Nákupy- příbory

pondělí 18. července 2011

Můj velký sen- nákup příborníku a HLAVNĚ nových příborů, které jsou už opravdu na celý život. Dlouho jsem hledala ty správné a myslela jsem, že jsem je našla, když jsem pořídila sadu starožitných příborů na Aukru. Pořád jsem stejně ale pokukovala po jiných, až jsem narazila na obrovskou sadu Impressionen, která se skládá ze 70 kusů překrásných kvalitních příborů z nerezové oceli 18/8. Rozhodla jsem se, že ty obrovské peníze do této sady dám, protože příbory jsou věc, kterou člověk nemění každý měsíc a podle mě je to extrémně důležitá součást stolování. Domnívám se, že zde je určitý luxus namístě.


Příborový set PALACE- originální fotografie ze stránek Impressionen. Sada mě i s poštovným vyšla na velemocných 3 109 kč.


Původně jsem měla dlouho vyhlídnutý příborník Ib Laursen, který již není dostupný. NAŠTĚSTÍ se mi podařilo najít tento o polovinu levnější a úžasný kousek (eDekor 595 kč), který má mnohem větší kapacitu a dokázal pojmout CELOU tuto obří sadu. Svrchu je příborník bílý a po stranách patinovaný, pod vrchním dílem je ještě zásuvka, kam jsem uložila zbytek lžic, vidliček, dezertních příborů a dortovou lopatku.


Příbory jsem koupila na eBay od německého dodavatele. Zboží je zcela nové, přišlo perfektně zabalené a jsem naprosto unešená z oslnivé krásy a propracovanosti filigránů- detail na fotce vlevo dole. Je to dokonalá imitace stylu starožitných příborů, které dnes tak obdivujeme, jen s tím rozdílem, že tyto jsou nové a materiál je vhodný i do myčky. Přiznám se, že kdyby nebyl na stránkách uveden popis, ani bych nevěděla, k čemu některé příbory slouží, protože jsme nikdy doma tak obsáhlou sadu neměli : 

12 ks lžic, 12 ks vidliček, 12 ks nožů, 12 ks lžiček, 12 ks dezertních vidliček, 1 ks dortová lopatka, 2 ks vidliček k obloženému talíři, 1 ks lžíce na smetanu, 2 ks servírovacích lžic, 2 ks salátového servírovacího příboru, 1 ks lžička na cukr, 1 ks lžíce na omáčku. 

14 komentářů:

  1. Nádhera,tak to musím hlídat aukci:-)Michaela

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojík Sandro,
    pomóóc nestíhám číst články:)je to jako přívalový děšť,ale velmi příjemný!:))
    Moc se mi líbí nové příbory jsou fakt dokonalé!Pecka!Ty jsi ale šmějdilka! Musím ti pochválit moc fotečky z Manuf.jsou profi.No a ty balerínky..napsala jsi to přesně kyytičky můžem mít všude:)
    Děkuji za sweet komentář u mě!
    py Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Sandro, příbory jsou nádherné. Přijde mi, že vzhledem k počtu kusů vlastně ani nejsou tak drahé.
    Hezký večer
    Jana

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Jani, asi máš pravdu, že poměr ceny a kvality i počtu příborů, není tak závratný, ale pro mě to přeci jen byl vělký výdaj, proto takové umocnění v článku ;-))) Ale nelituju!!!

    O aukci dám vědět již velmi brzy! ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Nááááááááááááááááááádhera, jsem konsternovaně okouzlená, příbory jsou úchvatné.
    Písneš prosím kde Tě na aukru najdu?
    Kráááásný den Zuzka

    OdpovědětVymazat
  6. Na Aukru mě najdete pod uživatelem styx777- určitě dám vědět, jakmile příbory hodím k prodeji :-*

    OdpovědětVymazat
  7. Moc hezké příbory, tedy i všechny ostatní poklady a bydleníčko:-)

    OdpovědětVymazat
  8. prenadherne pribory,Sandra...moooc ti gratulujem k takemu ulovku..ja zatial len sniivam:))

    OdpovědětVymazat
  9. Sen, sen - co víc dodat? To je přesně ten typ věci, který si jednou koupíš a nikdy za nic nevyměníš (tedy...tu první příborovnou sadu nepočítám) ;-). Dokážu si představit, že tohle dokonalé veledílko budeš používat celý život ty, pak tvé děti a jejich děti atd., atd. ;-). Okouzlující a překrásné! I sekaná by s nimi byla povýšena na kaviár ;-).
    Tleskám! Nádhera!
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  10. Příbory jsou nádherné...vyplatilo se určitě investovat do takové krásy...

    OdpovědětVymazat
  11. Jsou božské, musím je mít taky. Nevyrábějí se ive zlatém provedení?

    OdpovědětVymazat
  12. dobrý den,moc moc vás prosím neposlala by jste mi odkaz,kde by bylo možné zakoupit příbory i ten super příborníček? na marcitoo@email.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Dobrý deň, Sandra,

    ak dovolíte, chcela som vás tiež požiadať o odkaz, kde by sa dali zakúpiť tie krásne príbory z vašej stránky. Ďakujem za ochotu. Môj e-mail: mari.fisch@gmail.com.

    OdpovědětVymazat
  14. Dobrý den,mohla bych vás poprosit o změření a zvážení lžíce,vidličky a nože?Je nůž dost hrubý?Vždycky se mi podaří koupit sadu příborů a něco je špatně,buď je lžíce malá-krátká ručka,nebo je vidlička jak vidle,nebo je nůž tak tenký,že se při krájení ohýbá.Vaše sada je fakt božská,ráda bych i přes domácí odpor,investovala.Moooc děkuji - alice.lady@seznam.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥