Letní zahrádka v Tempo Allegro aneb Pravá pražská romantika na italský způsob

čtvrtek 24. července 2014

Café a wine bar Tempo Allegro, který se nachází v ulici Karolíny Světlé 24 poblíž Karlova mostu, jsem Vám již představila ve starších článcích. Tento příspěvek je mi však obzvláště milý, neboť je o malé letní zahrádce, která byla nově otevřena před pouhým týdnem. Můj kamarád Přemek, který je majitelem této útulné vinárny, vymýšlí neustále nějaké novoty, a tak se vždy těším, že u něj ochutnám něco báječného z nabídky kvalitních vín, či nealko nápojů. Tentokrát to byla osvěžující okurková limonáda, kterou vtipně servíruje v zavařovací sklenici (i tu jsem Vám musela vyfotit ;-).

Zahrádka má tu výhodu, že za horkých letních dnů není díky svému umístění rozpálená a její prostory Vám tak poskytnou opravdu příjemné posezení. Velmi romantickou atmosféru si užijete především večer, protože na zahrádce se svítí pouze lucernami, plovoucími svíčkami a lampiony. Všimněte si na fotograficích i překrásné kamenité podlahy, která dodává celé zahrádce středomořský nádech. Navíc tu nechybí ani bylinky, domácí rajčátka a papriky, olivovník, levandule a další rostliny pro naši potěchu. Pokud tedy budete mít náhodou cestu okolo, nebo plánujete setkání s přáteli, určitě se zastavte na stáčené prosecco, znamenitou kávu či famózní malinový cheescake...možná se tu potkáme! ;-)














10 komentářů:

  1. Sandri, to je naozaj krásna záhradná kaviareň. K tomu všetky tie bylinky, levanduľa, nemá to chybu. No ale keď som uvidela poslednú fotku, tak mi svitlo, že ja som v tej kaviarničke bola. Presne si na to spomínam, bola treskúca zima a potrebovali sme sa schovať niekde na dobrý "svařák". Nakoniec z toho bol výborný mätový čajík. Naozaj úžasné miesto :)
    m.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Monči, tak to moc ráda slyším, že jsi kavárnu navštívila a líbilo se ti tam! :-) Čaj z čerstvé máty tam je opravdu skvělý! Děkuji moc za milý komentář a přeji ti krásný den! ;-)

      Vymazat
  2. To je nádhera Sandruško a ta večerní atmosféra nemá chybu-romantika jak má být !!! Krásný den !!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, večer je to opravdu nejkrásnější! Děkuji za milý komentář a taky přeji krásný den! :-)

      Vymazat
  3. Tak tady bych vážně dokázala sedět hodiny a nic by mi nechybělo! Pěkný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, máš pravdu. :-) V Tempu často vídám lidi jen tak s knížkou, či počítačem. Každý si tu najde to své...ať už jde na romantické rande, setkání s přáteli, pracovat, nebo jen tak relaxovat.

      Vymazat
  4. Jé, to jsou nádherné fotky!! :)
    Někdy tam budu muset zaběhnout!
    Poslední dobou se Ti články obzvlášť daří, vždycky mě inspiruješ! :)
    Díky a měj se,
    Světla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Světlo, určitě tě v Tempu moc rádi uvítají, věřím, že se tam budeš cítit dobře. Moc ti děkuji za kompliment ohledně článků, ani nevíš, jakou mám radost, že se ti líbí a inspirují! <3

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥