že mi ještě drží ;-)

      Vymazat
  10. Krása--fotečky potěšily mé oko a pohladily duši :o) Martina

    OdpovědětVymazat
  11. Waw, prekrasne vecicky- ta skatulka a tie male zakutia co tvoris...uzasne. Inak moj velky obdiv za tvoje krasne kvietky, ak by som ich videla z ulice, asi zaklopem, ako sa ti to podarilo :)

    OdpovědětVymazat
  12. Taky se mi moc líbí ta zákoutí, hlavně ty, kde jsou květiny - mohla bych mít květiny všude :), jsi velmi kreativní...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥