Vítejte u nás na chaloupce

úterý 24. června 2014

Dnešní příspěvek bude plný voňavých květin, zelené trávy, ovoce a čerstvého krkonošského vzduchu. Prahu miluji celým svým srdcem. Je to můj domov již celých deset let a i za tuto dobu jsem její krásou okouzlována stále znovu a znovu. Obdivuji neskonalý půvab a ducha "matky měst", nadšeně se procházím starodávnými uličkami, zbožňuji zdejší kulturu, pochutnávám si ve spoustě originálních kavárniček, užívám si bohatou nabídku v obchůdcích s vynikajícím jídlem i krásným oblečením, energii čerpám v parcích a těším se ze všech těch míst, která jsem ještě ani neobjevila, protože se tu stále něco děje!

Faktem ale je, že někdy je ticho a klid tím nejmilejším a nejpotřebnějším, co naše duše potřebuje, a tak se vždycky moc těším, že na pár dnů vyrazím z města někam pryč...někam do přírody, za božskými panoramaty, za nebem plným hvězd, za praskajícím dřevem, vůní půdy a trávy...prostě za tím vším, s čím ve městě nejsme běžně tolik ve spojení. Přemýšlela jsem, zda dnešní příspěvěk kvůli množství fotek nerozdělit na dvě části, ale byla by věčná škoda tu atmosféru rozkrájet, a tak Vám dnes s láskou přináším fotografie z babiččiny chaloupky, kterou již znáte z loňských příspěvků. Na zahrádkách je však kouzelné to, že nikdy nevypadají stejně, stále se proměňují, obměňují, obnovují, rostou, opadají, odkvétají...jsou nádherné, proměnlivé a stále živé. Pojďte se dnes pokochat spolu se mnou!



Barevné lampiony z Ikea nám večer dělají milou světélkující společnost.


Také máte pocit, že tam každou chvíli musí někde vykouknout květinová víla? :-)


Jak dokonalé tvary dokáže příroda stvořit...

Levandule u nás na zahrádce nesmí chybět...je to prostě zázrak!


Na chaloupku se o víkendu sjela celá rodina, abychom oslavili babiččiny narozeniny.

Lepší prostředí pro takovou příležitost si ani neumím představit...:-)








Lesní jahůdky se babiččce z horního lesa rozrostly až na zahrádku a nám to tedy vůůůbec nevadí! ;-)





Takové branky na zahradách jsou tak tajemné...vždycky ve mně vzbudí dětskou zvědavost a chuť objevovat nějaké další skýše a třeba i dávné poklady! ;-) Tato branka vede do lesa nad chaloupkou, kam chodíváme na houby. :-)

Ta specifická vůně ve skleníku je nezaměnitelná...a jak se tu rostlinkám pěkně daří!




Rosa na okvětních lístcích růže je jedním ze skvostných detailů, které naše oči i foťáky prostě milují!


Rozkvětlá pivoňka na závěr naší procházky po krkonošské zahrádce...snad dovoní až k Vám!

17 komentářů:

  1. Sandy, naprosto nadherne fotky a clanek. Ta branka do lesa nad chaloupkou me oslovila uplne nejvic. Ta fotka ve me vzbuzuje naprosto stejne pocity detske zvedavosti, ale sama bych to tak krasne nikdy nepopsala. Umis vyjadrit uplne presne atmosferu mist a fotek a pomahas nam, ctenarum, vyjadrit nase vlastni pocity. Moc dekuji. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naty, děkuji moooc! :-) Tolik mě těší, že ses pěkně virtuálně potoulala po naší zahrádce a užila si to se mnou! :-* <3

      Vymazat
  2. Sandruško,tak tomu říkám nádhera...takové fotky nejen pohladí oko,ale i duši...jsou strašně moc uklidňující...ovoce či růže a na závěr mé milované pivoňky...prostě dokonalost ...děkuji ti za pokochanou...měj se moc krásně papa K.♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko, děkuji za krásný komentář...je úžasné, jak na nás příroda umí působit uklidňujícím dojmem i přes "pouhé" fotky, viď? ;-)

      Vymazat
  3. Sandruško, po dlouhatánské době se vracím do blogového světa a u tebe dýchá hnedle taková krása nesmírná. Nevím, co z fotek obdivovat dříve, jedna nádhernější než druhá... Áááách, neskonalá dokonalost... Teď abych ani nevycházela na tu naši zahrádečku zanedbanou a zarostlou plevelem (projevilo a projevuje se zkouškové období ve škole, snad už teď v pátek dokončím poslední zkouškou ročník a pak se vrhnu na údržbu všeho, co zatím zanedbávám...). A těším se zas "na psanou" u dalších krásných článků plných úžasných fotek! Peťa z Pucíkova

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Péťo, moc ráda tě tu zase vidím!!! :-) Já mám popravdě moc ráda, když si zahrádky žijí trochu svým životem...nejvíce mě inspirují zahrady v anglickém stylu, to je neskutečná nádhera...takové ty dokonalé vypíděné německé zahrádky mě moc neberou...jsou samozřejmě krásné, ale ta příroda tam je až příliš řízená...takže nějakej ten plevel v mých očích na škodu vůbec není! ;-)

      Vymazat
  4. Sandruško, to je nádhera. Opravdu u té jedne fotky úplně čekám, že tam vykoukne zvonková víla :-) Krásné fotografie! Také už nějakou dobu žiji ve velkém městě a o to raději se vracím domů do malého městečka obklopeného zalesněnými kopci a užívám si velkou rozkvetlou zahradu kolem domu rodičů. Čím jsem starší, tím víc si uvědomuji tu krásu rodného kraje (konečně se více dokáži ztotožnit se Seifertovými verši :-)) Moc se těším na tvůj další článek, už aby tu byl :-) Na svůj blog nemám moc čas, ale na ten tvůj si čas udělám vždy :-) Děkuji a měj se moc hezky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, je to přesně, jak píšeš...taky mám pocit, že si tu krásu uvědomuji spíše až teď...v dětství to byla taková samozřejmost, v pubertě mě to nijak nebralo (mnohem víc mě zajímaly hudební kapely, kluci a dýchánky s holkama ;-) a až teď si víc vážím vší té krásy, která nás obklopuje a nestačím se často divit, jak je naše republika překrásná a rozmanitá. Taky se měj krásně a brzy zase u tebe či u mě! ;-)

      Vymazat
  5. Sandri, to je nádherné miesto, ani sa Ti nečudujem ako rada sem chodíš. Je to presne tá pravá babičkina záhradka. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko, děkujiii :-) To bude mít babička radost, až jí chválu vzkážu...:-*

      Vymazat
  6. Moc hezké fotky, jde z nich krásná atmosféra. Já tě objevila teprve nedávno, takže jsem se ráda nechala provést :-) A naprosto ti rozumím, já si taky neumím představit, že bych nežila ve městě, ale taky potřebuju jednou za čas vypadnout někde do přírody a načerpat energii. Proto se vždycky těším k mým rodičům, kteří žijí na vesnici a u nás na zahradě to vypadá velmi podobně, jako na vaší chaloupce. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máme fakt velké štěstí, že máme taková místa, kam si můžeme jet vyčistit hlavu a nabrat energii z přírody, že? ;-) Člověk se pak zase rád vrací domů...a kdo ví, třeba se na stará kolena přestěhuji někam do klidnější oblasti, ale mládí si momentálně žádá vír a ruch velkoměsta! ;-)

      Vymazat
  7. Ahoj!! :)
    Vždycky, když Ti chci napsat komentář, dojdou mi ta správná slova! :D To proto, že Tvoje články mě vždycky tak pohodově naladí a uklidní... pohladí na duši... :)
    Za posledních pár měsíců jsem si všimla, že kvalita Tvých článků neustále stoupá!! :) Tvoje popisky, fotografie... mám pocit, že to všechno je pořád kvalitnější... :)
    Máte nádhernou chaloupku, hned bych si na takové místo vyjela :) Doufám, že jste si užili narozeniny.
    Měj se!!
    Světla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Světlo, taková zpětná vazba mě tolik těší!!! Je báječné, že jsi tak vnímavá a bedlivě sleduješ, jak se blog vyvíjí...já sama to ani nijak nevnímám, a proto mě pohled z čtenářovi strany velmi zajímá. Děkuji ti za krásná slova a brzy zase ahoooj! <3

      Vymazat
  8. Chaloupku tvojí babičky miluji-není nad přírodní krásu !!! Pohádka :-) Krásný večer !!

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné fotky! Nejvíc mě zaujaly ty lampiony ;-) a samozřejmě tajemná vrátka... :-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  10. Sandra, such wonderful pictures! Nature is so amazing. Fruits, flowers and landscapes so beautifully captured. I am sure your family had a fantastic celebration for your Grandmother's special day in your country cottage.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥