Červené Vánoce

neděle 18. prosince 2011

Červeno-zelená kombinace, to je vánoční klasika. U nás doma dekoruji především ve stříbrno-fialové kombinaci, ale na psacím stole máme malé "klasické" zítiší s jehličím a dřevěnými červenými ozdůbkami. Větvičky jsem dala do krajkového květináče z Ikea, aby vynikl kontrast všech barev a po stranách jsem dala vánoční svíčky z Madal Bal, které jsem kupovala minulý rok a tolik se mi líbily, že jsem je nechtěla ani zapálit :-) Tento rok jsem si řekla, že je použiji pro speciální okamžiky a jeden z nich byl právě můj photoshoot s granátovým jablkem.

Granátová jablíčka vypadají tak nádherně, že je až škoda je jíst :-) Sladkokyselá zrníčka jsou ale velmi zdravá, jen dejte pozor při jejich dlabání, protože červená šťáva by šla jen těžko vyprat. Doporučuji nakrojit jablko na několika místech, následně zarazit nůž do tředu jablka a poté s ním pootočit. Pak stačí dužinu jakoby vytlačit a jadýrka nasbírat do mističky. Jadýrka můžete upravit i tepelně, nebo je přidat do salátu apod.







5 komentářů:

  1. Nádherné zátiší,ty svíčky jsou dokonalé,také by mi je bylo líto zapálit:-)Krásný poslední advent!Michaela

    OdpovědětVymazat
  2. Sandruško,
    já jsem na červenou o Vánocích nikdy moc nebyla, ale musím říct, že po shlédnutí Tvých nádherných fotek se sama sebe ptám: Vivi, proč se té červené vyhýbáš? Děláš velkou chybu! ;-)
    Sandy, děkuju za překrásnou inspiraci a články, které hladí.
    P.S: Přání se zítra vydává na dalekou cestu...;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Červeno-bílá kombinace barev se mi k vánocům líbí nejvíce, navozuje moc pěknou atmosféru :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥