Střípky z Francouzského trhu a procházky po Praze

sobota 19. července 2014

Dnešní fotografie jsem zachytila sice pouze na mobil (všechny najdete také na Instagramu), ale doufám, že z nich přesto pocítíte báječnou atmosféru jednoho teplého letního dne...Často si říkám, že člověku ani nemusí být tak moc líto, pokud zrovna nemá našetřeno na dovolenou v zahraničí, protože u nás je tolik krásy, kultury a akcí, že se lze letně nabažit třeba i jen pár kroků od domu! :-) Tentokrát jsem se vypravila na pražskou Kampu, kam bych Vás dnes ráda pozvala na procházku.

Poprvé jsem zde navštívila tradiční Francouzský trh...a ach, jak jsem si jen mohla nechat ujít těch šest předešlých ročníků! :-) Na moment jsem se skutečně ocitla ve Francii! Všude voněla levandule, sýry a quiche, víno teklo proudem, nechyběla živá francouzská kapela, ani všemožné lahůdky, koření a mýdla. Samozřejmostí byly ochutnávky delikates i vín, takže rozhodně nehrozilo, že byste koupili něco, co by Vás posléze zklamalo. Pravdou je, že tento trh nepatří mezi nejlevnější, ale věřte mi, že i v případě, že na žádné velké hýření nemáte, postačí Vám ke štěstí ta skvělá atmosféra, smějící se lidé, veselá hudba a příjemné vůně.

Trh jsem si obešla asi třikrát, protože ne vždy bylo možné si pořádně prohlédnout každý stánek, pokud u něj zrovna postávalo větší množství nadšenců. :-) S prázdnou jsem odsud odejít nemohla, a tak jsem si za popíjení fenomenálního barikového Chardonnay vybrala levandulový sirup a pytlíček provensálského koření u stánku, který zde měla milá majitelka obchodu Moje levandule. Z letní Prahy pro Vás mám ještě několik fotografií, které si můžete prohlédnout hned, jak se nabažíte na trhu. ;-) Tak zase brzy a určitě mi napiště, zda jste pražskou Francii také navštívili a co úžasného jste ochutnali!

















14 komentářů:

  1. Trh byl super:) Byla jsem tam taktéž, a to koření je voňavé a odnáší nás do daleké milované PROVENCE <3 :) Všechno bylo voňavé a hezké.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je skvělé, že jsi tam také byla, příští rok určitě půjdu zase, pokud mi něco nezkříží plány...k tomu koření musím pořád chodit čuchat! ;-)

      Vymazat
    2. Sandři taky chodím očuchávat :) a včera a dnes jsem tím prostě musela okořenit oběd :)

      Vymazat
  2. Vypadá to, že jste si to moc užili a že to byla pěkná akce. Fotografie krásně dokreslují atmosféru ;-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, jsem ráda, že se líbí! :-) Rozhodně stojí za navštívení (a lepší je trochu šetřit dopředu, ať to tam člověk může pěkně rozparádit). ;-) Krásný den!

      Vymazat
  3. Muselo tam byt krasne! Ja jsem nakonec skoncila opet na trhu u Kulataku a nelitovala jsem. Ja jsem spis pres ty certve veci a ta jejich zasoba zeleniny, ovoce a kvetin je neprekonatelna..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trhy na Kulaťáku jsou báječné! Já nejraději chodím na ty Karlínské, protože jsou pro mě nejblíž a taky zbožňuji atmosféru na Náplavce...už teď je mi líto, že to s příchodem podzimu všechno skončí, ale aspoň se bude zase celou zimu na co těšit! :-)

      Vymazat
  4. Francúzsky trh vyzerá naozaj úžasne, keby som ho navštívila ja, určite by som tam nechala celý majland! :-)
    The city of fashion

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;-) A ještě když k tomu hraje skvělá hudba a všechno to taaak voní...kéž by ty peněženky byly bezedné, že? ;-)

      Vymazat
  5. krásne fotky..a super akcia...tiež by ma to tam bavilo a asi by som si musela nechať doma peňaženku aby som sa neutrhla z reťaze :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Udržet se je vááážně těžké! ;-) Ale všechno to tam opravdu stálo za to! :-)

      Vymazat
  6. Ahoj Sandři, tak to je paráda! Tohle se mi na Praze strašně moc líbí, pořád se u vás něco děje, no na takový trh bych se vydala hned! Okukovat stánky, to je moje :-) A navíc francouzské... letos se poprvé chystám do Paříže, strašně mooooc se těším, hlavně na tu atmosféru :-) Sleduji tě na Instagramu, takže se fotečkami kochám každý den, opravdu moc krásné, máš zkrátka cit nejen pro dekorování, ale i pro fotografování :-) Sandři, chtěla bych ti taky moc poděkovat za tvůj e-mail ohledně Ikea článku. Já jsem teď neměla moc čas, tak jsem ti ani neodpověděla, za což se opravdu omlouvám, a navíc jsem tam nakonec ani nic neposlala :-( Sice jsem se dnes snažila něco napsat a nafotit fotky, ale moc mi to nejde (špatné světlo a vůbec), navíc už je asi pozdě, ale možná to tam zítra pošlu a uvidím :-) Ale opravdu ti moc děkuju za tvoji odpověď! Jsi moc hodná :-) Přeji ti krásné léto a ať se ti i nadále jen a jen daří :-)

    P.S. Sandruško, na Instagramu jsem zahlédla, že máš nástěnku! Nechtěla bys ji někdy nafotit? Jinak se na konci srpna chystám ještě do Prahy s mamčou, máme ubytování v hotelu Praga 1885, tak se moc těším, až navštívím některé obchůdky ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Sandři!!
    Moc díky za inspiraci, příští rok se tam zajdu podívat, ani nevím, že se něco takového v Praze koná, už si to píšu do kalendáře. :)
    Jinak nevím, proč to tak je, ale poslední dobou mi na Tvém blogu blbnou komentáře :( Nechtějí se zveřejnit, tenhle píšu už podruhé a ani nechci vědět, kolik mých komentářů jsi neviděla, protože se nezveřejnily!! Ale na Tvůj blog se pořád ráda vracím :)
    Těším se na další článek :)
    Světla

    OdpovědětVymazat
  8. Sandři, krásné fotky a určitě i povedená akcička ...... Marki

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥