Nepečený nedělní koláč

neděle 30. ledna 2011

IKEA- MILUJU JI! :-) Zbožňuji procházet se v showroomech a snít o tom, jak to jednou bude vypadat u mě doma (až budu mít vlastní bydlení). Z Ikey nikdy neodcházím s prázdnou- ba naopak, jsem schopná utratit tam více, než bych měla a žít raději o vodě a chlebu- proto tam nesmím jezdit moc často! ;-)

Jet do Ikey je pro mě doslova za odměnu, a protože jsem schopná se u každé věci zastavit na čtvrt hodiny, tak tam raději jezdím sama (nikdo by očuchávání všech svíček asi nevydžel). Inspiruji se a užívám si plnými doušky.

Jedním z mých velkých přání byl stojan na koláče z řady Arv Brollop (349 kč)- spolu s ním jsem koupila i sadu servírovacích talířů, ale ty nafotím až zase někdy příště :-) Tak jsem si říkala, že k dnešním fotkám připojím i malý recept. Koláč je super jednoduchý, ale vždycky má veliký úspěch- ideální kombinace pro dokonalou tečku za dobrým obědem.

Recept:
  • korpus
  • 6 lžic cukru krystal
  • 0,5 l mléka
  • kakao
  • 1x puding (nejraději používám vanilkový, ale je to jen na vás ;-)
  • 2-3 druhy ovoce (nejlepší je čerstvé, ale pokud máte kompoty, či konzervy, určitě si pochutnáte- doporučuji kominaci jahod, banánu a broskví, či meruněk- nezapomeňte, že v jednoduchosti je krása- plácání pěti druhů ovoce je zbytečné)
  • želé na dort (raději průhledné, ať je ovoce krásně vidět)
  • sekané mandle nebo lístky čerstvé máty na ozdobu

Připravíme puding dle návodu- rovnoměrně nalijeme na korpus a necháme odstát, dokud puding není natolik pevný, aby se do něj ovoce nenonořilo. Posypeme kakaem a začneme klást kousky ovoce od kraje do středu (je dobré nechat ovoce z konzervy okapat, aby se koláč neromozčil). Připravíme si želatinu dle návodu, necháme odstát a ještě vlažnou ji nalijeme na dort- pak stačí posypat sekanými mandlemi, nebo lístky máty. Dobrou chuť :-)




2 komentáře:

  1. Hmm, ten vypadá lákavě! Přesně takový stojan nutně potřebuju a poohlížím se po něm :)

    OdpovědětVymazat
  2. might even be good posting. I've now still left the rat race, in no approach to appear back. You happen to be right that the 1 approach to produce any to begin with rate revenue is by means of running your person business!

    Also visit my web-site - weed seeds

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥