Omamná vůně pivoňky

sobota 2. června 2012

Přinesla jsem si domů z našeho květinářství nerozkvetlou pivoňku a těšila se , jaký odstín bude mít...Její překrásný květ mi bere dech a pokaždé, když kolem této květinky procházím, musím si přičichnout a nabažit se její úžasné vůně. Pivoňku mám ve skleněné lahvičce, ve které byla vynikající limonáda z růží. Tento lahodný mok jsem koupila ve Finsku, i když přiznávám, že více než její obsah, mne zajímala samotná lahvička. Je vidět, že obal skutečně prodává! :-)

Barva pivoňky je nesmírně něžná...mísí se v ní odstíny bílé, žluťounké a růžové. Kéž by mohla být věčná! Poslední dobou jsem si velmi oblíbila kombinaci starorůžové a pudrové barvy v kombinaci se zlatými doplňky...Dříve jsem této kombinaci příliš neholdovala a stříbrný kov je stále mým favoritem, ale v jisté míře může být tato barevná kombinace nesmírně romantická a neotřelá.

Hortenzie, kterou jste mohly vidět v předešlých příspěvcích, již pomalu odchází, ale ještě jsem s ní před týdnem stihla nafotit fotky, které vystavím zase někdy příště...Na stole je jeden její kvítek, který je i přes suché okraje, stále krásný. Hned na první fotce je také zlatý pokojový sprej z Marks & Spencer s vůní Cut flowers ("Řezané květiny"). Tento parfém zbožňuji, ale kolekce již dávno není prodejná, a tak sprej používám jen příležitostně, aby mi dlouho vydržel. Pamatuji se, že v prodeji byly i vonné olejíčky a svíčky Cut Flowers a tehdy mi na ně už nezbyly korunky. Je škoda, že v M&S z pultů někdy mizí věci, které bych ráda kupovala opakovaně, ale zase jsou ty věci tak vzácnější a nemá je doma každý, když je nestihne v určitou dobu zakoupit.

P.S. Ohledně Vašich milých dotazů, odkud mám náramek z článku o nákupech- je to opět obchod Claire´s, který jsem tam zmiňovala ;-)












7 komentářů:

  1. Krasny sobotni podvecer Sandri,
    sotva jsem uvidela nadpis,musela jsem se znovu pousmat,je to jako nahoda,ze zrovna sedim v obyvacim pokoji na pohovce a divam se prosklenou stenou na zahradu a do tohoto nadherneho pohledu me zasahuje uzasna kytice pivonek a cajovych ruzi.Dostala ji Elinka ke dni deti od tatinka a darovala me ji:-).Pivonky jsou tri od poupatka prez polorozkvetlou az po obrovsky kvet a maji tak sladce ruzovou barvu,ze me to take az bere dech.Cajove ruzicky je svou zelenoruzovou barvickou skvele doplnuji.Tak jsem hned vbehla dnes do meho oblibeneho kvetinarstvi a pritelove sestre jsem zakoupila take kyticku pivonek k svatku.Mimochodem,s tou zlatou mas pravdu,zrovna mam na aukru vyhlidle zlate osoupane stare zrcadlo,ta zlata totiz nesmi byt jasna jako nova,ale takova zasla a pak se nam to bude hodit.Jinak stale obdivuji tu tvou knihu-krabicku.
    Katka

    OdpovědětVymazat
  2. Sandri, nafotila si prekrásne fotky a k tomu aké sú pivonky niet čo dodať. Sú nádherné. Andrea

    OdpovědětVymazat
  3. Pivoňka je nádherná a děkuji za inspirující příspěvek s hortenzií, koupila jsem si před týdnem jednu zeleno-bílou, má 4 trsy květů a každý v jiném stadiu a barevném odstínu. Je to vážně kouzelná rostlinka :-)

    OdpovědětVymazat
  4. nádherne fotky, tvoj blog je veľmi inšpiratívny, rada sem chodím :)

    OdpovědětVymazat
  5. Pivoňka je po růži druhou mou nej!květinkou!!!Je tak nádherná a voňavá!Bílou už mám,tak ted ještě růžovou světlou a tmavou a další rok budou vonět ve vázách v celém baráčku:-)Sandruško opět dokonalé fotečky!!!Michaela

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné a něžné! :) Copak je to za knížku - krabičku - či co? Vypadá naprosto úchvatně! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥