Do restaurace
ALITER, která je součástí hotelu UNIC Prague**** jsem poprvé zavítala před 14ti dny v rámci dne otevřených dveří, který byl věnován středomořským chutím a vůním. Garde mi dělal můj báječný přítel a kolega z atelier ON, architekt Radim Janík. Hotel se nachází poblíž Náměstí Republiky v ulici Soukenická 25 na
Praze. 1. Večer uvedl ředitel hotelu Michal Václavík, který mimo jiné také zmínil,
že UNIC Prague je opakovaně doporučován celosvětovým gastronomickým
průvodcem Michelin a rovněž si získal ocenění Traveller´s Choice od
svých hostů.
Kromě několikachodového menu nám byl představen i interiér
restaurace, který snoubí historii této na řemesla bohaté čtvrti s trendy
a modernitou, o což se zasloužila například svítidla české designérky
Lucie Koldové. Pozváni byli i další blogeři a novináři, a tak většina z nás v průběhu večera třímala v ruce svůj fotoaparát, abychom zachytili své dojmy. Menu o pěti chodech, které jsme měli možnost ochutnat, kombinovalo tradiční českou kuchyni a autentičnost se stylem gastronomie, která se vyjímá v širším mezinárodním gastronomickém konceptu. Ostatně, pojďte nahlédnout...
|
Od našeho stolu se skýtal pohled na interiér celé restaurace, o jehož vzhled se zasloužila španělská architekta Meritxell Cuartero a interiérová designérka Daniela Baeza. |
|
Interiér restaurace je doplněn o originální obrazy katalánského umělce Quim Domene. |
|
S Radimem jsme dlouze debatovali o drobných detailech jako jsou čersvé exotické orchideje i o celkovém dojmu z designového prostoru. |
|
Šéfkuchař Pavel Cihlář v akci! Hlavní chod nám připravil přímo před očima. |
|
Měli jsme možnost ochutnat vynikající vína a jako předkrm byl podáván lehounký a chuťově vynikající hovězí tataráček
na středomořský způsob se žampiony, šalotkou a osmaženými kapary. Tento předkrm opravdu perfektně zvládl navnadit naše chuťové pohárky na další chody. |
|
Mušle svatého Jakuba na krémovém rizotu s chřestem a parmezánovým chipsem byl můj nejoblíbenější chod vůbec! Sametová textura se úplně rozplývala na jazyku a kombinace ingrediencí byla excelentní. Hlavním chodem pak bylo kuřecí stehno Porketa s restovaným fenyklem a mladým pórkem podavané s parmazánovým pyré. Chutě tohoto pokrmu mi nepřipadaly nijak zajímavé ani výrazné, i když maso bylo výtečně upraveno. |
|
Sladké tečky na konec byly hned dvě, a to letní limetkový koláč
podávaný s jahodovým sorbetem a chutney z čerstvých jahod a karamelizovaná rebarbora
s jahodami podávaná na rebarborovém pyré s bazalkovou šlehačkou. |
|
|
Selfie se nám klasicky trochu mázla...možná to bylo i opojením z dobrého vína a skvěle sestaveného menu. :-) Na závěr jsme si s Radimem odnesli milé dárečky a krásně načatý večer jsme pak ještě bujaře dotáhli ve vinárně Tempo Allegro. |
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za Vaše komentáře! ♥