Kouzlo zimy...

pátek 18. ledna 2013

Ačkoliv zimní čas nepatří mezi moje nejoblíbenější roční období, snažím se vychutnat si ho tak, aby byl co nejkrásnější. Lyžovat neumím, protože jsme na hory nikdy nejezdili...přeci jenom mne jako jižanský typ více láká slané moře, rozevláté vlasy, písek mezi prsty a sluneční paprsky, než-li kopce plné sněhu, zledovatělé chodníky, šedé nebe, vrstvy oblečení, přetopené obchody a tramvaje, či naražený kulich :-)

Ale teď k tomu, jak se snažím si tohle období užít...Piju čaj....hodně, hodně čaje! Kvalitní sypaný čaj je pro mě symbolem pohody, zdraví a tepla. Není nad to, když prokřehlé prstíky obejmou horký šálek s čajem a již po prvním doušku se v člověku rozprostře ten krásný pocit, jakoby snad o něj čaj pečoval se vším všudy, tělesně i duševně...Také poslouchám hodně pozitivní hudbu, u které skáču a tančím a zpívám...hlavně nepodléhat smutku z tmavých dnů...! :-)

No a nakonec...kdy jindy vypadá světlo svíček tak krásně, jako právě v zimě! Když se setmí, beru již intuitivně do ruky zapalovač a obcházím koutky v obýváku, kde si rozsvěcím mihotající plamínky. Nad knihovnou visí také moje oblíbené stříbřené kouličky, které si zapínám každý večer...dělají nádherné intimní osvětlení, které krásně a nevtíravě dopravází třeba čtení knížky, nebo oblíbený film...

A jak umíte vyzrát na zimní chmury Vy? V čem podle Vás spočívá kouzlo zimy? :-)

Moje malé zátiší na okenním parapetu...

Vanilkový sypaný čaj mi vždycky zaručeně zvedne náladu!

Čirá skleněná lucernička vypadá ve sněhu pohádkově...


Právě napadený sníh má své neodolatelné kouzlo...nejkrásněji vypadá, když zasvítí slunce a najednou se ze sněhu stane třpytivé jezero!

Z horkého šálku se vydatně kouří a já se nemohu nabažit té uklidňující čajové vůně!
Sušená růžička, jehličnatá větévka a šištičky spolu tvoří překvapivě něžnou zimní kombinaci!

Na psacím stole- růžový džbán s krajkou a větvičkami...zimní dekorace jsou obzvláště krásné svou jednoduchostí!

Neodolatelně krásné papírové kvítečky od Jeanne d´Arc Living jsem si naprosto zamilovala...na fotce se mi příliš nepodařilo zachytit jemné třpytky, kterými jsou okvětní lístky posety...tak se povede třeba někdy příště! :-)

Večerní pohodu v obýváku umocňuje světlo z patinovaných stříbrných kouliček...

Čisté linie a tvary...to je klasika ve skandinávském stylu a navíc můj oblíbený dekorační prvek obecně...

Květiny mi dělají radost v zimě dvojnásob...nemohu se nabažit pohledu na barevné kvítky!

Nádhernou kytici od paní Katky Zaoralové z Flowers & Living jsem si odnesla z veletrhu, který jsme spolu pořádaly (více zde). Ještě jsem ji pro Vás nafotila i za denního světla :-) Stříbřenou vázu jsem využila jako lucernu a vložila do ní válcovou svíčku...efekt byl nečekaně krásný! Mám ráda, když předměty mají vícero využití.

22 komentářů:

  1. So lovely, and I just adore your candlelit corner! Such beautiful soft colours for winter.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you so much!!! ♥ Candle light is one of the things that is even more pretty in winter than in summer :-)

      Vymazat
  2. Kouzelná atmosféra Sandruško!!!Já to mám se svíčkami a čajíkem úplně stejně jako ty a mě ještě baví ty rodinné večery strávené s mojí láskou-rodinkou :-)
    HEZKÝ VEČER!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, já zatím večery trávím hlavně s přáteli- vaříme si večeře, koukáme na filmy, smějeme se do úmoru a hrajeme hry :-) Je vždycky zajímavé sledovat, jak se aktivity mění s ročním obdobím... V létě po večerech nesedáváme zase doma skoro vůbec :-)

      Vymazat
  3. Sandy I completely agree with you. I love that moment when the hot tea travels through your body and warms it to the core. Oh I wish that you could taste Laduree's Marie Antoinette tea. It is infused with roses and tastes like heaven ! It is amazing !! I'm not sure if you can buy it online or not but it is worth checking. I also favour the ocean rather then the mountains. I don't think I would ever be happy if I lived away from the sea. I have never ever been in snow, nor does it entice me. It does however look so romantic and pretty although I'm sure the reality isn't so romantic.
    I cooled down at the beach yesterday with a dip in the sea and it was beautiful. I feel like I've 'gone home' when I swim in the sea. We live 5 minutes from the beach and I don't think I could ever live any further away.
    As for my favourite thing about Winter.....mmmmm let me think......I think snuggling up under a warm blanket with a great book listening to the wind and rain howl down outside while I'm all rugged up and warm and cosy.
    It seems such a long time ago that I have felt cold because we are having such a horrible heatwave over here.
    Lots of love and thoughts to you xo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hello Melanie! ♥♥♥

      I tried to check Laduree some time ago when I read about it on your blog, actaully! :-) They´ve got a lovely website, don´t they? I couldn´t find any online shop though, except of ebay, and I am definitely thinking to buy it from there...It looks so fabulous and delicious!!! I would even buy it just for the box, haha! :-D Thank you so much fot the tip!

      It is really funny how on one side of the world people are dying of heat and on the other one they are freezing! :-D I actually love snow in a way...it really is romantic (I wish I had a house with a fireplace!!!)...but I am definitely not a ski and mountain girl, so I kinda enjoy it from afar hoping for the spring to come soon again! :-D

      I am sending lots of hugs and looking forward to talk to you soon again, xox

      Vymazat
  4. Nádherné zátiší, krásné fotky, dýchl na měklid, pohoda, ticho...Děkuju

    OdpovědětVymazat
  5. Ach Sandri,to je taková nádhera...příjemná atmosféra,takový ten klid a pohoda...moc se mi líbí ty kytičky Jeanne d´arc living ty jsou opravdu kouzelné...měj se krásně papa K.♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem tak ráda, že se příspěvěk líbí! Taky se měj krásně a brzy zase papa! ♥♥♥

      Vymazat
  6. Sandři, krásné povídání, a krásné fotky - moc se mi líbí zátiší se sáňkami a růžová vázička s větvičkami vypadá jemně a nádherně.
    Alča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alčo, děkuji...ten růžový džbánek mám už asi dva roky...byl to jeden z prvních kousků do mého aktuálního bytu a taky můj stálý oblíbenec! :-)

      Vymazat
  7. Sandrus,tak dnes je u tebe skutecne mile,utulno a pohadkove,sanky me evokuji detstvi,moc se me takto na parapetu ve snehu libi.Dale zasnu nad sviticimi koulemi,neni to poznat,ale jestli jsou patinove,tak jsou skutecne svitici poklad.Ja i lyzuji,takze takove vecerni lyzovani kdy sjezdovka vede lesem a sviti krasne mesic s poletujicimi vlockami,tak to je zazitek,na ktery nikdy nezapomenu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kači, ty kouličky jsem fotila i když nesvítí, ale fotky ukážu zase v jiném příspěvku, tak je pak uvidíš ;-) Jsou fakt parádní, užívám si je každý večer...Popravdě jsem nikdy noční lyžování nezažila a když o tom takhle píšeš, tak to zní jako pohádka...já byla týden na lyžáku asi v sedmé třídě a když jsem se naučila víc, než jen plužit, tak jsme jeli domů...takže nic z toho! :-D

      Vymazat
  8. SANDRUŠKO, KRÁSNÉ A PŘÍJEMNÉ FOTEČKY.
    MĚJ SE PĚKNĚ.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Sandři! :-)
    Překrásné fotečky, tyhle sé mi líbí obzvlášť. Tvoje zátiší... no to je něco!!
    Já osobně mám ráda všechny roční období a zimu obzvlášt.
    Nelyžuju moc dobře, ale skus mne posadit na sáňky a nikdo mne nepřemůže!! :-D
    V zimě jsem aktivnější než v létě. Hodně chodím s rodiči ven na procházky do lesa - třeba teď jsme se vrátili z lesa. Je tam totiž tolik života... Dnes jsem poprvé viděla ledňáčka, přes cestu nám přeběhli srnky s majestátním srcem v čele, všude, opravdu všude jsou zaječí stopy a těch ptáčků! Je jich tam tolik, že si ani nepamatuji všechny druhy. Vřele ti to doporučuji. Pokud nemáš ve svém okolí park nebo les, tak asi neexistuje nic lepšího než deka, kniha, čaj, něco na zub a dálkové ovládání na TV.
    Krásné prožití zimi!
    Světla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Světluško!!!
      Máš naprostou pravdu, na procházky v lese jsem úúúplně zapomněla- to rozhodně patří mezi jedny nejhezčí zimní aktivity! Já televizi doma nemám, protože ji nemám ráda, takže ovladači se obloukem vyhýbám a snažím se žít vlastní život místo těch seriálových, ale deka, čaj a knížka...to je přeci jenom skvělý únik od každodenního shonu! ;-) Zastav se zase brzy, papa!

      Vymazat
  10. Sandra nič to, ja síce bývam na horách celý svoj doterajší život a tiež nelyžujem. Zato mám zimu rada, ale takú pravú zasneženú, a nie člapkanice alebo zimný dážd. Podľa mňa nám ju príroda nadelila k odpočinku, rodinným posedeniam, prípadne rôznym tvoreniam. Cez leto ľudia viac spoznávajú
    krajiny, jar nám dáva novú energiu a jeseň čas na prechádzky.
    Pekný podvečer Lenka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt Leni..v zimě mám taky asi více tvořivější náladu, protože co taky jiného dělat, že? ;-D Taková ta zasněžená bílá zima má své jedinečné kouzlo...i když já se stejně nějvíc těším na kvetoucí stromy, zpívající ptáky a vůně jara...to je pro mě to nejkrásnější období ze všech :-) Přeji ti krásný večer a brzy zase ahoj! :-)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥