Finsko- Kuopio, část čtvrtá- Útulné krámky

pondělí 4. března 2013

V posledním díle našeho malého výletu po Kuopio bych Vás ráda vzala ještě do dvou krásných obchůdků- jeden z nich je malá prodejna kávy a čaje a druhý je útulný krámek s interiérovými doplňky a italskými textiliemi- naprostými skvosty!

V prodejně s kávou a čajem to bylo jako v pohádce- dřevěné modré okenice, kovové židličky, spouuusta plechovek s úžasnými sypanými čaji a dózy s nejluxusnějšími zrnky kávy. Naprosto mě okouzlily detaily jako mlynářská čepice zavěšená na lampě, kovové kuchyňské nádobí na okenici, jehličnatý stromeček ozdobený jen bílými světýlky...a asi nemusím ani zmiňovat, jak zde ve vzduchu vonělo čerstvé pečivo a mletá káva.

Na stole pod oknem uvidíte velký černý hrnec s teplou polévkou a košík s chlebem. Ve vitrínách jsem obdivovala barevné neznámé tekutiny v lahvičkách a pečené sušenky v papírových krabičkách, které byly převázáné jen jutovým provázkem. Krásný a jednoduchý styl tohoto místa by okouzlil snad každého. :-)














Naší poslední zastávkou je krámek ve skandinávsko-italském duchu. Měl ohromně vlídnou vintage atmosféru, kterou ještě podpořila paní majitelka, se kterou jsme si dlouho povídaly o Praze, Finsku, interiérech a italských látkách. Z obchůdku jsem si odnesla plechovou vintage cedulku a luxusní přírodní svíčku Durance, jejíž vůně mi už navždy bude připomínat zážitky z Kuopio :-) Svíčky Durance lze sehnat, naštěstí, i u nás. Opravdu je vřele doporučuji, protože pokoj po nich voní ještě dva dny poté, co svíčku naposledy uhasíte. :-)

U vchodových dvěří v chodbičce ležela dřevěná truhlička s šedými plechovými dózami a kovovými věnci. Hned za dalšími dveřmi chodby čekal krásný starožitný kufr plný háčků a věšáčků. Pod skříňkou byly staré botičky, které vždy na skandinávských blozích obdivuji :-)  Dominantou obchodu byla veliká postel pokrytá těmi nejnádhernějšími italskými utěrkami, ručníky, plédy a přehozy, které si jen umíte představit. Velmi ležérní styl dekorování dodával celému místu takovou nenucenou a domáckou atmosféru a i zde byl znát velký cit pro detail, věci s duší a lásku k ručním pracem a výrobkům.


















 


Tak takové to bylo v Kuopio :-)

20 komentářů:

  1. Jednoducho nádhera. Vďaka, že si sa podelila so svojimi zážitkami, aspoň sme aj my videli kúsok tej krásy z cudziny. Prajem ti pekný deň:)
    m.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není vůbec zač, jsem moc ráda, že fotky udělaly radost!!!

      Vymazat
  2. To je úplně jiný svět, nádhera! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Sandri,moc děkuji za další várku nádhery a procházkou po Kuopiu ...bylo to super...krámky jsou úžasnýýýýý...měj se krásně papa K.♥

    OdpovědětVymazat
  4. Co dodat,zase to máš užasně nafocený, těším se na další příspěvek.
    Světla

    OdpovědětVymazat
  5. Wow, to jsou ale stylové místo!

    OdpovědětVymazat
  6. Beautiful things, I especially like the snowflakes, a really original use of crochet rounds! I am inspired!!

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj! Ukazes aj take zhrnutie co si nakupila? :-) Adika

    OdpovědětVymazat
  8. Azúrové obločnice ako more a leto, hviezdičkový veniec pripomínajúci vianoce, príjemné látky na tvorenie, krabičky na šperky, háčkované drobnôstky pre radosť, biela bedničková polica na občasný neporiadok, úžasné kreslo na odpočinok s dobrou knihou a tie túlavé topánky - to sú veci, ktoré mi urobia dobre na duši. Díki Sandri za virtuálnu prechádzku. Pekný deň Lenka.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Sandro, chodím na Tvůj blog od doby, kys ho založila. Líbí se mi u Tebe.
    OH, ty krámky jsou nádherné. Člověk by koupil všechno, kdyby to šlo.
    Nad pečivem, čajem a kávou jsem jen slastně mručela.
    Mám ráda takové krámky, vždycky se mi tají dech nad těmi krásnými věcmi.
    Měj se hezky Dáša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, to mě nesmírně těší, že můj blog už tak dlouho navštěvuješ! ty dobroty tam byly fakt úžasný, hihi! ;-) ♥♥♥

      Vymazat
  10. Sandri,musim jeste dodatecne reagovat na tento prispevecek.Strasne ti zavidim tvou cestu a to nejen kvuli takovymto uzasnym obchudkum,ja bych tam vydrzela nic nekoupit a mohla by jsem tam travit nekolik hodin.Jsem hotova z panskeho kozeneho kresla,povesenych latek,zavesu,obriho podnosu s poklopem a dalsich a dalsich drobnosti vcetne uzasneho urcite cerstve upeceneho chleba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katuš, já myslím, že až ti dětičky odrostou, tak si takové cesty taky vynahradíš a užiješ si to naplno!!! ;-) A v tu dobu zase třeba já budu doma s dětma a budu se kochat u tebe na blogu aspoň virtuálně ;-)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥