Vánoční ozdoby

úterý 9. prosince 2014

Miluji je všechny! Ozdoby třpytivé, skleněné, dřevěné, vintage, starožitné, a zvláště pak figurkové! Nejvíce se mi líbí vánoční dekor v bílých a stříbrných odstínech, ale doma u rodičů miluji i červeno-zlatou klasiku. Jako malá holka se vždycky těším, až z krabice vyložíme všechny ty překrásné ozdoby, které si pamatuji ještě jako dítě. Každou ozdobu beru opatrně do rukou a prohlížím si ji, jakobych ji viděla snad poprvé...Stromeček každoročně zdobíme s mým mladším bratrem, k čemuž nám vesele hrají koledy a po celém bytě voní cukroví. Občas se do té krásné vánoční atmosféry ozve nějaká ta nadávka...to když bratrovi nejdou rozmotat vánoční světýlka. :-) Prostě klasická domácí pohoda!

U sebe doma mám raději Vánoce spíše elegantní, ale pokud bych měla děti, tak by na stromečku byla spousta barevných figurkových ozbob a barevná blikající světýlka! :-) Jak na Vánoce nejraději dekorujete u sebe doma? Preferujete jednu barvu, kombinaci, nebo se vyžíváte každý rok v nějakých trendy odstínech? Zvu Vás dnes k sobě do obýváku, kde mě můj malý stromeček těší již od prvního adventu a každý večer mi dělá příjemnou společnost díky bílým světýlkům, které prozáří celý kout.


České ozdoby jsou nejkrásnější, to ví celý svět! Medvídek se zelenou vestičkou se na mě před několika lety smál v papírnictví Kotva...ani jsem se nestačila divit, kolik nádherných ozdob zde rok co rok prodávají!

Můj další oblíbenec z téhož obchodu. Takové jedinečné a křehké kousky je třeba důkladně opatrovat. Byla bych moc ráda, kdyby je jednou mohly zdědit i mé děti.

Tuto ozdobičku jsem si loni koupila na vánočních trzích na Náměstí Míru v Praze. Její nadčasovost je prostě skvělá!

Ptáček z vánoční kolekce Ib Laursen na mém stromku nemohl chybět.

Nedaří se mi najít tu správnou vánoční špici. Myslím, že by měla být naprostým vrcholem vší té krásy! :-) Prozatím jsem spokojená s vánoční hvězdou na skřipci, která vršek stromku zdobí skutečně důstojně, co myslíte? :-)

7 komentářů:

  1. Sandrus..moje deti uz dostali dokonce sve ozdobičky od moji maminky..takze se dedily z babicky na vnoucky..coz je krasne.Je skvele ozdoby dědit a když vidíš jak se delaji stále repliky starožitných a my ty kousky pak mame po predcich doma je to vic nez poklad.Ja uz nekolikatym rokem stále vintage stromeček se stribrnymi ozdobičkami s patinou z BR a loni jsem prave pridala opravdu starozitne kousky coz bude i letos ale ve vetsi mire.U tebe vse krasne jako vždy..uplne se kocham jak si Vanoce užíváš.Je fuk zda sama doma ci u rodicu.

    OdpovědětVymazat
  2. Jůůů ty jsi zlatá punčocha ♥♥♥ Děkuji !!! My máme barevná blikající světýlka a barevné ozdoby sice růžové,modré,zlatobílé-některé od mého tatínka z dětství,některé ručně dělané,některé z mého fav antiku.Stromeček letos zdobila Nelí takže pro mě je speciální s velkým S :) Miluji i všechny ty tvoje ozdůbky,jsou moc krásné a i špička,ta správná časem bude !!! Já mám za to,že věci i lidé k nám přicházejí nebo si nás i hledají vždy v ten správný čas :) Přeji krásný předvánoční čas Sandruško ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Sandry,nádhera...my máme zatím nazdobený pidi bílý,ale na ten hlavní se těšíme až do Vánoc,ne že by naše děti věřily ,že vánoční stromeček nosí Ježíšek,ale pak si jej aspoň více užijeme :)))) ...Pak si jej společně všichni ozdobíme...
    Tvůj stromeček a atmosféra je okouzlující...
    Měj se krásně pááá K.♥

    OdpovědětVymazat
  4. Sandy mas to tak prekrasne utulne a sladene, jak z vylohy obchodu pro interierove dekorace, jen s vetsi davkou prave atmosfery. Medvidek s vestickou me dostal nejvic, je k sezrani <3 Moc krasne to mas! To ja zatim nemam doma ani jednu vanocni ozdobu, kdyz nepocitam LED hvezdicky, ktere mam na ramu postele celorocne (jen tedy ted jsou o to kouzelnejsi). Preji krasny den! Papa

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Sandři!! :)
    Je krásné, jak dokážeš z takového mála udělat něco tak krásného :)
    Tohle jsou zatím ty nejhezčí vánoční fotky, co jsem letos viděla!
    Světla

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Sandra! Krasne vianocne ozdoby. Chcela by som asi vsetky :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥