3 osvěžující nápady na výzdobu bytu - pro léto to pravé!

úterý 21. června 2016


Nikdy bychom neměli zlehčovat sílu dobře vybraných nástěnných dekorací. V myloview dobře vědí, že právě ony jsou často tím, co může celému interiéru dodat charakter a zdůraznit ho. A právě proto mě tak strašně baví! Jestliže jste všeobecně spokojení s tím, jak vypadá Váš životní prostor, ale občas se Vám vkrádá na mysl, že mu přece jenom chybí to neuchopitelné "cosi", co by způsobilo, že by byl skutečně stylový, můžeme se vsadit, že nástěnné dekorace jsou právě tím, co potřebujete. Zde jsou 3 nápady na osvěžující stylizace, které připraví Váš byt na léto!

1. Fototapeta ve verzi minimum
Polepení všech stěn výraznou fototapetou, například nějakou s mocným grafickým vzorem nebo velkými barokními květinami, bude bezpochyby jedním z těch odvážnějších dekoračních nápadů. Ale víte, že podobně zajímavého efektu můžete dosáhnout, když ozdobíte pouze část stěny? Často dokonce jeden nebo dva pruhy fototapety postačí, aby radikálně proměnily interiér. Uměním je strategický výběr vzoru a místa. Přistupte ke svému projektu tak, jako byste nevybírali fototapetu, ale obraz! Především vzor dekorace by se měl výrazně odlišovat od barvy stěny. Nejlepším místem je to, které přirozeně přitahuje pohled: v ložnici to bude stěna za hlavou postele, v kuchyni nebo jídelně stěna u stolu a v obývacím pokoji stěna za pohovkou. Po aplikaci fototapety bude vmžiku celý interiér vypadat jako nový!

2. Obrazy ve velkém
Víte, co je lepší než zajímavý obraz? Několik zajímavých obrazů! Domácí galerie, tedy množství obrazů, fotografií i plakátů, rozvěšených pravidelně nebo úmyslně ledabyle a chaoticky na jedné stěně, patří k těm nejčastěji využívaným trendům posledních let. Je to skvělý způsob jak ozdobit prázdnou stěnu, ale také jak zviditelnit vlastní sbírku! Jeden obraz může "rozmlouvat" s jinými dekoračními prvky, které se nacházejí v jeho blízkosti, a tvořit tak s nimi buď harmonickou, nebo kontrastní sestavu. Množství obrazů však může vést takovou dekorační "rozmluvu" mezi sebou, čímž přinese do interiéru zcela nový vjem. Jestli se Vám idea galerie zalíbila, ale bojíte se, že efekt bude až příliš chaotický, vyberte si obrazy tak, aby všechny měly alespoň jednu vlastnost společnou - paletu barev (například černou a bílou), téma (krajinky, portréty, fotografie koček) nebo barvu rámu. Časem svoji sbírku můžete vždy rozšířit o různorodé prvky, až to "dostanete do ruky"!

3. Tetování stěny (no, skoro!)

Nálepky na zeď jsou v podstatě takové obrazy, jenom praktičtější v běžném užití. A nepotřebují hřebíky. A můžete je pověsit na jakémkoliv místě. A to dokonce nejenom na zdi, ale také, například, na nábytku nebo na ledničce. Jo - a mají různorodé tvary, nejenom čtvercové nebo obdélníkové... K čemu směřuji? K tomu, že v případě, kdy potřebujete dosáhnout rychlého (až okamžitého) efektu na tom jednom divném místě, pro které nikdy nepřišel ten správný nápad, jsou nálepky přesně to pravé! Nevyžadují dokonce ani minimální technické dovednosti, což se nedá říct o zatlučení skoby, abyste pověsili obraz, natož potom o nalepení fototapety. To je nepochybným plusem pro každého, kdo se nenarodil jako kutil. Ideálně zapůsobí jako dočasná dekorace, například u příležitosti svátků nebo v dětském pokoji (protože děti mění pohled na to, co je skvělé, rychlostí kulometu), ale mohou se také trvale zapojit do výzdoby interiéru. Je to také skvělá nabídka pro všechny, kteří z různých důvodů, například kvůli nájemní smlouvě, která zakazuje v bytě provádět jakékoliv trvalé změny, hledají dekoraci, kterou lze snadno připevnit na stěnu a stejně snadno ji lze také odstranit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥