"Hvězdy jsou krásné, protože na nich je květina, kterou není vidět."

sobota 2. února 2013

Včera večer před spaním jsem si četla Malého prince, a tak se mi líbila jedna z jeho krásných myšlenek, že jsem se ji rozhodla použít pro nadpis dnešního příspěvku, který je především právě o květinách. Do života mi jednou přišla jedna úžasná bytost, která se jmenuje Katka...říká si také Cherry. Má velký dar...dár léčit duši a pomáhat najít sám sebe skrz sebelásku.

Cherry mi jednou povídala o květinách, které tak moc miluje a kterých má jich doma spoustu...a zmínila se o tom, že v kytičkách žijí víly...Tahle věta ve mně zůstala přesně tak, jako když malému dítěti řeknete něco naprosto objevného, co nikdy předtím neslyšelo, a to dítě na to stále myslí a chce to vidět a zažít! :-) A tak jsem už mnohokráte hleděla do květin a doufala, že se mi nějaká ta víla zjeví...Protože, i když se mi teď možná smějete, tak já na víly opravdu věřím! :-) Mám jednu z nejoblíbenějších pohádkových knížek, kterou jsem zdědila po babičce. Je to knížka o květinové víle Dulince a jednou Vám ji také představím. :-)

Nedávno jsem se dočetla zajímavou věc:

"Svým vnitřním zrakem spatříte proužky bílého světla přeskakujícího z květiny na květinu. Víly přelétávají podobně jako světlušky. Jsou asi pět až sedm centimetrů dlouhé, někdy menší, někdy větší. Ze začátku spatříte nejspíše jenom jejich energii, to bílé světlo, které vidíte poskakovat mezi květinami. Zkuste pak trochu natočit hlavu a dívat se na květiny jenom koutkem oka. Naše jasnozřivost někdy pracuje lépe periferně, protože jsme uvolněnější a otevřenější vidět duchovní svět spíš koutky očí. Střední část oka často příliš zaostřuje a nutí nás k usilovnému přemýšlení.

Nejprve se vám víly budou jevit jako průhledné bytosti. Jestli vás napadne, že si tyto obrazy sami sugerujete, pak si uvědomte, že jeden z důvodů, proč děti vidí víly tak často, je ten, že příliš nerozlišují mezi fantazií a skutečností. To jen my dospělí se bojíme, že bychom se mohli mýlit. Zkuste tedy být dětmi a dovolte si vidět víly."

Tu nádhernou kytici, kterou uvidíte na obrázcích, uvázala paní Katka Zaoralová, majitelka obchůdku Flowers & Living. Kytičku jsme měly na nedávném svatebním veletrhu, na kterém jsem udělala mnoho fotografií- můžete si je prohlédnout na druhém blogu, který spravuji- zde a zde.

Přeji Vám krásný víkend plný dětstké radosti, a pokud doma zrovna nemáte žádnou kytičku, tak si skočte do nejbližšího květinářství a potěšte se třeba milou primulkou, která přivolává jaro!  













12 komentářů:

  1. Sandri, to je samá nádhera:)
    m.

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné povídání Sandro a nádherné fotky, květiny mám moc ráda. Když mám těžký den většinou zajdu do květinářství nebo zahradnictví třeba se jen kouknout. Kytičky mi dodávají energii.
    Hezkou sobotu Martina

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné fotografie Sandy! Hned bych jednu z nich chtěla babičce poslat jako pohlednici :-) Díky za krásné naladění začátku dne, jdu ihned na internetu hledat nějaké hezké květinářství ve Vídni. Škoda, že si nemůžu skočit do F&L! <3 Nat

    OdpovědětVymazat
  4. Sandri,tak uz u tebe nejen pohadkove fotecky,ale i povidani,ty jsi fakt romanticka a tak trochu sniva duse,je fakt,ze pokud budu uprimna,tak na vily tedy moc neverim,ale jak jsi to pekne napsala,tak to docela dava smysl a vila asi nmusi mit jen podobu krasne krehke holcicky a ted jak citavam a prohlizim detem knizky,tak jsem vilam urcite bliz,nez kdykoliv predtim.

    OdpovědětVymazat
  5. Sandy I LOVE this post. I am beginning my course again this week and I cannot wait because I am missing fresh flowers around my home all of the time.
    Your beautiful arrangements had me smiling and wishig I could reach through my computer screen to smell them.
    They are stunning x

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Sandro!
    Fotky jsou krásné, jako vždy, ale tvoje dnešní psaní mne úplně vyzvedlo! :-)
    Chodím na druhý stupeň základní školy - konkrétně do 7. třídy. Žiju s rodiči a mou zbožnˇovanou sestrou v domku se zahrádkou. V mojí třídě se všichni pořád ženou za dospělostí - A to je nám teprve 13! - když jsem já ale doma, měním se zpátky na dítě. Hrozně mne to baví! :-D
    Jsem posedlá nadpřirozenem - učím se vykládat tarot, čtu "fantasmagoristické" knihy a vymýšlím si kouzelné bytosti. Ať je jaro, léto, podzim nebo zima, trávím hodně času venku. A vždycky mám pocit, že nejsem sama. Ne, že bych je viděla, ale vím, že tam jsou. Nejsou to jen víly. Je to třeba zajíček, ptáček nebo strom.
    Nikomu to neříkám, ale rodiče to vědí. Hlavně taťka, mám pocit, že o nich taky ví. On mi totiž pomohl nezavírat oči. Mám pocit, že když se narodí dítě, tak má oči otevřené a vidí je. Ale výchovou, školkou a pak i školou, kde se jim vsugeruje, že bubáci nejsou, se jim oči zavírají...
    Taťka mne nijak nestrašil, ale vždy, když se na ně sám díval a já byla poblíž, tak mi je ukázal... Dneska máme s taťkou teorije, které jsou tak bláznivé, že je ani neříkame...
    Děkuji ti za příspěvek, jen si mi potvrdila, že je nevidím jen já! :-))
    Světla

    OdpovědětVymazat
  7. Sandři, nádherná kytka i všechny ostatní fotky, v tom zlatém rámečku jim to vysloveně sluší .... Marki

    OdpovědětVymazat
  8. Mila Sandro,velmi krasny prispevek....tvoje povidani pohladilo na dusi,tak jako vzdycky..:-) Moc se mi u tebe libi,je to jako,kdyz si odskocim do sveta plneho lasky s Andely a Vilami! Musim se priznat,ze take verim,ze tu s nami jsou! A ja myslim,ze ty mas stejny dar,jako tve kamaradka Katka :-) Preji Ti krasny den Renata
    P.S.
    Snaha hledat uvnitr kazdeho vypraveni ukryty diamant....
    je ukolem kazdeho z nas.

    OdpovědětVymazat
  9. Sandri,dnešní příspěvek je opravdu nádherný...krásné čtení a úžasné fotečky...u nás se na víly taky věří...hlavně na "dudlíkovou"...měj se moc a moc krásně ... k dnešnímu příspěvku se budu stále vracet než napíšeš nový:-)...papa K.♥

    OdpovědětVymazat
  10. Miluji květiny-snad všechny a jak to bylo v Petru Panovi "JÁ VĚŘÍM NA VÍLY,JÁ VĚŘÍM NA VÍLY,JÁ VĚŘÍM!!!!"...a zvoněnka ožila.....Květiny podle mě mají i svou "duši" a podle toho je potřeba se k nim i tak chovat-nádherný příspěvek Sandruško!!!!!

    OdpovědětVymazat
  11. Sandruška, ty si taký môj človek, čistá dušička, aj ja verím na anjelov, víly,
    milujem kvety aj sa s nimi rozprávam.Verím, že sa im tak lepšie darí.Aj som si jednu malú vílu kúpila. Naaranžovala si všetko veľmi pekne.
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
  12. Such beautiful flowers, arranged really naturally as if they were just growing! Le Petit Prince is one of my all-time favourite books, and I am collecting it in as many languages as I can, I am so glad you love it too!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥