Dny Marianne 2014

neděle 21. září 2014

Je to právě jeden týden od letošních Dnů Marianne a já bych se s Vámi ráda podělila o své dojmy. Pokud jste o nich doposud neslyšeli, tak se můžete více dozvědět na oficiálních stránkách zde. Ve zkratce se jedná o třídenní svátek všech milovnic nákupů se slevami a dárky, který se koná jednou do roka. V předešlých letech šly tyto dny tak nějak mimo mě, ale letos jsem se rozhodla výhodné kupónky využít pro nákup oblečení na podzim, pro pořízení parfému, kosmetiky a pár dalších "nezbytností". 

Dnů se může zúčastnit každý, kdo si zakoupí speciální vydání časopisu Marianne s knížečkou plnou slevových kupónů do oblíbených obchodů s bytovými doplňky, oblečením, kabelkami, botami, kosmetikou či šperky . A že bylo z čeho vybírat! Měla jsem trochu obavy z přeplněných obchodů, a tak jsem se snažila si večer před nákupem naplánovat místa, kam bych ráda zašla. Musím říct, že mobilní aplikace Dnů Marianne byla v tomto směru  skutečně užitečná. Při větších nákupech se jistě vyplatí si obchody rozvrhnout do dvou i tří dnů, aby člověk skutečně využil potenciál nabízených slev co nejlépe. Vzhledem k tomu, že jsem však dopředu tušila, co asi budu potřebovat, rozhodla jsem se vše zvládnout během několika hodin. :-)

Celkově hodnotím Dny Marianne velmi kladně, obchody se mi nezdály nijak zvlášť přeplněné a vše bylo pro zákazníky dostatečně přehledné a dobře zorganizované. Obchody byly posílený větším množstvím prodavaček, u kasy nikde nechyběly nůžky pro ty, kdo své kupónky z knížky stříhali až na místě a k uváděným dárkům často ještě přibyl i nějaký slevový kupón, tester či sladkost. V některých obchodech byly slevy až 50%, v jiných byly skvělé dárky k nákupu a v dalších zase nebyly akce nijak jedinečné oproti jiným dnům v roce. V některých prodejnách byl také pro tuto příležitost uklizen určitý typ zboží, který se na pulty vrátil zase až v pondělí po slevách.

Budu se těšit, že mi napíšete, zda se Dnů Marianne účastníte, zda chodíte samy, s přítelem či kamarádkou, zda Vám stačí jeden den či víc a zda se i Vám podařilo pořídit něco vytouženého. ♥ Tak a teď už pojďte nahlédnout na obsah všech tašek...to je přeci ta nejzábavnější část! ;-)

Takové malé Vánoce s koncem léta! ;-) Podařilo se mi až na jeden obchod stihnout vše, co jsem si naplánovala.

Mé první kroky vedly do Starbucks, který mám pár minut chůze od domu a zároveň se nachází po cestě do Palladia, kde jsem hodlala trochu zahřát zip u peněženky...Kromě toho, že jsem si ve Starbucks užila kávu se slevou 50 %, jsem ještě dostala papírovou tašku se znovu použitelným plastovým kelímkem a tři kupóny na grande nápoj zdarma (už mi žádný nezbyl ;-). Vše proběhlo naprosto hladce, obsluha byla milá a fronta prakticky nulová.

V Palladiu jsem nejprve navštívila C&A, kde ráda nakupuji kalhoty, neboť zde respektují i kypřejší pozadí (děkuji, děkuji, děkuji! ;-). Na chladnější dny jsem vzala i klasický černý svetr s V výstřihem, ten se v mé skříni rozhodně neztratí. Přiznám se, že převážná část mého šatníku tvoří černé oblečení, ale jednoduše se v něm cítím nejlépe. Mile mě překvapil i kupón 200 Kč, kterého jsem si všimla až doma při vybalování z tašky. I zde vše probíhalo zcela hladce, obchod nebyl přeplněný a na kabinku jsem nečekala. Naprostá spokojenost. V Reserved ani v Orsay jsem nic nevybrala a pokračovala do dalších naplánovaných obchodů.

Do L´Occitane jsem se těšila velmi...tak jako vždy. Při vstupu do tohoto obchodu totiž pokaždé prožívám takovou malou dovolenou. Díky překrásnému interiéru prodejen L´Occitane se najednou ocitnu ve světě plném vůní, ve světě bylinek a nejvymazlenějších kosmetických produktů. Zde bylo již trochu plněji, ale ne nijak nepříjemně. V prodejně stálo hned několik asistentek, které byly připraveny zákazníkům kdykoliv poradit. Celkově vše působilo nachystaně a profesionálně. Měla jsem zde již nějakou chvilku vyhlédnuté relaxační sáčky a Dny Marianne byly skvělou příležitostí pro jejich koupi. U kasy jsem navíc jako dárek obdržela báječný kondicionér (na výběr byl také šampón a sprchový gel). Vzorek svůj účel splnil, neboť jsem s ním natolik spokojená, že si hodlám v nejbližší době pořídit balení v plné velikosti. ;-)

Sephora je dalším z mých top míst, kam jsem ten den šla však prozíravě pouze pro oblíbenou podkladovou bázi pod oční stíny od Too Faced a balzám na rty Sephora. Byla jsem docela ráda, že jsem nemusela ten den nic rozmýšlet a vybírat, protože lidí zde bylo již celkem hodně a na nějaké poklidné očuchávání voňavek a zkoušení nových očních stínů to opravdu nebylo, ačkoliv u kasy to šlo rychle a samozřejmě ani zde nechyběly profesionální prodejní asistentky. Sephora bývá o víkendu plná celkem běžně, tudíž se zde nedělo nic neobvyklého, nebo dokonce snad nesnesitelného, ale raději sem chodím ve dny, kdy nebývá rušno a výběr produktů si mohu v klidu užít. ;-) Dárkem k nákupu byl světle růžový lak na nehty, čokoládový bonbón, tester vůně Alien a 20% sleva na další nákup ( tu dostanete se zákaznickou kartou Sephora běžně každý den).

Ze všech obchodů, které jsem navštívila, byl Douglas Na Příkopech bezkonkurenčně nejplnější, což bylo částečně způsobeno i opravdu skvělými dárky k parfémům a kosmetice. Bohužel zážitek z nákupu úplně dobrý nebyl. Nikdy jsem v této parfumerii neměla ráda prezentaci vůní- lahvičky parfémů jsou nacpané v poličkách jedna přes druhou, že má člověk obavy, aby mu při testování nějaká nespadla na zem. Vůně jsou vyrovnané až k zemi, což není úplně praktické, pokud si chcete prohlédnout flakonky, neboť vám u toho z ramene padá kabelka a nákupní tašky, které si v obchodě plném lidí příliš odkládat nechcete. Nemusím vám asi ani říkat, že "ta moje značka" byla právě u země. :-) V obchodě bylo opravdu teplo a plno, tudíž mě při neustálém předklánení a dřepění začalo polévat horko a ztrácela jsem chuť zde setrvávat. Nepříjmené teplo zde řešilo i několik dalších procházejcích zákaznic. Ze čtyř asistentek, které mi nabízely pomoc s výběrem, mi ani jedna nebyla schopná skutečně poradit a od jedné jsem dokonce dostala zcela špatnou informaci ohledně nabízené slevy, která mě zajímala. Některé prodavačky tu byly pouze pro vítání u vchodu, některé pro jednu značku, jiné zase pro druhou, a tudíž to působilo mírně zmatečně- nešlo se obrátit na kohokoliv a "svou" asistentku jste si museli najít. Nakonec jsem se však rozhodla svůj parfém vybojovat, více se nezdržovat a překonat potící se čelo i množství procházejících lidí. Popadla jsem navíc ještě vyzkoušené odličovací ubrousky, které si někdy beru na víkendy mimo domov a stoupla si do fronty. Jako dárek jsem obdržela 150 kč kupón na další nákup, lak na nehty, pleťovou masku a k oblíbenému parfému Juicy Couture- Viva la Juicy Gold ještě parfém Couture LaLa (yesss!)- už kvůli němu za to ta horká chvilka nakonec stála.

V H&M Home bych nějraději koupila úplně všechno, ale paradoxně jsem si vzhledem k ubývajícím financím povolila už pouze svíčku a podtácky. Nákup probíhal naprosto pohodově, a to jak v části s oděvy, tak s interiérovými dekoracemi.

Mou poslední zastávkou byl Marianne Lounge, kde jsem za účtenky obdržela dobře známou červenou tašku, v níž byly různé vzorky- prací prášek a aviváž, káva, čokoláda, krém od L´Occitane, Magne B6, šampón v tubě a dudlík pro novorozence do šesti měsíců (no nevím, kolik procent žen ho využije :-). Za účtenky jsem ještě navíc obdržela dárek- na výběr byla kosmetika a bytové vůně, a tak jsem sáhla po difuzéru, který se hodí na zimní měsíce. Fronta do Marianne Lounge ubývala rychle a navíc zákaznicím byla zpříjemňována občerstvením ve formě ochutnávek- káva, Frisco, zmrzlina či Baileys...uvnitř čekali maséři, vizážistky i fotografové, ale zde jsem se již příliš nezdržovala a vydala se na oběd do Raw Cha, abych doplnila energii. :-)
Několik mých dalších fotografií ze Dnů Marianne zachycených mobilem na Instagramu zde, zde, zde, zde a zde. :-)


10 komentářů:

  1. Joo, konečně mnou očekávaný článek :))
    Do Starbucks jsme nakonec nešli, protože právě byla dost dlouhá fronta, a tu jsme stát nechtěli..
    Sephoru jsem tento rok taky vynechala, za to Douglas mě nenechal chladnou. Je fakt, že se mi nelíbí, že Sephora ty ceny navyšuje v těchto dnech :(

    Jinak moc pěkné nákupy! :)
    Moje nákupy zde



    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O navýšení cen v Sephoře jsem četla v recenzích bloggerek z předešlých let, a tak jsem šla připravená. Nekoupila jsem nic, co by stálo v jiné dny méně, to by bylo vážně k vzteku! :-) O tvém velké nákupním šílenství v Douglas jsem četla, moc mě to pobavilo! ;-) Je i skvělé, že máš tak trpělivého muže! Já si vyrazila na nákupy zcela sama, protože se nechám někdy snadno znervóznit, když někdo na mě někde čeká, nebo dělá otrávené obličeje, že mi to trvá...;-D

      Vymazat
    2. Tak to já s manželem nakupuju i normálně, tak jsem věděla, co čekat :)) Když není hladový, tak je to poklad :D Já jsem radši, když mi někdo řekne ano nebo ne, protože dost často jsem nerozhodná!

      Vymazat
  2. KRÁSNĚ JSI NAKOUPILA..PŘÍŠTĚ ASI TAKY VYRAZÍM:o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Inko, myslím, že se to fakt vyplatí. ;-) Já bych to ráda za rok pojala i jako vhodnou příležitost pro nákup nějakých vánočních dárků, tak uvidíme! :-)

      Vymazat
  3. Ahoj Sandři!!
    Už vloni jsem si říkala, že musím těchto slev využít, ale nechala jsem si to ujít a letos zase!! :( Kromě ikea live vůbec časopisy nečtu, takže nemám moc přehled, ale už si dny marriane zapisuji do kalendáře na příští rok. :)
    Měj se,
    Světla

    OdpovědětVymazat
  4. Nákupy moc pěkné. Já bych asi přišla o nervy, hlavně v Douglas by to bylo něco pro mě ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Nákupy moc pěkné :) Douglas zážitek máme úplně stejný. Myslela jsem, že omdlím a to jsem se snažila maximálně efektivně vypadnout do pěti minut, bohužel marně :D.

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné nákupy Sandruško,je vidět,že jsi si je užila :) Krásný nový týden !!!!

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Sandruško, Ty prostě umíš vyhmátnout ty nejlepší poklady.
    Přiznám se, že Dny Marianne mě nechávaly vždycky chladnou - až do chvíle, kdy jsem si přečetla Tvůj článek, ze kterého dneska neusnu ;). Příští rok ať se přede mnou všichni obchodníci třesou - potkáme se mezi regály ;).

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥