Na návštěvě u tety

čtvrtek 9. června 2016

Dnes Vás chci vzít na návštěvu ke své milé tetě, která mi dovolila fotit v jejich krásném vinohradském bytě, a tak v dnešním článku nahlédneme do kuchyně v provensálském stylu, do umělecky zaměřené pracovny, do barevného dětského pokojíku i do prvorepublikové ložnice.

Nenajdete zde nic stereotypního, ani obyčejného. Každý koutek má svého ducha. Ikea se skvěle snoubí se starožitnými kousky, gramofonové desky s moderní technikou, umělecké obrazy s retro plakáty a dřevěné parkety s leskem kovu. Na první pohled je jasné, že tomuto domovu vládnou kreativní duše, které nadevše milují hudbu, knihy, umění a k tomu je jejich byt praktický, sálá z něj teplo rodinného života a cit pro detail.

V kuchyni mám nejraději porcelánové umyvadlo, krémový chlebník Ib Laursen, stylové nádobí i báječný výhled do zeleně. V takové kuchyni je jedna radost vařit...a povím vám, že má teta je jedna z nejlepších kuchařek, co znám! :-)

Z kuchyňského okna, nad nímž visí bílý krajkovaný závěs, je krásný pohled na zahrádku, která patří k domu.
Prostorná koupelna s velkým oknem, modrou mozaikou, starožitným zrcadlem a bílými závěsy...to je skutečná oáza klidu, co říkáte? Tady by mě vážně bavilo válet se ve vaně, krášlit se a při čistění zubů hledět na zelené stormy!
Kdepak, kam se hrabou moderní strohé ložnice. Při vstupu do této místnosti mě vždy pohltí tak útulná atmosféra, že mám hned chuť skočit na vysokou starožitnou postel, popadnout knížku a pod nadýchanými peřinami si číst hodiny a hodiny, než by mě písmenkové řádky ukolébaly ke spánku.

Nejmenší obyvatel bytu zdědil pokojík po svém starším bráchovi, a tak se tu mísí dětské hračky se stylovými plakáty a takovou "skoro dospěláckou" náladou...a to mě moc baví! Pokoj je barevný, avšak minimalistický a pro jednoho malého človíčka vážně obrovský! Takový jsem si jako malá vždy sama pro sebe moc přála!

Pracovna a obývák v jednom...tak tohle je království pána domu. Pokoji dominuje úchvatná knihovna přes celou stěnu, veliký pracovní stůl s aparaturou pro mixování hudby, křesílka pro chvíle odpočinku a pohovka, která přímo láká k nedělnímu poobědovému válení!

Dlouhá chodba je ústředním bodem bytu, z něhož vedou dveře do všech ostatních, jinak neprůchozích, místností. Tady nás už čeká východ, tak snad se vám na návštěvě líbilo a odnesli jste si třeba i nějakou inspiraci, která tu všude sálá okolo! A protože se rodina brzy bude stěhovat, tak vám nakonec ještě prozradím, že byt je na prodej...kdybyste tedy náááhodou věděli o někom, kdo touží po skutečně krásném bydlení na Vnohradech, tak neváhejte předat odkaz! :-)

5 komentářů:

  1. Milá Sandro, to je opravdu krásné bydlení. Moc děkuji za to, že jsem mohla nahlídnout. A těším se na další inspirace od Tebe ;-)
    Krásné dny
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že se líbí a taky přeji krásné dny! ;-)

      Vymazat
  2. Ta zahrádka by se mi tady taky líbila..kdyby tady nebyly ty garáže..😐

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to by bylo vážně skvělé...to jsme tady úplně nevychytaly, viď? :-)

      Vymazat
    2. No taková rekultivace by nebyla zla😃 ale chápu ze lukrativnejsi jsou garrze než zahrádka s rododendronem😃😉

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥