Veselé Vánoce!

neděle 14. prosince 2014

Již za pouhých deset dnů oslavíme Štedrý den a já se nestačím divit, jak rychle posledních pár týdnů uteklo! Chtěla bych ještě udělat a podniknout tolik věcí! Stihla jsem obdivovat nádherný vánoční strom na Staroměstském náměstí i nazdobení toho svého malinkého, nákup prvních dárků, každodenní poslouchání koled, vánoční dekorování i popíjení svařáku. Ten nejlepší jsem ochutnala v kouzelném Antonínově pekařství na Jiřího z Poděbrad a ten nejhorší, bohužel, právě na Staroměstském náměstí, kde chutná jako těžce přeslazená červená tekutina, která skončila v koši...Vlastně ani nevím, proč se tomu každý rok divím...Možná stále doufám v poctivý svařák, který někdo z trhovců dokáže nabídnout! :-)

A co je ještě přede mnou? Dokoupit zbylé dárky, zdařile je zabalit, odeslat vánoční přání, pojídat teplé kaštany z kornoutu a účast na všech plánovaných setkáních a oslavách. Pečení cukroví jsem ve své stařičké Mora troubě letos ani neriskovala, protože ačkoliv jsem jinak poměrně vášnivá kuchařka, tak bábovky a další sladké dobroty Mora prostě nepeče ráda. Zkoušela jsem na ni kdejaké triky od pekáče s vodou na dně, přes otáčení plechu až po různou výšku mřížky, ale nedá se jen tak obelstít. Kdybyste někdo měl zaručený tip, jak na starou plynovou troubu, budu Vám nesmírně vděčná! :-) Naštěstí si ale na vynikajícím cukroví stejně pochutnám, protože moje maminka a teta Hanička dělají prostě to nejsenzačnější cukroví na světě! ;-)

Doufám, že se Vám daří plnit všechny své vánoční plány a že celý následující týden nebude o hektickém pobíhání a o nervech, ale o těšení se na Jěžíška a té pravé vánoční atmosféře!







3 komentáře:

  1. Ahoj Sandři!!
    Taky mi tenhle předvánoční čas utekl strašně rychle, až mě to mrzí, vůbec jsem si ho nestihla užít...
    Ale dárečky už mám naštěstí nakoupené i zabalené, byteček nazdobený a máme tu navaleno tolikjídla, že to řez celé svátky snad ani nestihneme sníst!! :D
    S plynovou troubou mě bohužel nic nenapadá, ono když se u mě nědky technika rozhodne, že ne, tak jsem v koncích, protože já ji prostě nestíhám. :D
    A proto si o Vánocích snad něco hezkého přečtu...
    Tak si užij maminčino a tetino cukroví! :)
    Světla

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! ♥