Inspirace II.- Schody a schodiště

čtvrtek 13. června 2013

Protože mám v zásobě ještě několik inspirativních obrázků s krásnými schodišti, přináším pokračování minulého článku o schodech. Dnes jsem se zaměřila na schodiště neutrální- typicky skandinávská. Vyznačují se především tím, že jsou velmi jednoduchá, čistě bílá a dřevěná. Dále schodiště romantická, s dotykem ženskosti a stylu Shabby Chic, kterým pak příjemně kontrastují schodiště s maskulinními prvky a elegantním nádechem.

Designové schody jsou jednou ze zálěžitostí, na které se můžete při dekorování svého domu opravdu vyřádit. Co třeba z jednotlivých schodů udělat přehled svých nejoblíběnějších knih? Nebo je zkrášlit dotykem orientálních ornamentů, výrazným nátěrem, motivačním citátem, romantickou tapetou, či útulným kobercem? Fantazii se meze nekladou. Další informace ohledně vybudování schodiště u Vás doma můžete najít na stránkách K.M.K. Design.

Všimněte si okolního využití prostoru na stěnách okolo schodů i pod nimi. Schodiště bývá ve vstupní hale, a proto je opravdu důležité, aby ladilo s celkovým dojmem domu a jasně udávalo ráz, o který se u sebe doma snažíme. Neopakovatelnou atmosféru vytvoří například bezpečně rozestavěné svíčky, či květiny na několika schodech po sobě...po takových se pak musí stoupat jako do nebe! :-)



















7 komentářů:

  1. Sandri,opět nádhera...zajímavý nápad je s těmi knížkami...to je opravdu skvělý nápad :-) ...měj se krásně papa K.♥

    OdpovědětVymazat
  2. Tak u me klasika romantika ctyrka vede,ale jinak vsechny jsou nadherne,proste dukaz,jak pro nekoho obycejne schodiste muze byt pro jine neobycejne a vyzvou zaroven a skvely prostor pro dekorace ci fantazii.
    Sandri,krasny den preji.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásná inspirace! Je fascinující, jak růže dokáží proměnit celý prostor, zútulnit, zateplit, zženštit :-) Knížkové schodiště je vtipné, líbí se mi, ale stejně bych nejraději ve svém fiktivním domečku měla schodiště bílé s krásným bílým zdobeným zábradlím... Krásný den, Sandruš!

    OdpovědětVymazat
  4. Oh love them all, but especially the spiral and the one like books!

    OdpovědětVymazat
  5. Páni, tolik nádherné inspirace:-))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥