Orientální koberce Palacka

neděle 24. dubna 2016

Orientální ručně vázané koberce jsou jednou z těch věcí, které nevyjdou z módy prostě nikdy. Každému interiéru dodají rázem charakter i šmrnc a pravděpodobně ho zdědí i generace po vás. Kouzlem orientálních koberců je jejich symbolika, a tudíž každý koberec něco vyjadřuje. Rodinná firma Palacka má pobočky v Praze a v Brně , kde si můžete osobně osahat i vyzkoušet překrásné vlněné i hedvábné koberce a gobelíny a poradit se o jejich údržbě, hustotě vázání, rozměrech na zakázku apod. Produkty dovážejí především z Persie, Číny, Nepálu, Indie, Turecka a Pákistánu.

Fotografie k dnešnímu článku jsem pořídila při procházce Vinohradskou ulicí se svým kamarádem Radimem Janíkem z atelierON. Zastavili jsme se sem popovídat s panem majitelem a nasát tu úžasnou atmosféru tohoto showroomu, který zdobí křišťálové lustry, orientální dekorace a nespočet luxusních koberců. Hned při vstupu do dveří člověk pochopí, že to zde s koberci myslí opravdu vážně...žádné atrapy, žádné náhražky. Jedná se o skutečné řemeslo a lásku k němu. A co vy a koberce? Propadli jste jejich kouzlu, nebo preferujete čisté podlahy bez nich?





1 komentář:

  1. Má milá Sandy, pamatuju si, jak úžasný to pro mě bylo, když jsem sem přišla poprvý. To tu byl ještě jiný vzhled, jiný název, vlastně tak trochu jiný blog...ale pořád jsi to byla TY. Ty a Tvoje neuvěřitelné tipy (nákupní, designové i kuchtící), kvůli kterým se mi tu už tolikrát pěkně zamotala hlava. No a teď se mi zamotala zas. ;-) Nádhera. Na jednom takovým létajícím koberci bych se hned vznesla do říše snů (nebo aspoň do oblak ). ;-)
    Tvá Vivi ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥